Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Παγωτό βανίλια




Καλημέρες γλυκές με υπέροχο παγωτό βανίλια!


Το παγωτό αυτό προέκυψε.....στην πορεία για την παρασκευή άλλου παγωτού που θα ποστάρουμε στη συνέχεια! Στην πραγματικότητα ήταν η βάση του άλλου παγωτού.

Εγινε τόσο απίστευτα τέλειο, κρεμώδες, βελούδινο και πλούσιο σε γεύση που έπρεπε να έχει ξεχωριστή θέση στο μπλογκ για να μη χαθεί! Ορίστε λοιπόν!



Υλικά

1 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική 
4 κρόκοι αβγού
1 κ. γλ. αλάτι
3 φλ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. γάλα 
2 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
2 ερμόλ χτυπημένα σε σαντιγύ


Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί με σύρμα χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να κρεμώσουν και να κιτρινίσει σχετικά το μείγμα.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και μόλις το μείγμα κρυώσει λίγο, το γυρίζουμε σε ένα μπλέντερ ή χτυπάμε με το μίξερ (με προσοχή, πιτσιλάει) προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και μετά από 2-3 ώρες το βγάζουμε, ανακατεύουμε μία φορά και ξαναπαγώνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες.

Οταν το άνοιξα είδα ότι πράγματι δεν χρειαζόταν άλλο χτύπημα όπως συνήθως θέλουν τα παγωτά μας.   Με βυσσινάκι από πάνω ήταν θεϊκό.

Οι δοκιμές μας με τα παγωτά βανίλια θα συνεχιστούν αλλά νομίζω ότι βρήκαμε πια ΤΟ παγωτό ΜΑΣ.





Καλή απόλαυση!

11 σχόλια:

  1. Κλασική, σταθερή, διαχρονική αξία!!!!!!
    Εννοείται ότι έχει ξεχωριστή θέση στο μπλόγκ και στην καρδιά μας η βανίλια!!!!!!

    Γειά σου Έφη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειο... και η προσθηκη του βυσσινου απο πανω ιδανικη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σου λέω τίποτα, είναι λαχταριστό!
    Μπράβο, Έφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιότατο και λαχταριστό!Περιμένουμε και το επόμενο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχο, γεια στα χέρια σου Εφάκι!
    Φιλάκια, καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θεϊκό πράγματι και θέλωωωωωωω!!! Δεν στέλνεις λίγο κατά δω φιλενάδα;;;;
    Γεια στα χέρια σου!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kalispera kai synxaritiria ayti i dosi poso pagoto peripou bgazei;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Δεν θυμάμαι καθόλου πια, αλλά αφού δεν αναφέρω να φτιάξουμε διπλή δόση πρέπει να μου είχε βγει φυσιολογική ποσότητα, να πούμε 1 λίτρο; Θα το ξαναφτιάξω και θα τσεκάρω ποσότητα για να το συμπληρώσω μέσα στη συνταγούλα, αυτό που θυμάμαι όμως ξεκάθαρα είναι το πόσο βελούδινο είχε βγει και ότι το έφτιαχνα συνέχεια τότε! Αρεσε πολύ σε όλους μας! :)

      Διαγραφή
  8. ΕΦΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΣΥΧΝΑ.ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΣΥΝΤΑΑΓΕΣ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ ΓΩ ΠΑΓΩΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΛΙΤΡΑ ΠΑΓΩΤΟ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝΕ ΠΟΛΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΗΠΕΡΑ Η ΔΟΣΗ ΑΥΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ 2 ΛΙΤΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!