Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

Βλητόπιτα γυμνή

 
 
Μία υπέροχη και εύκολη πίτα με βλίτα, με νόστιμα τυράκια της Ντίνας Νικολάου!
 
Αρεσε πολύ σε όλους μας και θα την ξαναφτιάξω σύντομα!
 
Υλικά
 
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ. σ. baking powder
50 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (έβαλα κεφίρ)
3 αβγά χτυπημένα
 
1 κιλό βλήτα ζεματισμένα και καλά στραγγισμένα
 
250 γρ. καλαθάκι Λήμνου (και φέτα θα πηγαίνει)
50 γρ. γραβιέρα
100 γρ. κασέρι
1/2 φλ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
1 κ. γλ. τζίντζερ
 
σουσάμι για το πασπάλισμα
 
 
Εκτέλεση
 
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking, το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και τα αβγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.
 
Σε λαδωμένο ταψί αραδιάζουμε το μείγμα και στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά.

Διαλέγουμε βλήτα τρυφερά όσο γίνεται, κατά προτίμηση τα "τσιμπητά", αλλιώς τα βράζουμε παραπάνω από ένα απλό ζεμάτισμα, να είναι al dente ιδανικά.
 
Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

5 σχόλια:

  1. Πραγματικά ωραία χορτόπιτα. Κάνω κι εγώ χορτοπιτάκια τηγανιού με βλίτα και χορτόπιτα τώρα το καλοκαίρι . Εγώ βάζω ξινομυζήθρα κρεμμύδι και σκορδάκι. Μ' αρέσει που η δική σου είναι χωρίς φύλλο γιατί απλουστεύει τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα βλήτα είναι έτοιμα. Θα γίνουν μια γυμνή και σέξυ πίττα!!! Καλό Σαββατοκύριακο Εφούλα και ευχαριστώ για την ιδέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αααα και με τζίντζερ!!!πολύ ενδιαφέρον!οχι η δική μου είχε ντοματα και νομιζω οτι είχα βάλει και φυλλο,την κρατώ οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία Έφούλα μου θα τα ξεγυμνώσω και εγώ τα βλίτα μου, θα τα κάνω χωρίς φύλλο την επόμενη φορά!!!Πρέπει να έγινε πεντανόστιμη,,, μου αρέσουν πολύ τα βλίτα και βάζω στην κατάψυξη ζεματισμένα!!!!!!!!!!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επανέρχομαι μιας κι έμαθα ότι όσα σχόλια θέλει ο κ. blogger δημοσιεύει.
    Έλεγα λοιπόν: μη μου πεις ότι τους ξεγέλασες πάλι και έφαγαν. εμένα μόνο που άκουγαν τη λέξη έφευγαν.
    Τώρα τα φτιάχνω σε ζεστή σαλάτα με μυρωδικά και ντομάτα κι αρέσουν
    Καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!