Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες και γλυκοπατάτες




Καλημερούδια! 


Σήμερα μας μαγείρεψε η Εφούλα (όχι εγώ) αλλά για κάποιο λόγο μαγείρεψε και τις ρυθμίσεις φόντου γραμματοσειράς  στο μπλόγκερ από το δικό της pc και πρέπει να της το φτιάξω.....οπότε μετά ματαίων τηλεφωνικών προσπαθειών σας την ποστάρω εγώ τη συνταγούλα της που είναι και μούρλια! 

Εφη




Ταραταταααάνννν...να ΄μαι πάλι και εγώ....!!

Σήμερα θα κάνουμε μία υπέροχη συνταγή που την έχω συναντήσει σε πολλά τραπεζώματα αλλά και blogs ...

Αυτή είναι η δική μου εκδοχή ..με πατατούλες αλλά και γλυκοπατάτα!!!!! Ας την δούμε λοιπόν....



Τα υλικά μας είναι....:


1.5 κιλό χοιρινό σε μπουκίτσες


Για το μαρινάρισμα:


αλάτι , πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι
2 κ. σ. μουστάρδας
χυμός από 1 πορτοκάλι, 1 μανταρίνι και 1 λεμόνι
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο και φυσικά λαδάκι


και :


4-5 πατάτες μεγαλούτσικες , κομμένες για φούρνο και μια μεγάλη γλυκοπατάτα



Εκτέλεση


Βάζουμε το κρέας σε ένα μπόλ και όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα.

Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην συντήρηση τουλάχιστον 1 ωρίτσα..αν έχουμε προγραμματίσει εγκαίρως το φαγάκι μας, καλό είναι το κρέας να μαριναριστεί όλο το βράδυ.


Στην συνέχεια κόβουμε τις πατάτες και την γλυκοπατάτα , τις βάζουμε στην γάστρα και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι , ρίγανη , θυμάρι και μπόλικο λαδάκι. Από πάνω βάζουμε το χοιρινό με όλο το ζουμάκι απο το μαρινάρισμα (χυμοί ,μουστάρδα και μυρωδικά).

Κλείνουμε την γάστρα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200c βαθμούς για μιάμιση ώρα και κάτι!

Τσεκάρουμε κανά δυο φορές αν έχει αρκετά υγρά. Το τελευταίο 15λεπτο ξεσκεπάζουμε για να πάρει λίγο χρώμα το φαγητό μας και είμαστε έτοιμοι.



Καλή σας όρεξη!!!!!! 

2 σχόλια:

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!