Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2012

Σορμπέ καρπούζι (Γρανίτα καρπούζι)






Σορμπεδάκι σας έχω σήμερα με όμορφο χρωματάκι!  Μέχρι να πετύχω βέβαια την αρμόζουσα φωτό..πήρε κι έλιωνε...αλλά εσείς αγνοήστε το...Κάντε focus μόνο στο μεθυστικό του χρώμα...χιχχιχιχι!



Υλικά

Μισό καρπούζι (πριν το καθαρίσω ήταν 3,5 κιλά)
καθαρισμένο και λιωμένο μέτρησα 12 φλυτζάνια

3 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
χυμός 1 λεμονιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το καρπούζι από σπόρια και το περνάμε στο μπλέντερ.

Αν έχει χονδρή φλούδα την κρατάμε να κάνουμε γλυκό κουταλιού.





Φτιάχνουμε σιροπάκι με τα υπόλοιπα υλικά, το αφήνουμε να βράσει για 4 λεπτά και το αποσύρουμε να κρυώσει. Οταν κρυώσει, ενώνουμε με το λιωμένο καρπούζι και το βάζουμε στο μπωλ του παγωτού. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες και μετά το ψιλοσκάβουμε με ένα πηρούνι και το ξαναπαγώνουμε. 





Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο!

15 σχόλια:

  1. πολύ ωραίο !!!!!!!!!!!!!!! γεια στα χεράκια σου !!! μπορεί να το κάνω το σ/κ !!!!
    φιλια πολλά πολλά
    και καλό σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κάνεις Μαρία μου! Επίσης με λίγα "μαγικά" το σορμπεδάκι γίνεται ένα σούπερ ντούπερ κοκτέηλ αλλά καλό είναι να μη το συνεχίσω...την άλλη φορά έκανα τσαχπινιές ..ανευ μέτρου όμως...με το σεμιφρέντο λεμόνι...και τα είδα όλα...Ηταν που ήταν κανόνι από μόνο του, του άλλαξα τα φώτα με το ποτό...και άσε καλύτερα....χααχαχχααχ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Μη μου πεις ότι έφτιαξες και τη φλούδα, γλυκό του κουταλιού γιατί τότε θα "λιώσω" αυτόματα σαν το σορμπεδάκι σου καλή μου Μάνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα στο πω Πηνελόπη μου...για πλάκα το έκανα...μισό καρπούζι φλούδα...τι να σου βγάλει? Ενα βάζο βγήκε αλλά τουλάχιστον μου έφυγε ο καημός για το πως γίνεται...χιχιχιχι! Και χωρίς ασβέστη μάλιστα! Ωραίο έγινε αλλά δεν του βάζω δεκαράκι, υπάρχουν πιο ωραία γλυκά του κουταλιού...Να ας πούμε έρχεται το ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ μου μελιτζανάκι....πωπω πεθαίνω για αυτό το γλυκό κυριολεκτικά! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο το σορμπέ καρπούζι και σαφώς το υπέροχο χρώμα του, προσθέτει πόντους!
    Τα σορμπέ και οι γρανίτες μου αρέσουν περισσότερο από τα κρεμώδη παγωτά, αυτό μαζί με φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου θα τρώγεται πολύ ευχάριστα, σούπερ δροσερό!
    Καλό μεσημέρι και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εμένα μου αρέσουν περισσότερο! Δεν ξέρω..ίσως δεν σε βαραίνουν οπως τα κρεμώδη μάλλον! Και νομίζω ότι εχουν πιο δυνατό αποτέλεσμα!Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Μμμμμμ!!!!! Απλά τέλειο από χρώμα κι από γεύση!!!!
    Καλό Σ/Κ και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου! Το χρωματάκι του είναι τέλειο! Και η γεύση του δεν πάει πίσω!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα και από μένα!!!!!είχα πολλούς μήνες να μπω να δω τι καλά μας μαγειρεύετε.......μόνο στο fb έμπαινα....δύσκολο καλοκαίρι...αλλά τελικά όλα καλαάααα επανήλθα εδω και μία εβδομάδα....καλά μαγειρέματα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ήρθες Τόνια! Ευχαριστούμε! Καλή εβδομάδα :)

      Διαγραφή
  6. Φοβερό στην όψη, φαντάζομαι τη γεύση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρενάκο τέλειο και από τις δύο πλευρές! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  7. Το βλεπω και δροσιζομαι, πρεπει να ειναι τελειο, φιλακια πολλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι δροσιστικότατο και νόστιμο! Είναι καρπουζένιο! :)) Καλημέρα Μαργαρίτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με βότκα ειναι ότι πρέπει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!