Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Μηλόπιτα νηστίσιμη


Και μηλοπιτούλα δια χειρός Βασούλας! Εύκολη, πεντανόστιμη και νηστίσιμη!

Υλικά

Για τη ζύμη

2 1/2 φλ. αλεύρι γ. ο. χ.
1/2 κ. γλ. αλάτι
250 γρ. μαργαρίνη
4-5 κ. σ. κρύο νερό

Για τη γέμιση
1 φλ. ζάχαρη
1 κ. γλ. κανέλα
1/2  κ. γλ. μοσχοκάρυδο
6 μεγάλα μήλα σε φέτες (να καλύψουν το ταψι μας)
2 κ. σ. μαργαρίνη (σκορπιστή)

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ χωρίς μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, σταδιακά προσθέτουμε το βούτυρο και κουταλιά-κουταλιά το νερό, μέχρι να γίνει ομοιογενής ζύμη.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα σε ένα ταψάκι ή μεγάλη ταρτιέρα και προσθέτουμε από πάνω τα μήλα. Αν το ταψί μας έχει αποσπώμενη βάση ακόμα καλύτερα.


Κατόπιν πασπαλίζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, βάζουμε από πάνω τη μαργαρίνη σκορπιστή σε κομματάκια και  ψήνουμε σε προθερασμένο φούρνο στις αντιστάσεις σε μεσαία σχάρα στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου, ανάλογα με το πως ψήνει ο φούρνος μας πάντα.



Αφήνουμε να σταθεί λίγο πριν την κόψουμε.

Καλή επιτυχία!

20 σχόλια:

  1. Καλημέρα!! Πολύ πολύ ωραία συνταγή! Θα την φτιάξω μέσα στη βδομάδα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που είναι Εφούλα, το σπίτι της Βασούλας, οεο??? είδες έκανα και ρήμα απο την χαρά μου που θα φάω μηλόπιτα, της οποίας είμαι λάτρης!!

    γεια στα χεράκια σου Βασούλα !!

    καλή βδομάδα κουκλίτσες μου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταπληκτική η μηλοπιτούλα,τρελλαίνομαι για μηλόπιτες και αυτή την περίοδο οι νηστίσιμες είναι ότι πρέπει!!
    γεια στα χέρια σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτική είναι μου αρέσει πολύ!!!Καλή εβδομάδα!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηρθα για το κομμάτι μου!
    Μεγάλο παρακαλώ!!
    Μπράβο Βασούλα για το ωραίο γλυκάκι!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΕΝΑ και ΒΟΥ αφήστε κάτω το ταψί...
    έχει κι άλλους πελάτες η κοπέλα...
    τί μου κάνεις μάνα μου...
    θα με βάλεις να ψήνω μηλόπιτες πάλι...
    ωραίο το σχέδιο με τα μήλα,έτσι όπως ψήθηκαν...
    φιλί στη μούρη...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1 κομμάτι παρακαλώ... και 2 δεν έχω πρόβλημα! Αγαπημένη μηλόπιτα...
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντυπωσιακή σε εμφάνιση και φαντάζομαι σε γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ ωραία Έφη μου!!! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ο λόχος είναι μεγάλος! Οπότε ούτε κουβέντα για κομματάκι...ούτε ψιχουλάκι εδώ που τα λέμε :-))
    Καλημέρες πολλές Εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εύη μου υπέροχη η μηλοπιτούλα !!!!!!! θα παρασκευαστεί πάραυτα!!!!!!!
    Η μανούλα μου θα ξετρελαθεί!!!
    :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Την έφτιαξα και βργήκε πεντανόστιμη, είναι πολύ καλή συνταγή. Δεν έχει και μίξερ και με καταβόλεψε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Την έχω κάνει ούτε και ξέρω πόσες φορές, είναι εύκολη και πεντανόστιμη! Καλό ΣΚ! :)))

      Διαγραφή
  13. απλη σε υλικα και εκτελεση αλλα η πιο νοστιμη μηλοπιτα που εχω φτιαξει !!!συγχαρητηρια για την αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλγα Φωτοπούλου23 Μαρτίου 2013 - 10:46 μ.μ.

    Καλησπέρα σήμερα έφτιαξα τη μηλόπιτα,βασικά δεν είχα ταρτιέρα και την έβαλα σε φόρμα δακτυλίδι με αποσπώμενη βάση και την έψησα για 1 ώρα γιατί δε την ήξερα ως συνταγή και δεν ήξερα πόσο χρειάζεται για να ψηθεί η ζύμη που δεν μπορούσα να ελέγξω.Όμως τα μήλα με τη ζάχαρη και καραμέλωσαν και ψιλο μαύρισαν ενώ η ζύμη ήταν πολύ ωραία αλλά και ως μηλόπιτα παρόλο ότι καραμέλωσε μήπως μπορείτε να μου πείτε τι έφταιγε;Η παραπάνω ώρα ή ότι δε το έβαλα σε ταρτιέρα; Τα μήλα θα έπρεπε να είναι τόσα πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημέρα.
    Στην 1 ώρα είναι έτοιμη (αναλόγως βέβαια και το πως ψήνει ο φούρνος μας). Τα μήλα πρέπει να είναι τόσα όσα παίρνει το ταψάκι που θα επιλέξουμε, στη Βάσω μας χρειάστηκαν 6 μήλα.
    Μήπως ειναι ο φούρνος σου πολύ δυνατός? Την έχουμε φτιάξει άπειρες φορές και εγώ και η Βάσω και δεν έχω παρατηρήσει κάτι, μόνο εκεί πάει το μυαλό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτά είναι! Keep going! =)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. έφτιαξα σήμερα τη συνταγή,πολύ καλη και εύκολη!
    η βάση είναι ιδανική και για κερασόπιτα!
    Η μόνη παραλαγή που έκανα ήταν να βάλω λίγη απο τη ζάχαρη κ την κανέλα κάτω από τα φρούτα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια ωραία και ζουμερή κρούστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νοστιμοτατη και πολυ ευκολη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!