Τετάρτη, 1 Αυγούστου 2012

Κέηκ λεμονιού με παπαρουνόσπορο






Το απόλυτο γλυκό για τους λεμονολάτρεις!

Με το γλάσσο του και με τον παπαρουνόσπορο μέσα-τόσο όσο πρέπει για να μην είναι ενοχλητικός, είναι ένα τέλειο κέηκ, ιδανικό να συντορφεύσει το πρωινό μας, το καφεδάκι μας και ότι κάνουμε κέφι!





Πανεύκολο και τρυφερό, μοσχομυρωδάτο!

Η συνταγή είναι ένα τσακ πειραγμένη από μία εκδοχή για λεμονοκεκάκι του Jamie Oliver και την είδα στο en direct d' Athenes.





Υλικά

Για το κέηκ

100 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αβγά
χυμός 3 μέτριων λεμονιών
ξύσμα 2 λεμονιών
100 γρ. αμύγδαλο πούδρα
20 γρ. παπαρουνόσπορος
1 βανίλια
1 κ. γλ. baking powder
150 γρ. φαρινάπ


Για το γλάσσο

150 γρ. άχνη ζάχαρη
χυμός 1 λεμονιού μέτριου

αμύγδαλο φιλέ για το ντεκόρ




Εκτέλεση

Κατά τα γνωστά χτυπάμε όλα τα υλικά για το κέηκ, πρώτα βούτυρο με ζάχαρη, προσθέτουμε τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα, την βανίλια, τον παπαρουνόσπορο και τέλος την πούδρα αμυγδάλου και το φαρινάπ που έχουμε προσθέσει το baking powder.

Γυρίζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα μακρόστενη  28x8, και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Βγάζουμε και αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο για να το ξεφορμάρουμε.

Φτιάχνουμε το γλάσσο μας χτυπώντας μέσα στην ζάχαρη άχνη το χυμό του λεμονιού. Αν μας φανεί πολύ σφιχτό, προσθέτουμε με προσοχή σταγόνα-σταγόνα λίγο λεμονάκι μέχρι να το φέρουμε στα μέτρα μας.

Σκορπάμε αμύγδαλο φιλέ πάνω στο κέηκ μας που το έχουμε μεταφέρει σε πιατέλα και περιχύνουμε το γλάσσο να πάει παντού.





Καλή απόλαυση και καλό μήνα να έχουμε!

15 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Εφάκι μου... Υπέροχο το κέικ με δυο μοναδικούς χαρακτηρισμούς εύκολο και πεντανόστιμο!!! Και τόσο μυρωδάτο και καλοκαιρινό!
    Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικίτσα υπέροχο και τόσο λεμονένιο!!! Φτιάξτο και θα καταλάβεις!

      Διαγραφή
  2. Και γλάσο και παπαρουνόσπορο και λεμονάτο, ποιος μπορεί να του αντισταθεί??
    Εγώ με τίποτα πάντως!
    Καλό μήνα Εφάκι, φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μου αρέσουν τα γλυκά, αλλάααααα πως να αντισταθείς σε γλυκόξινο; Φαίνεται τέλειο. Όταν θα έχω λεμόνια και παρέα για να μην το φάω μόνη μου!!! θα στο κλέψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριμάρ, είναι το απόλυτο (μέχρι στιγμής) λεμονένιο κέηκ! Αν ανακαλύψω άλλο στην πορεία θα σας το συστήσω...χαχααχαχαχ! Κλέψτο καλή μου!

      Διαγραφή
  4. Γιάμι, γιάμι!!! Θέλω φετούλα για το απόγευμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλειο, τέλειο! Όπως το λες, μυρωδάτο και τρυφερό!
    Φιλιά Έφη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραία ιδέα !!!

    Φέρε ενα κομματάκι να δοκιμάσω καλε !

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω πολλά λεμόνια στον κήπο μου, σημειώνω την συνταγή
    ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να σαι καλα επιτελους χωρις γαλα εχουμε αλλεργια κ απεχουμε, μπορω να βαλω λαδακι λες? απεχουμε και απο μαργαρινες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Φυσικά και μπορείς να βάλεις λάδι, προσωπικά σε πολλά κέηκ βάζω σπορέλαιο ή μισό μισό με ελαιόλαδο, αναλόγως τι έχω εκείνη τη στιγμή. Γενικά το ελαιόλαδο είναι πιο βαρύ σαν γεύση αν και πιο υγιεινό σίγουρα, αλλά είναι λεμονάτο το κέηκ και δεν νομίζω ότι θα το καταλάβεις καν, άσε που είναι λίγη η ποσότητα.

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!