Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Κόκκορας παστιτσάδα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελένη και τη Marilise για την τιμή που μου έκαναν να μου χαρίσουν αυτό το όμορφο βραβειάκι που με τη σειρά μου το δίνω σε όποιον ήδη δεν το έχει πάρει (γιατί άργησα κομματάκι..να κάνω ανάρτηση). Κορίτσια είναι χαρά μου να με επισκέπτεστε!



Το πιο νόστιμο φαγάκι ειδικά αν το κοκκόρι μας είναι αλανιάρικο και έχουμε την τύχη να πέσει στα χεράκια μας. Στην περίπτωση αυτή το βράζουμε πρώτα για μισή ώρα και κρατάμε το ζωμό του για το μαγείρεμά μας.  Εγώ αυτή τη φορά...δεν....οπότε πάμε με ένα περιποιημένο κόκκορα που πήρα από τον κρεωπόλη μας.


Υλικά

1 κόκκορας τσουπωτός...(2.750 kg το συγκεκριμένο πτηνόν..)

1 φλ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο

(όποιος τυχερός έχει καβατζώσει σπετσερικόν της Καρμέλας......είναι πολυυυυυυύ τυχερός..αλλιώς πεζά πράγματα...δηλαδή...
από μία πρεζούλα κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μπαχάρι, κύμινο ...αυτά)

2 κ.σ. πελτές ντομάτας και 2 μεγάλες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
1 πρέζα ζάχαρη
1 φλ. κόκκινο κρασί (και λευκό να μπει δεν πειράζει)
αλάτι και πιπέρι

μακαρόνια Νο. 3 ή Νο. 5 (για λιγότερα θύματα προτιμήστε το πέντε..αυτό το φαγάκι είναι η χαρά του απορρυπαντικού..χαχαχααχ)

ξερή μυζήθρα ή κεφαλοτύρι τριμμένο (εμείς τιμούμε πολύ το κεφαλοτύρι ;)


Εκτέλεση

Οπως είπαμε αν ο κόκκορας είναι χωριάτικος, τον βράζουμε καλά (και πάνω από μισή ώρα...) και σουρώνουμε το ζωμό του.

Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κομμάτια του κόκκορα και όταν πάρουν ωραίο χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμυδοσκόρδιον και όλα μας τα μπαχαρικούλια. Αφού φέρουμε το πτηνόν δύο γύρες μαζί με τα μπαχαρικά του, προσθέτουμε τον πελτέ και τη ζάχαρη. Σωτάρουμε λίγο και σβήνουμε με το κρασάκι.

Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τις φρέσκιες ντομάτες και ή νερό ίσα να σκεπάσει τον κόκκορα ή το ζωμό που φυλάξαμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του. Ο χωριάτικος θέλει το διπλό χρόνο γιατί το κρεατάκι του είναι πιο σκληρό.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Σερβίρουμε με πασπαλισμένο τυράκι από πάνω και είμαστε έτοιμοι!

Καλή μας όρεξη!

Καλή εβδομάδα σε όλους μας!

17 σχόλια:

  1. ωχ ωχ!!με πλακωσαν οι μυρωδιες...γιαμμμμ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα! Γελάω με το "τσουπωτός"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Έφη, πριν χρόνια είχα πάει στην Κέρκυρα κι είπα να δοκιμάσω παστιτσάδα, τι τόθελα ήταν φουλ στα μπαχαρικά, δεν ξέρω αν ήταν αυτό που λες της Καρμέλας ή όχι αλλά εμένα δεν μου άρεσε καθόλου.
    Προτιμώ λοιπόν να το φτιάξω μόνη μου με την παρουσία διακριτικών μπαχαρικών.
    έχω κατά τύχη ένα πουλερικό στην κατάψυξη που με αναμένει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμένα πάλι από την μερίδα μου μην αφαιρέσεις ούτε ένα μπαχαρικό, έτσι?
    Παστιτσάδα φτιάχνω με μοσχαράκι, αλλά τώρα που είδα το κοκόρι πολύ το λιμπίστικα!!
    Καλή βδομάδα Εφάκι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλασικό κυριακάτικο Έφη! Μοσχομύρισε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίος ο κόκκορας !!
    Αμα είναι και τσουπωτός έχει άλλη νοστιμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το μπουτάκι στο χαρίζω... καμιά φτερουγίτσα έμεινε και για μένα??? Με μπόλικη σαλτσούλα παρακαλώ!!!

    Πολλά φιλιά, καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ πάλι επειδή έχω ρίζες απο την Κέρκυρα, λατρεύω την παστιτσάδα! θα περάσω να πάρω μια μερίδα με στηθάκι παρακαλώ.... και θα ρουφάω τα μακαρόνια και θα κάνω χάλια τα τραπεζομάντηλα:) Φιλιά γειτόνησα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγω καμμία σχέση με Κέρκυρα ..

    αλλά λατρεύω την παστιτσάδα.

    Πω πω νοστιμάδα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το κοκοράκι κικιρικικι....τέλειο...καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα "μάνα":)
    Κοκόρι σε σπέσιαλ έκδοση με φοβερή δόση χιούμορ!! Απίστευτο αποτέλεσμα :)))
    Κοίτα, όταν έρθει η γειτόνισά σου να ρουφήξει το μακαρόνι, βάλε κι ένα ταπεράκι στην άκρη να βρίσκεται :))
    Φιλιά πολλά
    Καλό βράδυ Έφη μου

    ΥΓ Ευχαριστώ πολύ για το βάζο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ωρέ φιλενάδα...
    συνενοημένες είμασταν...???
    κι εγώ κοκόρι αλανιάρικο είχα σήμερα,πεσκέτσι από τη θεία στο χωριό...
    μεγαλωμένο στην αυλή και ταισμένο από τα χεράκια της...
    Παστιτσάδα δεν το έκανα,αλλά με χυλοπίτες από τα δικά μου τα χεράκια...
    καλή εβδομάδααααα...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μου δίνεις ιδέες τι να μαγειρέψω και να γίνω ακόμη καλύτερη μαγείρισσα ¨) απλά λάτρεψα το μπλογκ σου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ωχ Μανούλα τι είναι αυτό!
    Τσουπωτό κοκόρι! Ωχ αυριο θα τρέχω για αλανιάρη και σπετσερικόν! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Έφη υπέροχη η παστιτσάδα σου αλλά... κυρία...έχω μιαν άγνωστη λέξη: Τί θα πει τσουπωτός;;;;;;;; -:)))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. χαχαχα!!! Κικίτσα μου έτσι ακριβώς ήταν ο μακαρίτης!

    Εμείς Ξανθή μου ευτυχώς δεν έχουμε τέτοιες ευαισθησίες οπότε απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις αλλά έχεις μεγάλο δίκιο, δεν είναι ελαφρύ πιάτο με τίποτα...! Κάπου πήρε το μάτι μου στην μπλογκόσφαιρα ότι το σπετσέρικο έχει και πάπρικα..αυτό δεν το ήξερα..ακόμα πιο βαρύ, ε??

    Ελενάκο,σου φύλαξα!

    Vita μου, κυριακάτικο βεβαίως-βεβαίως!

    Marion, έτσι ακριβώς! χαχαχα!!

    Painter, μόνο φτερουγίτσες μου άφησαν..κλαψ, κλαψ..(δεν ξέρουν τι χάνουν, και εγώ τις προτιμώ)


    Γειτονοπούλα μου ανέλπιστη, κόπιασε! Και κάντα όλα λίμπα, μη σε νοιάζει! Φιλιά!


    Conna, πράγματι, το μεγαλείο είναι αν έχουμε χωριάτικο!!!

    Mia Μαρία μου, καλή εβδομάδα!

    Γιώργο, καλή εβδομάδα! Σε ευχαριστώ! Φρόντισε να το απολαύσεις!

    Μαρή Βιβή, πάει το πτηνόν?? Τα ρήμαξες τα κοτέτσια εκεί που ήσουν??χχαχχαχα!!! Φτιάξτο, θα του αρέσει!

    Αγγελική μου, φτιάξτο, είναι νοστιμιά, αλλά αμα βρεις σπετσερικό να μου πεις και εμένα, οκ???

    Βασιλική μου, σε ευχαριστώ! Λοιπόν άκου...είναι θεσσαλικό ιδίωμα και εννοούμε το σφιχτό κρέας, το χοντρούλικο ζωντανό. Σημαίνει και άλλα, αλλά κάντα γαργάρα τα άλλα καλύτερα...χαχαχαχααα!!!

    Καλό ξημέρωμα παιδάκια και καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΩπωωω, τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό!!! Το λατρεύω αυτό το φαγητό και μου τρέχουν τα σάλια τώρα!! Μπράβο σου Εφάκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!