Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Αγιορείτικος μπακαλιάρος by Stella Spanou


Αχ, αυτή η Στέλλα μας!!! Ολες οι συνταγές της "διαμάντια".

Ακόμα και αυτά που μου φαίνονται λίγο κουλά είναι τελικά διαμάντια, γι' αυτό και το παρακάτω πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!!!

Αυτό είναι ένα φαγάκι που το τσακίσαμε-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ- και που όταν τους είπα τι ήταν με κοίταζαν με γουρλωμένα μάτια.

Αυτή την τόσο απλή σε υλικά αλλά τόσο νόστιμη συνταγή μπορείτε να την δείτε εδώ : http://www.stellaspanou.gr/?p=472

Να σας πω μόνο ότι τον μπακαλιάρο τον αγόρασα για ξαλμυρισμένο και τελικά δεν μου προέκυψε οπότε αναγκάστηκα να σώσω την κατάσταση με μία μαγική λέξη ...πατάτα!

Εκοψα λοιπόν 3 πατατούλες σε μικρά κομμάτια αφού αφαίρεσα τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τις άφησα να μαλακώσουν, τράβηξαν το αλάτι όλο και το φαγάκι ήρθε στα ίσα του. Αλάτι, ποιό αλάτι καλέ????

Πρόσθεσα και λίγο φρέσκο δενδρολίβανο μέσα γιατί μου φάνηκε ότι θα του ταιριάζει και όντως το έκανε πιο αρωματικό, η Στελλίτσα μας βάζει μου είπε μετά λίγη δάφνη!

Δοκιμάστε τον και δεν θα χάσετε, είναι μία άλλη άποψη πάρα πολύ ενδιαφέρουσα και γενικά ξεφεύγουμε και λίγο από το τηγάνισμα και τα συναφή...Μην σας φοβήσει το δαμάσκηνο, στην τελική βάλτε πιο λίγα από τα προβλεπόμενα.

Τιπάκι : Τα κρεμμύδια αν είναι μεγάλα μην τα πετάξετε, γίνονται ωραιότατα γεμισμένα με κιμά στο ταψί......αχαχαχ!!!

Στέλλα σε ευχαριστώ πολύ!!!

Καλή σας όρεξη και καλή εβδομάδα να έχουμε!

H φωτό που έχω βγάλει είναι με τον μπακαλιάρο "λύσσα", όταν τον ίσιωσα ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που ξέχασα να βγάλω άλλη με τις πατατούλες οπότε πάπαλα....Τι να κάμω??? Ενα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι τι να σου κάνει????

14 σχόλια:

  1. Εφούλα
    βακαλάο κοκκινιστό με δαμασκηνα κανω εγώ και μου αρέσει πολύ...
    για πέρνα εδώ!
    http://cookthebook.blogspot.com/2011/04/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ αυτή η Στέλλα, αχ αυτή η Στέλλα τι μας κάνει με τις νοστιμιές της!
    Καλή βδομάδα Εφη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με έχεις κάνει να θέλω να το δοκιμάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να το φτιάξετε αλλά βάλτε και πατατούλες για να γίνει πιο πλούσιο! Σούπερ γεύση! Και έρχεται το ζουμάκι του όπως βράζει και καταλήγει βελουτέ στο τέλος....κόλαση λέμε!
    Α, να σας πω, προσέξτε...δεν σωτάρουμε τίποτα, έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Cook μου όπως ήδη σου είπα χίλια ευχαριστώ για τα όμορφά σου λόγια, με τιμάς πολύ! Σμουάτς!
    Καλή εβδομάδα κορίτσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τέτοια διαφήμιση, θα με κάνεις να το φτιάξω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν το έχω κάνει ποτέ έτσι..θα το δοκιμάσω δεν μου φαίνεται παράλογο, άσε που μου αρέσει να δοκιμάζω τα πάντα!Καλημέρα 'όλη μέρα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφάκι αν και δεν είμαι φαν του παστού μπακαλιάρου, εντούτοις έτσι που βλέπω το πιατάκι βουτούσα ευχαρίστως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσπάθησα να σώσω, με πατάτα, το σταμναγκάθι με τα μανιτάρια αλλά άδικος κόπος!!!
    θα δοκιμαστεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και από αυτή τη φωτό φαίνεται λαχταριστό πάντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εφάκι, δεν έχω φάει ποτέ αυτό το φαγητό γιατί κι εμένα μου φαινόταν λίγο περίεργο αλλά για να το λες εσύ ότι είναι νόστιμο... κάτι ξέρεις! Λέω να το δοκιμάσω!!! Ελπίζω να μην μυρίζει έντονα ψαρίλα, εεεεε;
    Πολλά φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα...Κι εγώ δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ..θα το κάνω όμως λίαν συντόμως...μα πιο πολύ από την συνταγή μου αρέσουν τα tips...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα δαμάσκηνα... δεν. Αλλά όλως τυχαίως έχω ένα σωρό σπίτι! Απο σπόντα έφτασαν σε μένα... τυχαίο; Δε νομίζω! Λοιπόν θα το δοκιμάσω με λιγότερα όπως είπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωραιος ο μπακαλιαρος θα τον δοκιμασω σιγουρα...καλο βραδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!