Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Κολοκυθάκια με κιμά και πλιγούρι κοκκινιστά



Καλημέρα σας! Καλή εβδομάδα, καλό μήνα, καλό φθινόπωρο σε όλους!

Με γλυκάκι αποχαιρετήσαμε το καλοκαίρι, με νόστιμο φαγάκι καλωσορίζουμε το φθινόπωρο!

Η κόρη μου το λάτρεψε και το καλύτερο είναι ότι ζητάει γιαουρτάκι σε όλα τα κοκκινιστά φαγάκια αυτού του είδους! Πριν μόνο με μέλι το τρώγαμε...χιχιχιι!



Υλικά

10-12  κολοκυθάκια


250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 φλ. πλιγούρι ωμό
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι

3/4 φλ. ελαιόλαδο (μισό στον κιμά και μισό στην κατσαρόλα)


Στην κατσαρόλα

ψίχα από τα κολοκύθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κονκασέ ντομάτας




Εκτέλεση


Κουφώνουμε τα κολοκυθάκια μας με το ειδικό εργαλείο και κρατάμε την ψίχα για να μπει στην κατσαρόλα.

Ενώνουμε τα υλικά του κιμά όλα και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.

Στρώνουμε στην κατσαρόλα την κολοκυθόψιχα, περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο, σοτάρουμε την ψίχα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας να σοταρισθεί λίγο και αυτό και αραδιάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια μας. 

Προσθέτουμε νερό ίσα να τα καλύψει, αλατοπιπερώνουμε από πάνω και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.

Ιδανικά σερβίρονται με γιαούρτι.



Καλή όρεξη!

3 σχόλια:

  1. Αμ ξέρει το παιδί! Ωραιότατα φαίνονται! Κι αφού σερβίρονται και με γιαούρτι, με κάνεις να θέλω να μπω στη διαδικασία να τα μαγειρέψω! (δεν τα καταφέρνω με το άδειασμα των κολοκυθιών).
    Καλή εβδομάδα και καλό μήνα Έφη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι μόνο το κοριτσάκι σου και η δικιά μου όλα τα φαγητά αυτού του είδους τα τρώει με γιαούρτι. θα τα δοκιμάσω τα κολοκυθάκια και με πλιγούρι, μέχρι τώρα τα έφτιαχνα με ρύζι και κιμά αυγολέμονο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια καλή ιδέα συνταγή για το μήνα Σεπτέμβριο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!