Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μπισκοτόγλυκο με χυμό

 
Με χυμό βύσσινου και ροζέτα σαντιγύ με βυσσινάκι γλυκό κουταλιού



Ενα γλυκάκι πεντανόστιμο, γρήγορο και απίστευτα δροσερό!

Ενα γλυκάκι που φτιάχτηκε, ξαναφτιάχτηκε  και θα ξαναφτιαχτεί μέχρι να κρυώσει ο καιρός, πολλές φορές και σε διάφορες παραλλαγές!
 

Το δοκίμασα από φίλη την Κυριακή του Πάσχα και μου άρεσε πολύ. Είχε τρίψει μπισκοτάκι από πάνω και πολύχρωμη τρουφίτσα και αυτό που μου άρεσε πολύ είναι ότι δεν σε λίγωνε και ήταν πολύ δροσερό!

Κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές του στο διαδίκτυο, ακόμα και με ζελέ από πάνω ή με αναψυκτικό, εγώ το δοκίμασα με χυμό νέκταρ και χυμό βύσσινο τη δεύτερη φορά και μπορώ να πω ότι μας άρεσε πάρα πολύ!  

Αννα σε ευχαριστώ για τη συνταγή!

Το γλυκάκι χρειάζεται άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια αλλά την κρέμα που παρασκευάζεται με ζεστό γάλα, όχι το στιγμιαίο άνθος αραβοσίτου.  Μην πάρετε το κουτί με τις  διάφορες γεύσεις όχι για τη γεύση γιατί σηκώνει και τέτοιες παραλλαγές αν κάνετε κέφι-απλά και μόνο γιατί είναι λιγότερη η κρέμα και δεν θα φτάσει για τη στρώση σας στο ταψί, πάρτε τη συσκευασία που είναι μόνο βανίλια. Είναι 160 γραμμάρια και θα κάνουμε δύο κρεμούλες, με μισή - μισή  την ποσότητα αυτή, δηλαδή 80 γρ. και 80 γρ.

Δεν έχει να κάνει αυτή η αναλογία με την κανονική παρασκευή κρέμας σε σχέση με τα υγρά που δίνει η συσκευασία του άνθους, αγνοήστε το σε αυτό το γλυκάκι για να μην μπερδευτείτε. 

Επίσης εγώ έβαλα νέκταρ φρούτων, εσείς βάλτε ότι χυμό φυσικό θέλετε, αν θέλετε στύψτε δικό σας χυμό πορτοκάλι και σουρώστε τον, αν θέλετε βάλτε αναψυκτικό με ανθρακικό ή χωρίς, ότι σας κάνει εσάς κέφι. 

Αλλάξτε τη σειρά στις κρέμες, βάλτε ζελέ από πάνω ή αφήστε το σκέτο όπως εγώ, ότι θέλετε κάνετε, δεν είναι κάτι δεσμευτικό.

Απλά προσέξτε μην παραπήξουν οι κρεμούλες, ειδικά αυτή με το χυμό.



Υλικά 

κρέμα με γάλα

1 λίτρο γάλα
6 κ. σ. ζάχαρη (πιο πολύ βγαίνει πιο γλυκό, εκεί εγώ είμαι καλά)
80 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια


κρέμα με χυμό

1 λίτρο φυσικός χυμός νέκταρ φρούτων ή βύσσινο
6 κ.σ. ζάχαρη
80 γρ. άνθος αραβοσίτου βανίλια


1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ 
λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα



Εκτέλεση

Σε πυρέξ 32x20 εκατοστών στρώνουμε μία σειρά μπισκότα αφού προηγουμένως τα βρέξουμε με λίγο γάλα (όχι πολύ για να μην παπαριάσουν).





Σε κατσαρόλα μικρή βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη να ζεσταθούν και ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου.

Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει η κρέμα να πήζει και τη γυρίζουμε πάνω στα μπισκότα.
 
Στρώνουμε από πάνω άλλη μία σειρά μπισκότα.

Σε κατσαρόλα πάλι ζεσταίνουμε το χυμό με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο άνθος αραβοσίτου.
Κάνουμε το ίδιο όπως με την κρέμα την προηγούμενη.

Αδειάζουμε πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό πριν το βάλουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.


Σε αυτή τη φάση μπορούμε να φτιάξουμε και ένα ζελέ και να το στρώσουμε από πάνω αν και η κρέμα αυτή με το χυμό είναι στην όψη σαν ζελέ. Ισως θα έπρεπε να πάει από κάτω για να τελειώσουμε με ζελέ.  Είπαμε, γούστα είναι αυτά!




Με νέκταρ πορτοκάλι


Αν δεν βρίσκετε άνθος αραβοσίτου, χρησιμοποιήστε κάστερ πάουντερ (μόνο που εκείνο είναι 120 γραμμάρια οπότε θα βάλετε λίγο παραπάνω μάλλον),  ειδικά οι Μακεδόνισσες φίλες μας.  Εδώ στην Αθήνα λίγο δύσκολο δυστυχώς να το βρούμε!

Το γλυκάκι έπαιξε το ρόλο του γλυκού γενεθλίων του μεγάλου μας ο οποίος πια έχει ξεπεράσει το στάδιο "τουρτίτσα"  και του άρεσε πολύ!



Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

7 σχόλια:

  1. Να τον χαίρεστε Έφη μου! Να είναι καλά, ευτυχισμένος και τυχερός! Μια τύχη την έχει ήδη, γιατί μπορεί να απολαμβάνει γλυκάκια σαν κι αυτό! Ωραιότατο και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες! Τέτοια θέλω. :)
    Και πάλι χρόνια πολλά! Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έφη μου να τον χαίρεστε τον μεγάλο σας γιό. Ό,τι επιθυμεί στην ζωή να το πετύχει, πάντα με υγεία και ευτυχία.
    Τέλειο γλυκό γενεθλίων, γιορτών και καθημερινών!!!!
    Και του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τον χαίρεστε Έφη μου. Ότι καλύτερο εύχομαι για το λεβέντη σας! Ωραίο το γλυκάκι και δροσιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να τον χαιρόσαστε Εφάκι μου !!!! να είναι πάντα καλά και να έχει καλή πρόοδο και επιτυχίες !!! Το γλυκάκι σου ''του απαίχτου'' που θα έλεγε και η φιλη μας η βιβικα !!!χιχιχι!
    θυμίζει γεύσεις απο τα παιδικά μου χρόνια, εγω θα πάρω το κομματακι με το βύσσινο και τη βυσσινάδα ή αλλιώς με πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικο όπως το κάναμε παλιά!!!

    γεια στα χεράκια σου και φιλια πολλά πολλά

    καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρόνια του πολλά του γιου του μεγάλου! Ονειρο γλυκακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά! Πολύχρονος κι ευτυχισμένος! Το κέρασμα ωραιότατο. Πολύ καλή πρόταση για επιδόρπιο μετά από πλούσιο γεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για πιο τελειο αποτελεσμα μπορουμε αντι για χυμο να βαλουμε Fanta πορτοκαλι με ανθρακικο με 3 η 4 κουταλιες ζαχαρη αντι για 6 κουταλιες.Γινεται πιο βαρυ το γλυκο μας αλλα πραγματικα ειναι τελειο σε γευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!