Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011

Πετροκέρασο γλυκό του κουταλιού

Πως και πως περίμενα να τα βρω!! Το λατρεύω το γλυκάκι αυτό....και ποιό δεν μου αρέσει...θα μου πείτε...τεσπά!

Για όσους ενδιαφέρονται, ενημερώνω ότι αν ψάξεις καλά βρίσκεις και μελιτζανάκι στη λαϊκή αγορά, τώρα αρχίζει να βγαίνει και ξαναβρίσκεις από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη συνήθως....

Υλικά
1 κιλό πετροκέρασα
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
3-4 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
χυμός 1 λεμονιού
αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πετροκέρασα με το ειδικό εργαλείο ή με φουρκετίτσα αν ξέρουμε να τη δουλεύουμε.

Τοποθετούμε το φρούτο μαζί  με ισόποση ζάχαρη σε κατσαρόλα και αφήνουμε να σταθούν για ένα βράδυ...ή 8ωρο.

Την άλλη μέρα τα βράζουμε για 7-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα, ξαφρίζουμε  ταυτόχρονα και το αφήνουμε πάλι να σταθεί για μία μέρα, σκεπάζοντας το με χνουδωτή πετσέτα για να φουσκώσει το κερασάκι.
Ξαναβράζουμε το γλυκό για άλλα 5 λεπτά για να δέσει το σιρόπι του και τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Κατά τον ίδιο τρόπο γίνεται και το κανονικό κεράσι. Αν χρησιμοποιήσουμε ασβέστη (δεν το κάνω ποτέ...παραμένει τραγανό πολύ, για αυτό το λόγο του εμπορίου είναι έτσι όπως είναι).
Καλή, γλυκιά εβδομάδα και καλή σας απόλαυση!

7 σχόλια:

  1. Και του χρόνου, καλοφάγωτο! Εγώ πάντως τον ασβέστη τον βάζω, σχεδόν πάντα, έτσι το 'μαθα από τη μάνα έτσι το συνεχίζω. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάθει κάτι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ. Απορώ πως δεν έχουν απαγορεύσει τον ασβέστη ακόμη.

    ΚΑΛΟΦΑΓΙΑ! ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία τα πετροκέρασα και ωραιότατο το γλυκό σου!
    Για τον ασβέστη καλά κάνεις και ΔΕΝ. Θα φάει και ο λόχος, οπότε καλύτερα οι προφυλάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ τι χρυσοχέρα που είσαι εσύ! Το βλέπω και το λιγουρεύομαι!
    Καλή εβδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς εγώ μόνο σε μαρμελάδα τα τρώω αυτά τα φρούτα ή φρέσκα, τα γλυκά του κουταλιού δεν μου αρέσουν.
    Το έχεις κάνει όμως τέλειο, κι εγώ δεν θα έβαζα ασβέστη φοβάμαι.
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. φιλενάδα κι εγώ δεν βάζω ασβέστη...και μιά χαρά μου γίνεται...
    μελιτζανάκι είπες...???...έχω ένα βάζο σου που άδειασε...να το στείλω να το γεμίσεις...???...pppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις είμαι έτοιμη Βιβίκα θα σου σφυρίξω!!! χαχαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!