Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Τουρλού καλοκαιρινό με βλήτα


Το τουρλού είναι ένα φαγάκι που αρέσει σε όλους σχεδόν.

Αυτή είναι μία παραλλαγή με κορφές από βλήτα και του πηγαίνει πολύ!

Υλικά

4 μελιτζάνες σε χοντρές ροδέλες
3 κολοκύθια σε χοντρές ροδέλες
2 χεριές φρέσκα φασολάκια
3 μεγάλες πατάτες
1 μάτσο κορφούλες από βλήτα
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλ/να
3 σκελίδες σκόρδο ψιλ/νες
2 κ. σ. πελτές ντομάτας (προτιμάμε φρέσκια πάντα, είχα ξεμείνει και αναπροσάρμοσα...)
μαιντανός
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, ρίχνουμε τον πελτέ ή την ντομάτα  και κατόπιν ρίχνουμε τα λαχανικά μας.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον μαιντανό και αφήνουμε το φαγάκι μας να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία ελέγχοντάς το νεράκι του. Τη θέλει τη 1 ώρα περίπου.

Τα βλήτα τα ρίχνουμε 15 λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας από τη φωτιά.

Καλή σας όρεξη!

7 σχόλια:

  1. Εκλεισες στην κατσαρόλα σου όλες τις αγαπημένες καλοκαιρινές γεύσεις!!
    Και η προσθήκη βλητών, μεγάλη τσαχπινιά!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βάζουμε πάντα βλήτα στην Κρήτη στο τουρλού που βέβαια η παραδοσιακή του ονομασία εδώ είναι σοφεγάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άρωμα και η γεύση του καλοκαιριού μέσα σ'ένα πιάτο! Τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πω πω τι ωραία χορταρικά είναι αυτά! Τουρλού με κουτόχορτο! Τέλειο!
    Έρχεσαι μια βόλτα από μένα... Σε περιμένει κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημένο φαγάκι και ωραία η προσθήκη του χορταρικού! Τις ίδιες σκέψεις κάνουμε Εφάκι, πριν με ψωμάκι και τώρα η Χαρά ήθελε να βάλει τουρλού, χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έχε χάρη που μας αρέσουν τα τουρλού λαχανικά,αλλιώς θα σου λεγα εγώ που πας να μας ταίσεις κουτόχορτο...pppp

    ( πού είναι το pet μου...?????????????????????????????????????????????????? )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πόσο το ζηλέυω αυτό το φαγητό να ξερες!Καλό ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!