Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Κέηκ ''Ζέβρα''



Αυτό το κέηκ μαζί με άλλο ένα κέηκ μήλου τα έφτιαξα στο αποκριάτικο πάρτυ του σχολείου μας  και έγινε ανάρπαστο, για να μην μιλήσω για τα σχόλια λόγω της εμφάνισής του!

Υλικά

4 αυγά
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. γάλα
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
3 σταγόνες άρωμα πορτοκαλιού
¼ κ. γλ. αλάτι
3 κ.σ. κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν όλα στο μίγμα.

Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα από τα δύο ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε να ενωθεί.


Σε στρογγυλό ταψί (όχι μεγάλο σε διάμετρο) βουτυρωμένο και αλευρωμένο καλά αρχίζω να ρίχνω το μείγμα ξεκινώντας από το μείγμα βανίλιας.

Με μία μεγάλη κουτάλα για να με διευκολύνει, ρίχνω στο κέντρο του ταψιού μία κουταλιά και αυτή αρχίζει να απλώνεται. 


Συνεχίζω μέσα στο κέντρο του μείγματος που έριξα προηγουμένως και έχει αρχίσει να απλώνεται, ρίχνοντας μία κουταλιά από το μείγμα του κακάο.





Αυτό συνεχίζει μέχρι να μου τελειώσουν και τα δύο μείγματα. Ρίχνω τη μία κουταλιά στο κέντρο της προηγούμενης, αυτό απλώνει σιγά-σιγά και δημιουργούνται αυτοί οι ωραίοι δακτύλιοι.


Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. 

Οταν κρυώσει , ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!

Τη συνταγή την είχα δει από το HFL εδώ και χρόνια. Την έχω πειράξει λίγο βέβαια κατά τα γούστα μας αλλά είναι ένα όνειρο και πολύ εντυπωσιακή! Τα πιτσιρίκια όταν το βλέπουν εσωτερικά παθαίνουν κάτι κάθε φορά!

Καλή σας απόλαυση!

13 σχόλια:

  1. ΓΕΙΑ!!!
    ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το έχω ξαναδεί σ' αυτή την εκδοχή πολύ πρωτότυπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαρά στην υπομονή σου!!!

    Πολλά φιλιά Εφάκι μου, μου λείψατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια διαφορετική εκδοχή από τη μάνα του λόχου!
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΎΣΟΥΜΕ!
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραία ιδέα! Πρωτότυπη όψη κεικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απίθανο το κέικ!! να είχαμε λίγο το πρωί που θα ξυπνήσουμε!
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το θυμάμαι το κέικ, το είχε ποστάρει η elie, πραγματικά από τα πιο εντυπωσιακά κέικς που έχω δει.
    Το έκανες βρε θηρίο??
    Ολο έλεγα να το κάνω και όλο το ανέβαλα!
    Υπέροχο σου έγινε!
    Φιλάκια, καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα ...έψαχνα να το βρώ!
    Μόλις είδα την αναρτησή σου χάρηκα και θα φροντίσω να υλοποιηθεί πολύ γρύγορα.
    Καλό Σ.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν το έχω επιχειρήσει ακόμη αυτό το κέικ. Δείχνει πολύ ωραί. Είναι λίγο πιο αραιό το μείγμα του από το συνήθες; Γιατί βλέπω μόνο δύο κούπες αλεύρι για υλικά που συνήθως βάζουμε μια φαρίνα. Εκεί είναι το μυστικό για τα απλώσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tέλειο το "αγριο "κέικ σου Εφη μου!Και πολύ καλή επιλογή για παιδικό πάρτυ!Κομμάτακι έμεινε η κάνω τσαμπα όρεξη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κομματάκι για μένα;
    ποτέ δεν λέμε όχι σε ένα (και δυο και τρία) κομμάτι από τέτοιο κέικ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Vita, 2 φλυτζάνια ειναι μια χαρά, αλλά όταν λέω 2 φλυτζάνια εγώ μετράω με την μεγάλη κούπα για καφέ, οκ? Οχι με το δοσομετρικό φλυτζάνι.
    Για ταψί 32 εκατοστών είναι μια χαρά, αν το βάλεις και στο μικρότερο θα σου βγει πιο ψηλό, και πάλι μια χαρά θα είναι!

    Μάρα, Μπέτη που να μείνει! Ούτε εγώ δεν δοκίμασα... Το έφτιαξα στο αποκριάτικο πάρτυ και επειδή έβλεπαν την εμφάνισή του, το εξαφάνισαν πρώτο και ρωτάγανε μετά όλοι....αχαχαχα!!!

    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!