Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Παγωτό βερύκοκο με γιαούρτι





Καλημέρα!

Σας άργησα με τα παγωτάκια γιατί στο σπίτι έχουμε θέμα με λαιμούς και το κράτησα όσο περισσότερο μπορούσα. Με αυτή τη ζέστη όμως, ούτε τα παιδιά καταλαβαίνουν τίποτα! 

Ωρα για παγωτό δροσιστικό, φρουτένιο και υπόξινο λόγω του γιαουρτιού!   Εγινε τέλειο!


Υλικά

2 φλ. κρύο νερό
1 1/2 φλ. ζάχαρη

1 κιλό βερύκοκα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
4 κ. σ. λικέρ βερύκοκο ή πικραμύγδαλο
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 φλ. γιαούρτι πλήρες

φουντούκι ή αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο αν θέλω




Υλικά

Βάζουμε σε κατσαρόλι το νερό με τη ζάχαρη να πάρει μία βράση για να λιώσει η ζάχαρη.

Μόλις γίνει αυτό αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στο κατσαρόλι το φρούτο με το λικέρ. Τα αφήνουμε όλα μαζί να κρυώσουν με την ησυχία τους.




Μόλις κρυώσουν,  αφαιρούμε με μία τρυπητή κουτάλα το μισό φρούτο (χωρίς σιρόπια) γιατί θα το προσθέσουμε στο τελευταίο χτύπημα του παγωτού μας μαζί με τους ξηρούς καρπούς.

Το υπόλοιπο φρούτο με το σιρόπι του το τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε να κρεμώσουν καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπωλ μεταλλικό για παγωτό και βάζουμε στην κατάψυξη.  Αφρατεύουμε το μείγμα 2-3 φορές κάθε 3 ώρες περίπου. Στο τελευταίο χτύπημα που θα κάνουμε προσθέτουμε το φρούτο και τους ξηρούς καρπούς που κρατήσαμε.

Σερβίρουμε με σιρόπι από γλυκό βερύκοκο και λίγο φιλέ αμυγδάλου από πάνω, ιδανικά καβουρδισμένο.

Αν δεν έχω λικέρ βερύκοκο μπορώ να βάλω εσάνς πικραμύγδαλο ή λικέρ πορτοκαλιού.

Το παγωτάκι γίνεται και με ροδάκινο σε ίδια ποσότητα και αν θέλω αντικαθιστώ το λικέρ με σφηνάκι ροδάκινο (σναπς).

Και θυμηθείτε να φυλάξετε τα κουκουτσάκια γιατί κάνουν καταπληκτικό λικεράκι!




Καλή απόλαυση!


7 σχόλια:

  1. Πολυ καλο Εφη!! Το φρουτο σε ολο του το μεγαλειο. Το λικερ μου αρεσει που το προσεθεσες.

    Καλη σου μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιο δροσερο παγωτακι!
    Γεια στα χερια σου Εφουλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ-πολύ-πολύ καλό!
    Δροσερό, φρουτένιο και σίγουρα αρωματικό Έφη μας, έτσι που το διαβάζω :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αααααα φιλενάδα!!! Τέλειο, δροσερό κι έτσι όπως το βλέπω για ένα μεγάλο μπολ δεν θα έλεγα όχι... και μόνο που το φαντάζομαι ξελιγώνομαι!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται υπέροχο το παγωτό και δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω με φρούτα!
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο και πιο ελαφρύ με το γιαούρτι! Το άρωμα του πικραμύγδαλου κι εμένα μου φαίνεται πως ταιριάζει πολύ με το βερίκοκο, άσε που λίγο λικέρ βελτιώνει και την υφή του παγωτού με το αλκοόλ που περιέχει!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σας ευχαριστώ για αυτήν την συνταγή. Αυτή είναι η καλύτερη και φθηνότερη από τη ζαχαροπλαστικη
    Όπως ζω στην Αίγινα, θα το κάνω με φιστίκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!