Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Τούρτα σοκολάτας με κρέμα καραμέλας



Αργησα λιγάκι αυτή τη συνταγούλα, γιατί δεν είχα χρόνο ελεύθερο.  Τώρα που άνοιξε ο καιρός και τελειώνουμε με τα μαθήματα, τελείωσαν και τα φροντιστήρια και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις, που μας χάνετε...που μας βρίσκετε....όλο στην πλατεία με τους φίλους μας είμαστε!

Οπότε πάπαλα το ποστ...χααχαχαχαχ!!! Ηρθε όμως η ώρα του και καθώς έρχεται σαββατοκύριακο, μπορείτε να την ετοιμάσετε σταδιακά και να την απολαύσετε τότε!

Εννοείται πως στολίζουμε όπως θέλει ο καθένας μας και εξωτερικά αλλά και μέσα στη γέμιση.


Πρόκειται για μία φανταστική τούρτα με κρέμα cheesecake καραμελένια, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Ξέρω ότι θα έπρεπε να  φτιάχνουμε πιο ανάλαφρα γλυκά λόγω εποχής αλλά δεν άντεξα να περιμένω και την δοκίμασα τώρα.  Αφορμή για αυτή τη συνταγή στάθηκε μία από τις ενδιαφέρουσες σελίδες στο  facebook που ποστάρει φωτογραφίες από ξελογιαστικά γλυκάκια και από κάτω φυσικά από τη φωτό έπαιζε άσχετη συνταγή ...που δεν είχε σχέση καμία με την πηγή της φωτογραφίας....κλασσική ιστορία πια..... Εγώ έκανα τις αλχημείες μου και ταρατατάμ!!! Φοβερή, τέλεια τουρτίτσα!

Είναι λίγο βαριά αλλά απλά υπέροχη! Αν δηλαδή προσέξετε το φαγητό να μην είναι εξίσου βαρύ εκείνη την ημέρα που θα αποφασίσετε να την κάνετε, τρώγεται πάρα πολύ ευχάριστα!  Διαφορετικά τη λες φθινοπωρο-χειμωνιάτικο γλυκό!




Υλικά
 
Για το κέηκ

3 αβγά
120 γρ. ζάχαρη
2 κ. σ. νερό
1 κ. σ. σπορέλαιο

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο με 1 κ. γλ. baking powder και 20 γρ. κακάο



Για το σοκολατένιο frosting

225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί (να κρυώσει καλά)

225 γρ. βούτυρο  σε θερμ. δωματίου
1 1/3 φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 πρέζα αλάτι
1/4 φλ. κακάο κοσκινισμένο
3 κ. σ. γάλα
1 κ. γλ. εσάνς βανίλιας ή πορτοκαλιού (έβαλα πορτοκάλι)



Παιχνιδάκια του φακού, είναι σοκολατένιο το χρώμα, μην τρομάζετε! χαααχαχχα!!!



Για την κρέμα καραμέλας

1 ζαχαρούχο γάλα που το έχουμε κάνει καραμέλα (κρατάμε ελάχιστο για να στολίσουμε από πάνω αν θέλουμε, 3 κ. σ. περίπου)
250 γρ. βούτυρο
1 κουτί φυτική σαντιγύ Ermol
1 κ. γλ. βανίλια
300 γρ. τυρί κρέμα

2 κ. σ. ζελατίνη σκόνη (ουδέτερη, για διάφορες χρήσεις)
ανακατεμένη σε 3 κ.σ. κρύο νερό περίπου


3 σακουλάκια maltesers και 1 φλ. φουντούκια χονδροκοπανισμένα


Στο τέλος του ποστ σας έχω και παραλλαγή σε παγωτό  στην θέση της κρέμας.





Εκτέλεση

Κέηκ

Χτυπάμε με τη σειρά τα υλικά του κέηκ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς σε αέρα για 12 λεπτά σε βουτυρωμένη αποσπόμενη  φόρμα 24 εκατοστών.

Αφήνουμε να κρυώσει  και έχουμε έτοιμη τη βάση της τουρτίτσας μας!


Σοκολατένιο frosting

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα αν ξέρουμε να τη χειριστούμε και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Χτυπάμε σε μπωλ το βούτυρο για να αφρατέψει σε μέτρια ταχύτητα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε μέσα σε αυτά τη λιωμένη κρύα κουβερτούρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ενσωματωθεί και αυτή.

Προσθέτουμε το κακάο και την εσάνς βανίλιας, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα και λίγο-λίγο ρίχνουμε το γάλα μέσα για να πετύχουμε μία σφιχτή βουτυρόκρεμα. Αν για κάποιο λόγο μας ξεφύγει σε σύσταση αραιώνουμε με ελάχιστο γάλα ή την σφίγγουμε με λίγη άχνη παραπάνω.

Αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο αν θέλουμε.


Κρέμα καραμέλας

Εχουμε ήδη βράσει ζαχαρούχο γάλα σκεπασμένο με νερό για 3 ώρες σε μία κατσαρόλα και το έχουμε αφήσει να κρυώσει. Μην κάνετε ένα, βράστε μπόλικα να τα έχετε για παρασκευές διάφορες έτοιμα.

Χτυπάμε σε μπωλ το βούτυρο με την καραμέλα να κρεμώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σαντιγύ, τη βανίλια, το τυρί κρέμα να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Τελευταία ρίχνουμε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνη όπως είναι και ανακατεύουμε καλά.

Μέσα στο μείγμα αυτό σκορπίζουμε τα φουντούκια και τις δύο συσκευασίες maltesers (σπασμένα) και ανακατεύουμε.

Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο να σφίξει λίγο και αρχίζουμε το μοντάρισμα της τούρτας μας (και αυτό προαιρετικά αλλά βοηθάει).


 
 



Μοντάρισμα

Πάνω στο κέηκ, αλείφουμε το σοκολατένιο frosting  όλο και από πάνω καλύπτουμε με την κρέμα.

Καλύπτουμε με μεμβράνη καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει η τούρτα μας.

Οταν την βγάλουμε από το ψυγείο, στολίζουμε με τα υπόλοιπα maltesers και με την καραμέλα που έχουμε κρατήσει. Αν η καραμέλα έχει πήξει πολύ και δεν δουλεύεται, μπαίνει στιγμιαία στο φούρνο μικροκυμάτων και γίνεται ρευστή.

Είναι φανταστική αν και μας έπεσε λίγο βαριά!  Αλλά του ονείρου!!! Κόψτε λεπτά κομμάτια για να μη "μπουκωθείτε"!






Παραλλαγή σε παγωτό :

Αντί για την κρέμα καραμέλας μπορείτε να κάνετε το εξής και να την μετατρέψετε σε μία τούρτα παγωτό καραμέλας θεϊκή!

Χτυπάμε 1 κιλό έτοιμο ή σπιτικό (προτιμάμε το σπιτικό) παγωτό βανίλιας και το ενώνουμε με το καραμελωμένο ζαχαρούχο, τα maltesers και τα σπασμένα φουντούκια. Παραλείπετε δηλαδή όλα τα υπόλοιπα υλικά της κρέμας μας.  Μπαίνει στο ψυγείο για 4 ώρες να σταθεί καλά το παγωτό και σερβίρουμε.





Σήμερα για εμάς είναι μία ξεχωριστή μέρα! Θέλω να ευχηθώ στο ανίψι μου το φανταράκι που σήμερα έχει τα γενέθλιά του χρόνια πολλά, καλά και ευλογημένα!
 
ΟΜΟΡΦΕ, να σε χαιρόμαστε!!!!  
 
Και όταν με το καλό πάρεις αδειούλα, επειδή ξέρω ότι είναι πολύ του γούστου σου η τουρτίτσα αυτή θα σε περιμένει ολόκληρη!
Δεν εννοώ η ίδια...πάει αυτή...χιχιχιχι!






Καλή απόλαυση και καλό μεσημέρι! 

33 σχόλια:

  1. Πειράζει που δεν με χαλάει που είναι ...πώς την είπες;;;; Φθινοπωροχειμωνιάτικη και θα έπαιρνα ευχαρίστως το αμάξι, το τρένο, το αεροπλάνο για να με κεράσεις ένα μεγάααααααλοοοοοο κομμάτι;;;;
    Φιλιά!!!
    Καλό ΣΚ κι ελπίζω να έχω Ίντερνετ εκεί που πάω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποφάσισε εσύ να κατέβεις και μη σε νοιάζει τιποτα! Καλό μεσημέρι! :)

      Διαγραφή
  2. Πω πω τι σοκολατοκόλαση είναι αυτή!!!!!!!!!
    Τέλειο!!!!! Θα την φτιάξω οπωσδήποτε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπεροχη τουρτιτσα Εφουλα!
    Κι εμενα δεν με χαλαει που ειναι λιγο βαρια, θα την παλεψουμε!
    Χρονια πολλα στο ανεψακι!
    Φιλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει, μας αποτελείωσες!!! χα χα χαα
    Τέλεια δείχνει!!!
    Να χαίρεσαι και τον ανηψούλη, καλή θητεία να έχει!
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουκλίτσα η φθινοπωροχειμωνιάτικη τούρτα και τρώγεται μια χαρά στις δροσιές του καλοκαιριού Έφη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρθούλα, με τον παλιόκαιρο που έχει αυτές τις μέρες λες ότι συνομώτησα για να την φτιάξω...αχααχααχαχ!
      Μετά θα σκούζω για την απαίσια ζέστη, δεν με πιάνεις πουθενά ;-)

      Διαγραφή
  6. Εθιστικό φαίνεται το γλυκό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπουκωθήκαμε κανονικά...αχαχαχαχα!! Για κολασμένες "γουρουνιές" είναι! ααχχααχ

      Διαγραφή
  7. τι λες τώρα! Μπράβο βρε Έφη γεια στα χέρια σου! Θέλω κι εγώ ρε γμτ... εχω κολλήσει στην οθόνη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά απο τη νεροποντή που μας έκανε, δρόσισε για τα καλά, την έτρωγα άνετα!!! Και με όλες τις σοκομπαλίτσες που έβαλες από πάνω! Μπράβο Εφούλα για στα χέρια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έφη...εντάξει τι να πω μας έχει πέσει το σαγόνι!!!Μας κατέστρεψες τελείως!Έρχομαι!!!
    Καταπληκτικό, μπράβο σου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Merci Ελενάκι μου! Δεν έχω τύψεις, μόνο το δικό μου σαγόνι θα πέφτει? Οχι κυρία μου!! μπουχααχαχαχαχ!

      Διαγραφή
  10. Ωχ μανούλα μου!!!
    Δεν υπάρχουν λόγια, μας ξεπάστρεψες, τι πειρασμός!!!
    Τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θερμιδοβόμβα μεγατόνων Μπέτυ μου αλλά αν είναι να καταστραφούμε ας το κάνουμε με στυλ..χαχαχαχχ!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  11. δεν θα σχολιάσω τίποτα.....κοιτώ και ξανακοιτώ....και σκέπτομαι πως θα γίνει να ορμήξω στην τούρτα απο εδω μεσα....

    τα ιντερνετια μου μέσα....

    να σαι καλά πολύ ωραία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Keep calm Παναγιώτη και τσάκα ένα κομμάτι! Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  12. Υπέροχη! Δεν μπορώ να μιλήσω, μου έχει κατέβει το σαγόνι στο πάτωμα!!! Λυπήσου με, χοντρή γυναίκα:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλησπέρα στη δημιουργό αυτής της υπέροχης τούρτας!!!
    Οι 2 κ. σ. ζελατίνη σκόνη που λες, πόσα φύλλα ζελατίνης είναι;

    Ευχαριστώ,
    Κική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 2 κ. σ. ζελατίνη άχρωμη είναι περίπου 8 φύλλα ζελατίνης διαστάσεων 10x23 εκατοστών (γιατί υπάρχουν διάφορες διαστάσεις).
      αλλά στα περισσότερα σούπερ μάρκετ θα βρεις κουτάκι με φακελάκια των 7 γραμμάριων ουδέτερη (ΓΙΩΤΗΣ). Είναι αυτή που χρησιμοποιείται και για πηχτή με χοιρινό αν έχεις υπόψη. Δεν το δοκίμασα με φύλλα το γλυκάκι οπότε στο λέω με μία επιφύλαξη.
      Καλημέρα! :)

      Διαγραφή
  14. τελειο παιδια!!!! ενθουσιαστηκα!!! αναστασια απο αναφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φσινεται τελεια η τουρτα!!θα την δοκιμασω στη γιορτη μου!!εχω φακελακι με 12 φυλλα ζελατινης..τα μουλιαζω κ βαζω απο αυτα 2 κ.σουπας?ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα και συγγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση! Περίπου κατά προσέγγιση είναι 8 φύλλα ζελατίνης η σκόνη ζελατίνης που αναφέρω στην τούρτα.

      Διαγραφή
  16. Καλησπέρα αν λιωσω την κουβερτούρα στο μπεν μαρι κ την αφήσω να κρυώσει δεν θα σφίξει μετά;στο μίξερ θα λιώσει ή θα μείνουν κομματάκια;ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου, όχι στο ψυγείο. Δεν έχει κανένα πρόβλημα αρκεί να την λιώσουμε ομοιόμορφα.

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!