Τώρα που έρχονται οι γιορτές είναι ωραία στιγμή για να φτιάξουμε και να απολαύσουμε ένα ζεστό, αρωματικό κόκκινο κρασί, το κρασί του χειμώνα και κατ΄εξοχήν των Χριστουγέννων!
Υλικά
750 ml ξηρό κόκκινο κρασί (καλό, όχι απαραίτητα ακριβό)
100 ml χυμός πορτοκαλιού
1 πορτοκάλι σε ροδέλες χοντρές
μισό λεμόνι σε ροδέλες
1 ποτήρι νερό
1 φλ. ζάχαρη καστανή
3-4 σποράκια καρδάμωμου
1/2 κ. γλ. τζίντζερ σκόνη
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
3-4 ξύλα κανέλας
15 γαρίφαλα
1 αστεροειδής γλυκάνισος
125 ml κονιάκ ή ρούμι
2 κ. σ. μέλι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι και το κονιάκ. Πριν πάρουν κανονική βράση τα υλικά, χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το ποτό μας για 15 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι και το κονιάκ, ελέγχουμε τη γεύση και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη ακόμα αν το θέλουμε πιο γλυκό και αφήνουμε σκεπασμένο για 2-3 ώρες στην κατσαρόλα επάνω στο μάτι να ενωθούν τα αρώματα.
Στραγγίζουμε με προσοχή, γεμίζουμε μπουκάλια γυάλινα και σερβίρουμε ζεστό όταν θέλουμε με ένα ξυλάκι κανέλας.
Στην υγειά σας! Καλές γιορτές σε όλους!
Μμμμμμ, μύρισε Χριστούγεννα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλές γιορτές Έφη μου!
Το έφτιαξα με μικρές παραλλαγές την Κυριακή που μαζευτήκαμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα.
Στην Σκκανδιναβια το πινουν με ξανθες σταφίδες και φιλέ αμλυγδαλο!
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://beautyfollower.blogspot.gr/
Καλές γιορτές Έφη μου! Τι μου θύμισες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήελα τα κρυα ν φευγουν να μενουν τα θετικα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έχω δει σε χώρες της Β. Ευρώπης που το πίνουν. Φαίνεται γευστικό και ό,τι πρέπει για το κρύο!Καλές γιορτής!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι καλό και ζεσταίνει
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΡΔΑΜΩΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ
ΑπάντησηΔιαγραφή