Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Μαρμελάδα δαμάσκηνο




Ισως από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες σε σχέση με όλα τα φρούτα! Το δαμάσκηνο είναι ονειρεμένο φρούτο!



Υλικά


1 κιλό δαμάσκηνα απύρηνα
700 γρ. ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
χυμός μισού λεμονιού



Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και την κανέλα μαζί.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά και κατά το διάστημα αυτό ξαφρίζουμε συνεχώς.

Προς το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Αν μας ενοχλεί να έχει η μαρμελάδα μας μικρά κομματάκια, την πολτοποιούμε με  τη ράβδο του μπλέντερ.

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

* Δεν τα ξεφλούδισα τα δαμάσκηνα, τα έβαλα όπως είναι.


Καλή απόλαυση!

8 σχόλια:

  1. Υπέροχη μαρμελάδα Έφη μου... γεια στα χέρια σου!!!
    Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχη πραγματικά και η φωτογραφία τόσο απολαυστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχη, εγώ μόλις έφτιαξα λίγη με στέβια.
    Ο καημός μου βέβαια είναι που μαζεύουν τα φρούτα πολύ άγουρα λες και θα παίξουμε πετροπόλεμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξανθή μου κάνε ..υπομονή για τα δικά μας. θα έρθεις να τα ..μαζέψεις μόνη σου!!!

      Διαγραφή
  4. Και με την προσθήκη της κανέλας σαφώς η γεύση της θα είναι συναρπαστική Έφη μας. Ακόμη και πάνω από γιαούρτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρουσα η προσθήκη της κανέλας!Σου έγινε τέλεια!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία μαρμελάδα, μου αρέσει.Θα φτιάξω του..χρόνου που θα βγουν τα δικά μας δαμάσκηνα.Εχουμε βαλει 3 ειδών δαμασκηνιές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ήξερα ότι έπρεπε να συντρίψει το μπλέντερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!