Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Ζυμαρικά με σάλτσα αβοκάντο



Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!

Σήμερα έχουμε άλλη μία νόστιμη πρόταση σε ζυμαρικά με μία ιδιαίτερη, εύκολη, γρήγορη, δροσερή, λεμονένια σάλτσα από αβοκάντο και βασιλικό.
 
Η πρόταση έρχεται από το Oh she glows και θα μπορούσα να ζω μόνο με αυτό το πιάτο! Αρκετά λεμονένιο χωρίς να το λες ξινό και το αβοκάντο κρεμώνει τόσο ωραία πάνω στα ζυμαρικά που δεν χρειάζεται περισσότερα πράγματα, ούτε καν τυράκι. Είναι μία γρήγορη και απολαυστικότατη λύση όταν δεν θέλουμε να κάνουμε πολλά-πολλά στην κουζίνα, κάνει ζέστη ή δεν προλαβαίνουμε.
 
Και αυτό πήρε + από τους μικρούς μου δοκιμαστές που έχουν αρχίσει και με κοιτούν περίεργα πια......   Ο μεγάλος μας τα χτύπησε αστραπιαία βέβαια, και μετά του είπα τι ήταν (η γνωστή ιστορία...χααχαχαχαχ!!)

Ενα σημαντικό τιπ για την ωρίμανση του αβοκάντο. Τυλίξτε το για να ωριμάσει γρήγορα σε εφημερίδα παρεούλα με μήλο ή μπανάνα.

Θεωρώ αρκετά ενδιαφέρον για να καταλάβουμε τι γίνεται να διαβάσουμε αυτό εδώ το άρθρο!
 

 
 
Υλικά
 
ζυμαρικά της αρεσκείας μας
 
3 μεγάλα ώριμα αβοκάντο
 
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 φλ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 πρέζα χονδρό αλάτι (και λιγότερο)
1/3 φλ. ελαιόλαδο
ξύσμα και χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 
χονδροσπασμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας, αν θέλουμε

 
Εκτέλεση
 
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
 
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και εκείνη την ώρα βάζουμε τα υλικά όλα εκτός από το ξύσμα λεμονιού και το αβοκάντο  μέσα στο μούλτι και τα πολτοποιούμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αβοκάντο, το ξύσμα λεμονιού και ρίχνουμε ένα τελευταίο χτύπημα. Δοκιμάζουμε μήπως θέλει λίγο παραπάνω αλάτι και ενώνουμε τη σάλτσα μέσα στα ζυμαρικά.
 
Τρώγεται εκείνη τη στιγμή, μετά δεν είναι και το καλύτερο!  Αν μείνει το αβοκάντο μαυρίζει και δεν λέει, είναι πιάτο της "στιγμής".

(Εμεινε μία μερίδα για την άλλη μέρα στο ψυγείο και τη ζεστάναμε, μια χαρά ήταν αλλά γενικώς είναι πιο απολαυστικό όταν τρώγεται αμέσως.)
 


 
Καλή όρεξη!

20 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο vegan πιάτο, γεμάτο καλά λιπαρά! Νομίζω πως μπορούμε να το φτιάξουμε και λίγο καυτερό με την προσθήκη πιπεριάς ή με μπούκοβο, θα ταιριάζει!
    Ωραία ιδέα και το πασπάλισμα με το φυστίκι Αιγίνης αντί για τυρί!
    Καλή & νόστιμη βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλά επειδή στο μυαλό μου είχα να δοκιμάσουν και τα μικρά είπα να μην το διακινδυνέψω. Αλλιως σίγουρα του πάει το καυτερό. Οτι ξηροκάρπι έχουμε στο ντουλάπι μας ωραίο θα είναι! Τυρί σίγουρα δεν θα έβαζα. Δεν νομίζω ότι του χρειάζεται και μάλλον θα χανει κιόλας. Καλη εβδομάδα και σε σένα! :))))

      Διαγραφή
  2. Έχω δοκιμάσει μακαρόνια με αβο-λεμόνι-πέστο ρόκας και είναι υπέροχο! Το δικό σου πρέπει να είναι ακόμα καλύτερο με τον βασιλικό και τα φιστίκια! Θα το δοκιμάσω το γρηγορότερο!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και με το πέστο ρόκας θα είναι ωραίο! Τώρα με ξεσήκωσες! χαχα! Θα το φτιάξω και έτσι! Αφού δέχθηκαν τη γεύση του αβοκάντο, μια χαρά! Φιλάκια Αγγελική μου!

      Διαγραφή
  3. Υπέροχο πιάτο!Κι εγώ το φτιάχνω και το τσακίζω!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σούπερ νόστιμο δείχνει το σούπερ πιάτο σου Εφάκι, με συνδυασμούς που μου αρέσουν πολύ!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα καμάρωνα το κουκούτσι από αβοκάντο που έβαλα να φυτρώσει και έβγαλε επιτέλους ρίζα. Ευκαιρία να βάλω και άλλο να φυτρώσει (χα χα χα) αφού φτιάξω την υπέροχη μακαρονάδα σου!!!!
    Φιλάκια

    Υ.Γ. Χθες που καλόβλεπα μια τούρτα με φράουλες, σκέφτηκα που είσαι Έφη να την φτιάξεις στο πιτς φιτίλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έφη το καμουφλάρισμα που λέγαμε!!!χαχαχα
    Υπέροχο πιάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολο παραλλαγές είμαστε Ξανθή, αλλά αν εξαιρέσεις τον περιβόητο περσινό ξινόχοντρο....(μεγάλο απωθημένο αυτό...αχαχαχ) κατά τα άλλα μια χαρά τα καλοτρώνε όλα, είτε κρυμμένα είτε φανερά. Τι να κάνω; Οτι μπορώ κάνω...χαχαχαχχα!!! Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Πολύ πρωτότυπο το πιάτο σου Έφη μου... αυτή η σάλτσα φαίνεται λαχταριστή... αύριο θα πάω για αβοκάντο!!!!
    Γεια στα χέρια σου και καλή εβδομάδα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παλιότερα είχε κάνει και η Φοίβη μας (Donkey and the carrot) μία υπέροχη μακαρονάδα με αβοκάντο, πρώτη φορά εκεί είδα τέτοια συνταγούλα αλλά δίσταζα. Σίγουρα όχι συνηθισμένη αλλά έχει τόσα καλά λιπαρά που θα έπρεπε να τη δοκιμάσετε! Φιλιά Κικίτσα μου!

      Διαγραφή
  8. Μμμμμμμμμμμ............ενδιαφέρον!!!!
    Θα το φτιάξω για το συζυγατούλη μου μόλις οι κόρες μου αναχωρήσουν και μείνουμε τα δυό μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπέροχο πραγματικά! Όλα τα υλικά αγαπημένα, σε συνδιασμό φαντάζομαι θα είναι πεντανόστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και δεν μου λες βρε μάνα του λόχου σου, μετά το περίεργο κοίταγμα των μικρών δοκιμαστών... Δοκιμή έγινε κανονικά;
    Ε, γιατί μια απορία την έχω κι' εγώ ως μάνα, κι ας μην διαθέτω λόχο :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κανονικότατα Πηνελόπη μου και με το νόμο μάλιστα!
    Για να καταλάβεις ηθελαν να πάρουν και την άλλη μέρα στο ολοήμερο αυτό το φαγάκι αλλά πάπαλα...αααχαχαχαχα!
    Καλό απόγευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!