Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Τάρτα παντεσπανιού με βερύκοκα



Update 12-07-2012




Επειδή δεν υπάρχει πια η συνταγή στο μπλογκ από το οποίο την πήρα τότε (Συνταγές από σπίτι),  δεδομένων κάποιων αλλαγών που έγιναν, σας την δίνω παρακάτω όπως την ξανασκάρωσα γιατί δεν θυμάμαι που είναι σημειωμένη και ούτε καν αν υπάρχει ακόμα..αμφιβάλλω για αυτό, συνήθως πετάω τις σημειώσεις μου όταν είναι πρόχειρες και έχουν μπει οι συνταγούλες στο μπλογκ!

Υλικά

Για το παντεσπάνι

4 αβγά
1 φλ. (125 γρ.) αλεύρι φαρινάπ
1 φλ. (225 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε τη βανίλια και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.



Ψήνουμε σε ταψάκι 26 εκατοστών βουτυρωμένο σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αποσύρουμε και το τρυπάμε παντού με οδοντογλυφίδα για να μπορέσει να δεχτεί το σιρόπι που ακολουθεί.




Για το σιρόπι

1 φλ. (240 γρ.) νερό
1 φλ. (225 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
λίγο σμυρνιό ή κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράζουμε για 5 λεπτά το σιρόπι και αποσύρουμε. Περιχύνουμε με προσοχή το γλυκό μας και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιροπάκι.


Για την κρέμα

1 φακελάκι στιγμιαίο άνθος αραβοσίτου
350 ml γάλα φρέσκο

ή μία δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση

Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα μέχρι να πήξει και στο κρύο γλυκό στρώνουμε την κρέμα από πάνω.

Αν πάλι δεν συμπαθούμε την έτοιμη κρέμα (υπάρχει πάντα και η λύση της ζεστής άνθους αραβοσίτου) φτιάχνουμε δική μας κρέμα ζαχαροπλαστικής.

Για το στόλισμα

Εδώ παίζουν διάφορα...τα κορίτσια πρότειναν κεράσια με σιρόπι, εγώ έβαλα κονσέρβα κεράσια του ΣΜ (τα χώρισα και  έδεσα το σιροπάκι τους  σε ένα κατσαρολάκι με 1 κ. σ. corn flour).






Μπορούμε όμως να βάλουμε γλυκάκι κουταλιού ή κομπόστα στραγγισμένη ή φρουτάκια ζαχαρωμένα της αρεσκείας μας.






Τώρα σας την προτείνω με βερύκοκο γλυκό κουταλιού.


Καλή επιτυχία!



Το σημερινό μας γλυκάκι είναι μία συνταγή που είχε ανεβάσει παλιά η Αλεξάνδρα από το μπλογκ  Συνταγές από σπίτι και που εγώ πείραξα με βάση τα δικά μου δεδομένα. Εγινε πεντανόστιμο το γλυκάκι μας και το έχουν τσακίσει.



Στην αρχή είπα να βάλω κερασάκια φρέσκα αλλα τελευταία στιγμή θυμήθηκα κάτι κονσέρβες κεράσι που είχα στο ντουλάπι μου και έβαλα την μία. Πρόκειται για ήδη πηγμένο ελαφρά κεράσι οπότε χώρισα το φρούτο από το ζελέ του και το ζελέ το ένωσα με το σιροπάκι που είχα φτιάξει, για αυτό το λόγο το δικό μου γλυκάκι φαίνεται όλο κερασένιο από πάνω. Οταν κρύωσε το έριξα από πάνω και το έβαλα όλο μαζί στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη.

Πολύ ωραίο και δροσιστικό γλυκό και μία διαφορετική αποψη για τάρτα, όλες με ζυμαράκι τις φτιάχνω μέχρι τώρα.

Δοκιμάστε το!

13 σχόλια:

  1. Υπέροχη η τάρτα!
    Δικαιολογημένα την έχουν τσακίσει!
    Κι εγώ στα "πειράγματα/πειράματα" μειώνω τα αυγά και από ότι είδα δεν προσφέρουν πολλά πράγματα. Μόνο χρώμα και συνεκτικότητα στη ζύμη.
    Κάτι τέτοια γλυκά δεν προλαβαίνουν να μπουν ατόφια στο ψυγείο.
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν, την συγκεκριμμένη κονσέρβα κεράσι δεν μπορείς να φανταστείς πόσο την έχω βολευτεί!
    Η ιδανική για τάρτες νομίζω!
    Εφάκι μου δεν έτυχε..... σου πέτυχε!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη η τάρτα και γεμάτη χρώμα! Λαχταριστή Έφη μου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα , καλή εβδομάδα Έφη , τέλεια θα πρέπει να είναι η τάρτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή εβδομάδα Εφάκι μου... Τελικά στα "πειράγματα" είμαστε όλες πρώτες!!!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχω μια τέτοια κονσέρβα στο ντουλάπι εδώ και καιρό και νομίζω πως ίσως και να λήγει! Πολύ ωραία η ιδέα σου, να τη χρησιμοποιήσω κιόλας:)
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλα ολα αυτα βρε παιδια αλλα τη συνταγη της ταρτας με κερασια που θα τη βρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Mimina, καλώς ήρθες!
    Η συνταγή είναι από το μπλογκ φίλης μας, αν πατήσεις πάνω στο όνομα Αλεξάνδρα που αναφέρω στην πρώτη παράγραφο, θα σε πάει κατευθείαν στο μπλογκ της και πάνω στη συνταγούλα. Οταν δεν είναι δική μου συνταγή δεν την γράφω, αναφέρω όμως από που την πήρα. Είναι πάρα πολύ ωραία, με σιροπιασμένο παντεσπάνι, διαφορετική από τις συνηθισμένες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σπανίως φτιάχνω γλυκά, αλλά μου αρέσει να τα βλέπω. Ε, αν σκοντάψω και κανένα κερασματάκι, δεν του λέω όχι.
    Η τάρτες σου λοιπόν φαίνονται πολύ ωραίες. Πήγα να γράψω καλοφάγωτες, αλλά φαντάζομαι ούτε ψιχουλάκι δεν θα έχει μείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριμάρ, είναι πολύ ωραία γιατί είναι διαφορετική! Το σιροπιασμένο παντεσπάνι της δίνει άλλο ύφος! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  10. Οτι εχει ροδακινο το λατρευω
    τελεια συνταγη !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαργαριτούλα, βερύκοκο είναι πάνω αλλά οτι θέλουμε βάζουμε, και ροδάκινο ανετότατα. Και το παντεσπάνι τελικά είναι το δικό σου, υπέροχο έγινε! Φιλιά !

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!