Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Τούρτα παγωτό με δίσκους μαρέγκας

Καλημερούδια!!!

Καλή Πρωτομαγιά!!!

Τι σας έχω για να μπει καλά ο μήνας????




Για τον μεγάλο μας!!! Με σπασμένα Maltesers και Kinder Bueno





Για τον πρωτότοκο!!! Με καραμελωμένα και χονδροσπασμένα αμύγδαλα


Τώρα που τα ξαναβλέπω ....νομίζω ότι γαρνίρισα "ανάποδα" σε σχέση με την ηλικία τους...αλλά δεν βαριέσαι....σάμπως τους κακόπεσε???? χχααχχααχαχ!!!!



Τουρτίτσες-παγωτό μονταρισμένες με το καταπληκτικό παγωτάκι σε διπλή όμως δόση της Μικρής Κουζίνας και με δίσκους μαρέγκας, τραγανούς και θεϊκούς!!!

Οι στρώσεις ήταν : παγωτό βανίλια, παγωτό κακάο, δίσκος μαρέγκας, , ξανά τα δύο παγωτά, από πάνω χονδροτριμένα kinder bueno, δίσκος μαρέγκας, παγωτά και χονδροσπασμένα bueno και maltesers και μετά ζ'κατάψυζ.......για ένα 12ωρο.


Υλικά για τους 2 δίσκους μαρέγκας

4 ασπράδια αβγών
200 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Πολύ καλό χτύπημα των ασπραδιών και πριν σφίξουν, ρίχνουμε σχεδόν ολη τη ζάχαρη (κρατάμε λίγη 1-2 κ.σ.), τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού. Οταν πλέον έχουμε φτιάξει τη μαρέγκα, κλείνουμε το μίξερ και με μία σπάτουλα προσθέτουμε τη ζάχαρη που κρατήσαμε και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι.

Καταλαβαίνουμε ότι είναι εντάξει όταν το μπωλ μας δεν έχει ...εννοείται ...υγρό ασπράδι κάτω και όταν γυρνώντας το δεν πέφτει η μαρέγκα και έχει κάνει κορυφές.

Μου βγήκαν 2 λεπτοί δίσκοι, οπότε την άλλη φορά θα βάλω παραπάνω αβγουλάκια και ζάχαρη, τους θέλω πιο χοντρούς.

Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να κάνουμε μαρεγκάκια, στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε οτι κάθε ασπράδι θέλει περίπου 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική.

Πήγα να τους κάνω με το κορνέ...αλλά δεν τα κατάφερα, οπότε τους άπλωσα με το κουτάλι μέσα σε ένα τσέρκι στο οποίο έστησα την τούρτα. Ετσι φτιάχνω και τη βάση της πάβλοβας.


Ξαναλέω ότι καλό είναι πριν ξεκινήσετε να διαβάσετε το μπλογκ της Κικής ...ολόκληρη διατριβή έχει κάνει ...εξηγώντας κάθε λεπτομέρεια. Προσέξτε και τα σχόλια.

Τους έψησα για 5 1/2  ώρες περίπου,  στους 50-60 βαθμούς.  ΜΗΝ ΔΥΝΑΜΩΣΕΤΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΒΕΒΑΙΟ!!! Επίσης μην βάλετε κουτάλια, πηρούνια .....και ότι άλλο έχετε ακούσει. Αφήστε τους τόσο χαμηλά και κάντε τις δουλειές σας.


Καλό είναι να μην τους ξεκινήσετε ίδια ώρα με μένα για να μη σας βρει το χάραμα ....βάλτε τους μεσημέρι για να έχετε το περιθώριο...

Επίσης αν δεν μπει χέρι, κατέληξα ότι δεν γίνεται δουλειά...πρέπει να τους τσεκάρετε όταν νομίζετε ότι είναι έτοιμοι, με προσοχή όμως να μην σπάσουν.

Κανονίστε να μην τους φάτε όπως κοντέψαμε εμείς ..δοκιμή στη δοκιμή..... Είναι απίστευτη η γεύση τους και διατηρούνται για πολύ καιρό..σιγά μην τους φυλάξετε άμα δοκιμάσετε...


Μην τη βλέπετε στη φωτό που έχει λιώσει...την πέρασα με το πιστολάκι των μαλλιών για να βγει από το τσέρκι γιατί είχε γίνει κόκκαλο κυριολεκτικά...χααχαχα!!! Μετά ταλαιπώρησα λίγο και το μοντέλο για να βγει η φωτό σχετικά νορμάλ...και ψιλοδάκρυσε..χαχαχα!!


Εγώ αυτές τις μέρες θα κάνω και μαρεγκάκια, φαντάζεστε πόσο ωραία θα είναι με παγωτάκι και γλυκό κουταλιού?????? Κόλαση!!!!

Ελπίζω μόνο να φτουρίσουν μέχρι να γίνει το δόλιο το παγωτό ...γιατί δεν έχω φρένο, μπορεί να τα έχω μασουλήσει όλα μέχρι το βράδυ....την τελευταία φορά αυτό έγινε...και μετά έπεσε νηστεία...για να μαζέψουμε τα αμάζευτα...χααχαχαα!

Το όλο κόνσεπτ της τούρτας (παγωτό με μαρέγκα) είναι ιδέα της Κικής μας  και την ευχαριστώ πολύ-πολύ για αυτό! Ενθουσιάστηκαν όλοι όσοι δοκίμασαν και έχω να δηλώσω ότι έκανα μετά άλλες 3 φορές την τουρτίτσα σαν παγωτό γιατί είχαν λυσσάξει. Δείτε και εδώ την δική της τούρτα με μπεζέδες για να κατατοπιστείτε πιο αναλυτικά αν έμειναν απορίες. Περιγράφει κάποια πράγματα πιο αναλυτικά και αναφέρει και κάποια πραγματάκια που εγώ δεν έκανα καν (που πας ρε Καραμήτρο..που λένε...), για κάποιον που καταπιάνεται πρώτη φορά θα βοηθήσει πολύ.

Να πω εδώ ότι με βοήθησε πάρα πολύ και η ίδια και οι αναρτήσεις της και πλέον η μαρέγκα είναι παιχνιδάκι....μη φοβάστε καθόλου!

Η συνταγή άργησε ένα χρόνο.....γιατί την καθυστέρησα  άθελά μου και μετά άρχισε να κρυώνει ο καιρός και έχασα...το τρένο......Οπότε τώρα σας την βάζω νωρίς-νωρίς!!! Δεν μπορείτε να πείτε, ε??
χαχαχχαχ!!! Κάτι σαν τη βασιλόπιτα της Εφούλας μας......χούι θα μας μείνει στο τέλος, πρέπει να το προσέξω αυτό....



Καλό και όμορφο μήνα να έχουμε!



13 σχόλια:

  1. Καλό μήνα Εφάκι, καλή Πρωτομαγιά!!!
    Κάλλιο αργά παρά ποτέ δε λένε???
    Λάχταριστή φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Πρωτομαγιά καλό μήνα !!
    να τους χαίρεσαι όλους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό μήνα Έφη μου, να χαίρεσαι όλο το λόχο σου :)
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι υπέροχη που είναι Έφη μου! Πραγματικά λαχταριστή!
    Καλό μήνα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχη η τούρτα Έφη μου! Καλό μήνα και πάντα χαρές!!! Πωπωωωω, λαχτάρισα την τούρτα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαχταριστή λαχταριστή!!!!!!!!!!!
    Καλό μήνα Έφη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να ζήσει και ο πρωτότοκος και όλα τα παιδιά! Τι κέρασμα! Αντάξιο μιας μάνας ολόκληρου λόχου :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ουάου!! τούρτα υπερπαραγωγή!!!μ'αρέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλό μήνα Έφη μου να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι τον λόχο σου.Να ρωτήσω αν έμεινε κανένα κομμάτι ή τζάμπα η ερώτηση χαχαχα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό μήνα Εφούλα, ζηλεύω!!!Καταπληκτική τούρτα για γενέθλια,να σου ζήσουν!Και τι δε θά'δινα για ένα τεμάχιο..Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να σας ζήσεις Έφη μου!!!Καλό μήνα!!!Η τούρτα είναι υπέροχη, μπράβο σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλό μήνα Εφάκι μου!
    Να χαίρεσαι τον λόχο σου όλο!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα είδα τα ... ποιήματα! Μία απ' όλα πλιζ και να τους χαίρεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!