Αν σας αρέσει σαν γεύση η μελάσα τότε αυτά εδώ τα cupcakes είναι ότι πρέπει για αυτές τις μέρες!
Υλικά για 6 jumbo θήκες ή 12 κανονικές
1/2 φλ. σπορέλαιο
1/2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. μελάσα
1 αβγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ. γλ. τζίντζερ
1 κ. γλ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ. γλ. γαρίφαλο
1/2 φλ. βραστό νερό
1/2 κ. σ. σόδα
Για την επικάλυψη
225 γρ. τυρί κρέμα
1/4 φλ. βούτυρο αγελαδινό μαλακό
2 φλ. άχνη ζάχαρη
1-2 κ. σ. γάλα ή κρέμα γαλακτος
1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση
Χτυπάμε το σπορέλαιο με τη μελάσα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αβγό, αλάτι , κανέλα, τζίντζερ, γαρίφαλο, το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και συμπληρώνουμε με το βραστό νερό.
Γεμίζουμε τις θήκες μας και ψήνουμε για 19-21 λεπτά στους 175 βαθμούς σε αέρα.
Οταν κρυώσουν τα στολίζουμε με το frosting μας που το φτιάχνουμε ως εξής :
Χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το βούτυρο, προσθέτουμε την 1 κουταλιά σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος και σταδιακά την άχνη όλη και την εσάνς και για να ρυθμίσουμε τη ρευστότητα της επικάλυψης, αν έχει βγει πολύ σφιχτή προσθέτουμε και την άλλη μία κουταλιά γάλα. Γενικώς το ρυθμίζουμε είτε με λίγη παραπάνω άχνη για να σφίξει, είτε με λίγο παραπάνω γάλα για να κρεμώσει.
Στολίζουμε τα cupcakes μας και είμαστε έτοιμοι!
Δεν ήταν αρκετά σφιχτή η επικάλυψή μου οπότε το σχεδιάκι πήγε περίπατο, κάντε τη δική σας πιο σφιχτή να βγάλει ωραίο σχέδιο! |
Καλές γιορτές!
Αντί να σχολιάσω εγώ, θα ήθελα τα παιδιά σου Εφη μου να πουν τα σχόλια τους!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν κατάλαβα αυτά γίνονται μέ αλεύρι φαγόπυρου? αν ναι θα τα δοκιμάσω
ΑπάντησηΔιαγραφή