Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Κοτόπουλο με χυλοπίτες και σάλτσα μουστάρδας

Νάτο και το στεφανάκι μας το μαγιάτικο, είπαμε να το κρεμάσουμε και εμείς στο μπλογκοσπιτάκι μας, ας είναι και σήμερα, τι πειράζει???


Καλό και όμορφο μήνα σας ευχόμαστε!

Αχ τι όμορφα που μπήκε ο Μάης !!!!

Παραμονή της Πρωτομαγιάς όμως .... έψαχνα για μια συνταγούλα super special για να φτιάξω τις υπέροχες χυλοπίτες που μου έστειλαν από το Καρπενήσι – ευχαριστώ πολύ Αντωνίτσα μου !!!

Και ναι !!! την ανακάλυψα και ιδού τα αποτελέσματα..!! !! !!


Για να το παρασκευάσουμε θα πρέπει να αφιερώσουμε περίπου 15 λεπτά κι άλλα τόσα για να το μαγειρέψουμε.

YΛΙΚΑ (για 4-5 άτομα)

800 γρ. φιλέτο από φρέσκο κοτόπουλο, κομμένο σε φέτες
( αν δεν έχετε πρόχειρο όπως εγώ, κ έχετε μπουτάκια ..μιαμ μιαμ….μια χαρά κάνουν αν τα ξεκοκκαλίσετε…. χχαχα!!)
2-3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
Ξύσμα από 1 λεμόνι – εμένα ήταν πιασάρικο – από το κτήμα .. και την επόμενη φορά θα βάλω μισό.
1/2 φλτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το φύλλωμα, κομμένα σε ροδελες
3-4 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
1 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κάρι απαλό, σε σκόνη (προαιρετικά)

400 γρ. χυλοπίτες( εγώ έβαλα Καρπενησίου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε τις φέτες κοτόπουλου για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα απ' όλες τις πλευρές.  Ύστερα ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.

Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί, πασπαλίζουμε με το κάρυ (αν βάλουμε) και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζεστό νερό και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Στο μεταξύ, βράζουμε τις χυλοπίτες ή τις ταλιατέλες και τις διατηρούμε, μέσα στο νερό τους.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο τηγάνι, ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε τις χυλοπίτες από το νερό, όπου έβρασαν με μια τσιμπίδα και τις ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύοντας απαλά. Στη συνέχεια τις σερβίρουμε.

Εγώ ..μάλλον τις φοβήθηκα τις χυλοπίτες … (πως τις είχα παραβράσει) και δεν τις έριξα μέσα στο τηγάνι μην και τις λιώσω..!!

Αχ και βγήκε ένα θεσπέσιο φαγητούλι που καταβροχθήθηκε ….σε χρόνο ντε – τε.!!!!! Το κοτοπουλάκι τόσο νόστιμο και ζουμερό…!!

Το τυράκι που προτιμήσαμε ήταν παρμεζάνα βεβαίως βεβαίως..!!!

Η συνταγή εντοπίσθηκε στο Hpeiros.gr και τους ευχαριστώ πολύ ..γιατί όλοι οι παρευρισκόμενοι το κατά ευχαριστήθηκαν.. !!!

Μην το αμελήσετε… να την δοκιμάσετε σύντομαα!!!!!!

Είναι ένα φαγητάκι γρήγορο .. γευστικότατο .. πεντανόστιμο και χωρίς πολλά πολλά λιπαρά..!!

Καλή σας όρεξη!

18 σχόλια:

  1. το κοτοπουλο με σαλτσα μουσταρδας και καρυ(ή τουρμερικ ή τζιντζερ) ειναι πολύ αγαπημενη μου συνταγη...υπαρχει και παραλλαγή...αφαιρουμε απο τη συνταγη το καρυ και τη μουσταρδα και αντι αυτού βαζουμε άφθονη γλυκιά παπρικα...η σαλτσα μας στο τελος θα έχει ένα ωραίο -ροζ-κοκκινο χρώμα...σρβίρουμε με άφθονη κεφαλογραβιερα Αμφιλοχιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το στεφανι ειναι πανεμορφο... εγω είμαι εντελώς ασχετη με την κατασκευη του...και του χρονου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. cook...
    μμμ...μου μυρίζει νόστιμη παραλλαγή με την παπρικα... υπάρχουν και οι αδυναμίες...!!!
    Σε ευχαριστούμε πολυ...την επομενο φορά μαλλον θα δοκιμάσω την παραλλαγή σου.. χαχαχα!!!

    εε..οσο ναναι πιανουν τα χερακια μου...πολυτεχνιτης κ ερημοσπιτης..!!!! χαχχα!!!!

    καλο μήνα να έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα κορίτσια!!!
    Χυλοπίτες φτιάχνω μόνη μου αλλά αυτό τον συνδυασμό μπαχαρικών κοτόπουλου δεν τον έχω δοκιμάσει. Ευχαριστούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικά σπέσιαλ ακούγεται το φαγάκι με το γιαούρτι και την μουστάρδα!
    Καλή βδομάδα Εφη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ θέλω το στεφάνι με τις πασχαλιές!!
    Και του χρόνου!!

    ....Αλλά και το κοτοπουλάκι...θαύμα!
    Θα τόχω στο νου μου όταν μείνω μόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλειο ειναι.. θα το δοκιμάσω να το κάνω σαν γιουβετσάκι με κριθαράκι..
    Συμφωνω για το στεφάνι ειναι πολυ ομορφο! Και του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είδατε το χρυσό μου??? Κάνει guest star εμφάνιση αλλά είναι δυναμική!!!χαχαχαχα!!!
    Μπράβο Εφούλι μου!
    Η συνταγή μπαίνει στα πολύ προσεχώς γιατί είναι μούρλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα ήθελες και ένα 5ο παιδάκι;;;;; προσφέρομαι!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΦΗ ΜΟΥ ΘΑΥΜΑΣΑ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΑΚΙ ΣΟΥ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΤΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ!!!
    ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Βασιλική πέμπτο,ε??? Ελα στο σπίτι και κάτσε 4 ώρες και άμα τα αντέξεις σφύρα μου!! Εμείς το έχω ξαναπεί...είμαστε διαφήμιση αντισύλληψης...από μόνοι μας!!!χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαίρομαι που σας αρέσει και το κοτοπουλάκι και το στεφανάκι...!!!!
    Και τα δύο τα έφτιαξα με πολύ πολύ αγάπη.. ίσως αυτό είναι το καλύτερο συστατικό που μπορούμε να βάλουμε στα " μαγειρέματα μας " για να έχουν επιτυχία..!!!!!
    Και όπως είπε κ η ξαδερφούλα μου κάνω guest star εμφανίσεις....αλλά πετυχημένες!!!! χιχιχι!! :P :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ένα στεφάνι από πασχαλιές και μια μερίδα κοτόπουλο με χυλοπίτες...
    επειγόντως ,γιατί θα το χάσω πρωί πρωί...άκαρδη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βιβικούλα, αυτό το στεφάνι και εμένα με τρέλανε...
    Οσο για το έγκλημα...η μικρή είναι υπεύθυνη σήμερα, όχι εγώ!
    Εγώ θα εγκληματίσω σε κανά δίωρο..χιχιχι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φυσικά και θα το δοκιμάσουμε διότι οι χυλοπίτες και το κοτόπουλο είναι οι μεγάλες μας αδυναμίες!!! Καλό μήνα! Υπέροχο το χρώμα των λουλουδιών σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εφουλίνι μου,
    τη μικρή είπα άκαρδη...εσένα θα σε πω σε κανένα 2ωρο...άμα τη αναρτήση σου..pp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σπυρτοκουτακιιι... :) σου ανοιξαμε την ορεξη..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. EfoulaKιιιιιιιι...μου ανοίξατε τα σαγόνια πρωί πρωί με τη χυλοπίτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!