Τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στο φόρτε τους φτιάξτε αυτή την εύκολη πιτούλα!
Μία πίτα μοσχοβολιστή και εύκολη, από αυτές που αρέσουν σε όλους μας.
Υλικά
1 1/2 κιλό κολοκυθάκια φρέσκα
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
1 χούφτα φυλλαράκια δύοσμος ψιλοκομμένος
4 αβγά
8 κ. σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. φέτα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Για τη σως γιαουρτιού (προαιρετικά)
200 γρ. γιαούρτι
5 κ. σ. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και χονδροτρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα νερά τους για 1 ώρα περίπου.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπωλ και ενώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τη φέτα στο τέλος.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεγάλο λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
Οσο ψήνεται η πίτα μας ανακατεύουμε στο γιαούρτι το ελαιόλαδο, τον άνιθο και αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε το γιαούρτι στο ψυγείο και όταν σερβίρουμε την πίτα μας, βάζουμε στο κομμάτι μας μία κουταλιά από αυτό. Του ταιριάζει τέλεια!
Προσαρμογή από το jenny.gr
Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!
Εφη μου παίρνω ένα κομμάτι, τρελαίνομαι για κολοκυθόπιτα!!! Πολλά φιλιά!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμμμ!! Νοστιμότατη και με ωραία παρέα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Και το γιαουρτάκι από πάνω δένει τρέλλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη πιτούλα, πεντανόστιμη δείχνει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Συνδιασμός που τρελαίνει. Αλλά τι θα κάνω με σας, που πρέπει να τα φάω νερόβραστα τα κολοκυθάκια???? Με παρασέρνεται ατιμούτσικα φουντ μπλογκεράκια γενικώς και εσύ Έφη ειδικώς!!!! χα χα χα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μ' αρέσει ο συνδυασμός των μυρωδικών και η σως γιαουρτιού την κάνει πολύ καλοκαιρινή. Καλοφάγωτη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατη η κολοκυθοπιτούλα σου!Ό,τι πρέπει για τις ζέστες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
Φανταστικο πιάτο!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/