Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σπαγγέτι aglio, olio e peperoncino




Κοινώς σπαγγέτι με καυτερή πιπερίτσα, λαδάκι  και σκόρδο! Απίστευτα νόστιμο, μυρωδάτο και απλό!

Τέλειο πιάτο ζυμαρικών ακόμα και για μένα που δεν την παλεύω και πολύ με τα καυτερά!

Απλούστατο, γρήγορο και πεντανόστιμο! Ενα όμορφο ξεκίνημα για μία Δευτέρα που μας περιμένουν ένα σωρό πράγματα και δεν έχουμε πολύ χρόνο!


Υλικά


500 γρ. σπαγγέτι Νο. 6 (ή ότι μας αρέσει αλλά νομίζω ότι αυτό είναι το τέλειο)

2-3 (ή όσες εσείς αντέχετε) καυτερές πιπεριές σε φετούλες λεπτές
3 σκελίδες σκόρδο σε πολύ ψιλές φετούλες
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (φυλλαράκια)
αλάτι
150 ml ελαιόλαδο (περίπου)


Εκτέλεση


Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου μας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά  και περνάμε τις πιπερίτσες μας να γυαλίσουν λίγο χωρίς να καούν. Προς το τέλος ρίχνουμε και το σκόρδο, να μαλακώσει χωρίς να πάρει χρώμα.   Αφήνουμε στην άκρη.

Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά μας,  σουρώνουμε και ξαναγυρίζουμε στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε όλο το περιέχομενο του τηγανιού μαζί με το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με το σπαγγέτι, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ανακατεύουμε  και σερβίρουμε. 

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο πεκορίνο ή παρμεζάνα αλλά δεν το χρειάζεται.

Απλά, λιτά και νόστιμα!  Καλή εβδομάδα!




Καλή όρεξη!

15 σχόλια:

  1. Κλασσική και διαχρονική συνταγή!!!!!!!!
    Αξεπέραστη!! Λίγα και απλά πράγματα χρειάζονται για να γίνει ένα φαγητό σούπερ νόστιμο!! Αλήθεια... τα παιδιά το έφαγαν λόγω καυτερής πιπεριάς??? Είμαι περίεργη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με το μπουρ μπουρ και ότι τα καυτερά είναι νόστιμα και υγιεινά, κάτι κάναμε....μαμά με καίει μου έλεγαν βέβαια αλλά από 1 νορμάλ μεριδούλα τη φάγανε! Ο μικρός μας είναι ο πιο θαρραλέος από τα 3 μικρά, και ο πιο "καλοφαγάς" θα έλεγα, αυτός ζήτησε δεύτερο πιάτο! Τα άλλα περιορίστηκαν Χρυσαυγή μου στο ένα και τέλος...αχαχαχαχαχαχ! Σήμερα το ξαναέχουμε, θα ενημερώσω σχετικα το απόγευμα.... Πάντως δεν σε έκαιγε τόσο που να μην στέκεσαι, εγώ δεν τα αντέχω τα πολύ καυτερά και πειραματίστηκα...σχετικά καλά τα πήγα! ;-)

      Διαγραφή
    2. Καλα... Μενω αναυδη. Μα να τα φανε ολα τα μικρα; Εστω και μια νορμαλ μεριδουλα!!Λιγο το 'χεις; Εμενα ουτε μπουκια δεν θα σταυρωνανε!! Καλα το πας με την εκπαιδευση τους! Χαχαχα

      Διαγραφή
  2. Το μεγαλείο της απλότητας. Καλή εβδομάδα Έφη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νοστιμιά χωρίς πολλά, πολλά Ρένα μου! Φιλάκια, καλή εβδομάδα! :)

      Διαγραφή
  3. Αυτό για τον καλό μου που τρώει τα καυτερά!!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου εσύ καθόλου; Ούτε εγώ, από πέρσυ άρχισα να ψιλοφλερτάρω μαζί τους! Καλή εβδομάδα! :)

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Τα ζυμαρικά τα λατρεύω γενικά, αλλά όντως αυτή είναι αγαπημένη εκδοχή τους! :)

      Διαγραφή
  5. Νοστιμότατο πιάτο και με διαχρονική αξία!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι Κική μου, τελευταία άρχισα να "παίζω" λίγο με τα καυτερά και μου άρεσε πολύ αυτό το πιάτο! Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Θέλω να φάω σπαγγέτι, όταν κοιτάζω τη φωτογραφία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Λίζα! Κι εγώ το ίδιο κάθε φορά που ξαναβλέπω τη φωτογραφία! :)

      Διαγραφή
  7. Καλό μήνα, Εφάκι!Τι απλό μα πεντανόστιμο φαγάκι είναι τούτο!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα Λένια μου! Νόστιμο, απλό και γρήγορο! Φιλιά!

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!