Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Κεφτέδες κοκκινιστοί με ζυμαρικά



Καλησπέρα!


Σήμερα έχουμε  νοστιμιά που δεν νομίζω ότι της αντιστέκεται κανείς! Μικροί και μεγάλοι τρελαίνονται για αυτό το φαγάκι!

 
Υλικά
 
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο και πολύ καλά στυμμένο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
δύοσμος και μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ. σ. ξίδι
ελάχιστο ούζο αν θέλω
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη


Για τη σάλτσα :

1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κονκασέ ντομάτας
1 κ. σ. ξίδι
αλάτι και πιπέρι
ζάχαρη ελάχιστη
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

ζυμαρικά της αρεσκείας μας
 
 
 
Εκτέλεση


Ενώνουμε τα υλικά του κιμά όλα και αφού ζυμώσουμε βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το μείγμα.

Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε να χρυσίσουν.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Σερβίρουμε με τα ζυμαρικά της αρεσκείας μας ή πιλάφι ή πατάτες τηγανητές.
 
 
Καλή όρεξη!

1 σχόλιο:

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!