Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2011

Κουνελάκι κρασάτο με δενδρολίβανο


Πεσκέσι με κρητικά καλούδια έφτασε προχθές στο σπίτι μας και μέσα σε αυτά που ήρθαν ήταν και 2 τσουπωτά-τσουπωτά κουνελάκια! 

 Γενικά κουνελάκι μαγειρεύουμε σπίτι μας μόνο αν είναι από χέρι γνωστό, δεν ζηλεύω του ΣΜ ποτέ! Παραξενιά? Μπορεί ...αλλλά δεν μου κάνει κλικ του εμπορίου για να το πάρω να το μαγειρέψω....τεσπά..Μετά το ..σχετικό δημοψήφισμα αποφασίστηκε να γίνει με κρασάκι και δενδρολίβανο, οπότε φύγαμε :


Υλικά

1 κουνέλι σε μερίδες

Για τη μαρινάδα

3 φλ. κρασί
1 φλ. ξύδι
3/4 φλ. ελαιόλαδο  (και λίγο ακόμη για το σωτάρισμα μετά)
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
4 σκελίδες σκόρδο
4 κόκκοι μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη


1 φλ. κρασί λευκό
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση

Αποβραδίς μαρινάρουμε το κουνελάκι μας με τα παραπάνω υλικά και το βάζουμε στο ψυγείο. Εγώ το ξέχασα εκεί μέχρι την άλλη μέρα.

Από τη μαρινάδα κρατάμε το δενδρολίβανο και τη ρίγανη. Τα υπόλοιπα τα πετάμε. Οταν το κάνω κοκκινιστό δεν πετιούνται όμως, υπόψη αυτό.

Τσιγαρίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο (χώρια από αυτό της μαρινάδας) το κουνελάκι, προσθέτουμε το σκόρδο, το κλαδάκι της ρίγανης και του δενδρολίβανου και όταν πάρει ωραίο χρώμα από παντού, σβήνουμε  με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε νεράκι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για καμιά ώρα μέχρι να μείνει με το ζουμάκι του.

*Στα μέσα του μαγειρέματός μας αν θέλουμε, μπορούμε να του προσθέσουμε πατάτες σε χονδρές ροδέλες, να καπακώσουμε και να συνεχίσουμε το σιγανό μας μαγείρεμα κανονικά.

Σερβίρουμε με πιλάφι ή με πατατούλες τηγανητές ή με πουρέ πατάτας.

Απλό και πεντανόστιμο. Ετσι θέλω τα αυθεντικά προϊόντα, λυπάμαι να τα περιπλέξω, πιστεύω ότι αναδεικνύονται πιο όμορφα με απλό τρόπο!

Καλή εβδομάδα να έχουμε όλοι μας!

17 σχόλια:

  1. Τώρα μην μου βάζεις ιδέες για αύριο...
    Τα παιδιά μου είναι βλέπεις "κουνελοφάγοι" δηλωμένοι!
    Και τα 3 το θεωρούν το νοστιμότερο κρέας... (εγώ πάλι όχι, αλλά δε μιλάω, χαχα)

    Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γιατί κανείς δεν μου φέρνει τέτοια πεσκέσια κι εμένα να τα περιποιηθώ καταλλήλως?? χα χα χαα!
    Εφάκι ζωγράφισες πάλι!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποσο μα ποσο μ αρεσει το κουνελι!
    Δυστυχως δεν κανω συχνα γιατι το αλλο μου μισο δεν το πολυθελει, αλλα οποτε τυχει το τσακιζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίος ο τρόπος σου. Αξιοποίησες στο έπακρο το πεσκέσι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ έφη μου κι εγώ δεν το θέλω παρά μόνο αν είναι γνωστής προέλευσης.
    Καλή σου εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μα υπαρχει κανεις που δε θελει τετοιο πιατο?!(οκ....ισως η αδελφουλα που εχει κουνελο στο σπιτι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εφη μου ... και κουνελάκι και απο Κρήτη .. τι άλλο να ζητήσεις ???

    Αχ ... μου θύμησες τη γιαγιάκα μου που μας έφτιαχνε κουνελάκι !!

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κρασάτο με δεντρολίβανο... Μμμμ ακούγεται τέλειο, αν και έχω το πρόβλημά μου με τα κουνέλια...
    Φταίει το άσμα "αχ κουνελάκι"? Μήπως διάβαζα πολύ Bugs Bunny?:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εγώ το προβληματάκι μου με το κουνέλι το έχω αλλά το φαγάκι σου φαίνεται πολύ λαχταριστό Εφάκι:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα Εφούλα και καλή εβδομάδα:-) Στο έγραψα στο delicieuses, στο έγραψα και στο blog μου ότι το κουνελάκι φαίνεται καταπληκτικό. Κι εφόσον ήταν και κρεατωμένα φαντάζομαι τι νοστιμιά θα είχαν!! Πάντα τέτοια πεσκέσια να λαμβάνετε:-) Φιλιά Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποτε είχαμε κουνέλια δικά μας στο πατρικό, τα είχαμε μαγειρέψει με όλους τους τρόπους, τώρα σπανίως τρώω γιατί όπως λες από Σ/Μ δεν έχω πάρει ποτέ κι εγώ. Γίνεται πολύ νόστιμο με αυτό τον τρόπο πάντως, εξαιρετικό!! θα έλεγα.
    Φιλιά πολλά, καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λες? λες την Κυριακή που περιμένω την οικογένεια να τους φτιάξω κουνελάκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχ κουνελάκι κουνελάκι ξύλο που θα το φας...
    κι εγώ που δεν μου ήρθε πεσκέτσι που να βρω κουνελάκι σπιτικό να φτιάξω του φίλου σου που το είδε και του πεσε το κατσακλίδι...???...ε...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το τρώω ευχαρίστως!!!!! το ξεκοκκαλίζω για την ακρίβεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το φαγητο λοιπόν, το κάνουν κι εδώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το έφτιαξα για τα γενέθλια της κόρης μου και φαγώθηκε μέχρι τελευταίας μπουκιάς! Ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!