Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Cookies (ο Θεός να τα κάνει...) με 3 είδη σοκολάτας



Cookies αποφάσισα να κάνω σήμερα, αλλά με το μυαλό που μου έχει απομείνει πήρανε πολύ αεροπλανικό σχήμα...μπουχαχαχαχ!!! και κοντέψανε να γίνουνε βάση για cheese cake ή κάτι παρόμοιο....!

Τι να κάνω??? Το ήθελα??? Δεν το ήθελα, καταλάθος έγινε αφού έβαλα δύο φορές baking powder και αυτά τα ρημαδιασμένα δεν φούσκωναν τουλάχιστον παρά απλώνονταν.....και όταν λέω απλώνονταν εννοώ ότι κόλλησαν μεταξύ τους κανονικότατα....κλαψ!

Το γατόνι (αυτή είμαι εγώ) όμως??? Τι έκανε???? Που έτσι και μου πεις να πετάξω γλυκό, νομίζω ότι μου παίρνεις την αναπνοή...κάτι παθαίνω...δεν το αντέχει η ψυχή μου δηλαδή!!!

Μόλις που αχνοφαίνονταν οι ενώσεις μεταξύ τους, με τα χίλια ζόρια δηλαδή και όταν τα έκλεισα, που ήταν ακόμα ...ζωντανά...σαν τις τσιπούρες που σπαρταράνε ένα πράμα....πήρα ένα μαχαιράκι και άρχισα να τα χαράζω....

Από σήμερα λοιπόν λανσάρουμε και νέο σχήμα στα cookies, τα "απελευθερώνουμε" ας πούμε!!!

Πως να καλύψω την μ...α αλλιώς??? Τους άλλαξα σχήμα θα λέω λοιπόν....χαχαχα!!!

Πλάκα, πλάκα έγιναν πεντανόστιμα !!!

Υλικά

125 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 αβγό
110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ. γλ. baking powder
1/4 κ. γλ. σόδα μαγειρική
1/4 κ. γλ. αλάτι
80 γρ. καφέ ζάχαρη
80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ. νιφάδες βρώμης
1 βανίλια
λίγες σταγόνες extract πορτοκαλιού
100 γρ. μαύρη κουβερτούρα ψιλ/νη
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλ/νη
100 γρ. λευκή κουβερτούρα ψιλ/νη

Εκτέλεση

Σε μπωλ ανακατεύω όλα τα στερεά υλικά μου και στο τέλος ρίχνω τη  λιωμένη και κρύα  μαργαρίνη με το αβγό που το έχω χτυπήσει πρώτα, τη βανίλια και το εκχύλισμα πορτοκαλιού.

Τα ανακατεύω όλα μαζί και βάζω στο, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, ταψί σε απόσταση μεταξύ τους μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, μην τα κάνετε μεγαλύτερα γιατί απλώνουν...

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς σε πάνω και κάτω αντιστάσεις για 15-20 λεπτά, όχι παραπάνω.


Τα αφήνω να κρυώσουν και σερβίρω...στην δική μας περίπτωση δεν υφίσταται τέτοιο διάστημα!!! Οι δοκιμαστές περίμεναν από πάνω....

Καλή σας απόλαυση!

16 σχόλια:

  1. Έφη μου,ωραιότατα τα μπισκοτάκια σου!και αυτό το "απελευθερωμένο"σχήμα τους όλα τα λεφτά!:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέρασα να σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας, να περνάτε καλά με υγεία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφού ειναι νόστιμα, το σχήμα δεν μας ενοχλεί. Και εγώ το έχω πάθει με μπισκότα να μου απλώσουν και να γίνουν ένα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λένια σε ευχαριστώ πολύ!

    Κύριε Δημήτρη να είστε πολύχρονος και να χαίρεστε την Αχτιδούλα μας!

    Μανουσίνα, άστα!!! Παπλωματοθήκη πήγαν να γίνουν...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ γιαυτό δεν τα φτιάχνω!!!!
    Νόστιμα είναι;; τα άλλα άστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάντως αν ο λόχος ... ενοχλείται από το σχήμα (που δεν το νομίζω), εγώ είμαι πολύ βολικό άτομο, να το ξέρεις.
    Δεν με απασχολούν τέτοιες λεπτομέρειες, 3 σοκολάτες ακούω, τα υπόλοιπα περιττεύουν;-)
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημασία έχει η γεύση και είμαι σίγουρη ότι είναι πεντανόστιμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σιγά που θα μασήσουμε με το σχήμα ρε Εφάκι, άσε δηλαδή που έτσι είναι και πιο "αεράτα", απελευθερωμένα που λες κι εσύ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι λες καλέ που θα τα πετάξουμε!
    Μια παρόμοια συνταγή είχα πάρει μαζί με τα υλικά από το μπαζάρ των "δρόμων ζωής" και έχει γίνει η αγαπημένη μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποιός νοιάζεται για το σχήμα αν η γεύση σε απογειώνει; κανείς είμαι σίγουρη.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κούκις " ο θεός να τα κάνει " εσύ...???
    Πασχαλιάτικα κουλουράκια "λαγάνες" εγώ μιά χρονιά...
    Τα κοιτάγαμε με την Εμμα να τερατοποιούνται κι έπεφτε οδυρμός...
    κι όχι τίποτα άλλο ποιός άκουγε τον κουνιάδο μου που θα μας άρχιζε το δούλεμα...
    πριν μας πει κουβέντα,μόλις τα παρουσιάσαμε,τον πρόλαβα κοφτά...
    " φέτος κάναμε τη Σμυρνέικη συνταγή...με ατομικό κουλούρι για τον καθένα..."
    Τα φάγανε μιά χαρά και μας ξαναζητήσανε τη Σμυρνεικη τη συνταγή...
    ( αλλα πού να θυμηθούμε τί και πόσο είχαμε βάλει )
    φιλιά και αν δεν τα θέλουν,υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που δεν παίρνουν μέτρα για κούκις...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 'Εφη μου, τα μπισκότα σου, παρά το αεροπλανικό, όπως λές, σχήμα τους, πρέπει να είναι υπέροχα, αν κρίνω από τα υλικά τους!!!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. KAΛΗΜΕΡΑ ΕΦΗ ΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ!!!
    ΣΕ ΦΙΛΩ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νομίζω πως το σχήμα τα κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερα! πάντως όσα μπισκότα με βρώση εχω δοκιμάσει είναι πολύ νόστιμα! Καλημέρα Έφη :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από γεύση παιδιά σκίζουν οπότε θα ξαναφτιαχτούν σύντομα!

    Μαρία, δεν αποκλείεται να είναι και εκείνα γιατί είχα πάρει και εγώ από το μπαζάρ τότε αλλά την είχα γραμμένη πρόχειρα σε χαρτάκι τη συνταγή και σίγουρα όχι πρόσφατα γιατί θα έγραφα και από που είναι. Είναι ίδια?? Αυτή θα είναι τότε για να μου λες έτσι...γύρευε τι απέγινε το καρτελάκι τους!!!!

    Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!