Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Κεφτεδάκια αβγού

 
 
 
 
 

Καλή εβδομάδα!!! Φανουρόπιτα φτιάξατε, έτσι?

Πάμε τώρα και στο φαγάκι μας για σήμερα. Αρωμα ιταλικό με κεφτεδάκια διαφορετικά, με αβγό μόνο! Ουτε που μου είχε περάσει από το μυαλό ποτέ! Το αβγουλάκι το "ακούς" βέβαια, αλλά είναι νόστιμα. Τα δικά μου στη φωτογραφία βγήκαν λίγο "μελαχροινά" γιατί κάτι έγινε και μου ψιλοάρπαξαν, εσείς θα τα προσέξετε γιατί περιέχουν τυράκι και είναι ευαίσθητα.

 
1 αβγό βγάζει περίπου 3 κεφτεδάκια οπότε αναπροσαρμόζουμε ανάλογα.
 
 
Υλικά
 
5 αβγά
200 γρ. πεκορίνο
200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1 ματσάκι  ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. σόδα μαγειρική
αλάτι και πιπέρι

*Αν θέλουμε μπερδεύουμε και άλλα τυράκια μέσα, επίσης μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ντομάτα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέσα στο μείγμα αλλά με προσοχή να μη νερώσει το μείγμα μας. Θέλουμε ένα σφιχτό αποτέλεσμα που να μπορεί να πλάθεται σε μπαλάκια.
 
 
Για τη σάλτσα ντομάτας
 
1 κονκασέ και φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
 
 
 
 
Εκτέλεση
 
 
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, πλάθουμε κεφτεδάκια  και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να μη μας αρπάξουν γιατί έχουν τυράκι.
 
 
 

 
 
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και φτιάχνουμε τη σάλτσα.
 
 
Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκορδάκι και μετά προσθέτουμε το κονκασέ, τον βασιλικό  και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια.
 
Σερβίρουμε με τηγανητές πατατούλες.
 
 
Καλή όρεξη!

29 σχόλια:

  1. πολύ ωραία ιδέα!!!!καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα και φάντάζομαι και νόστιμη!!!!!καλή εβδομάδα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρωτότυπα κεφτεδάκια!!! Χωρίς κιμά, όπως συνηθίζουμε να τα φτιάχνουμε. Βολικά, αν ξεμείνουμε χωρίς κιμά και θέλουμε οπωσδήποτε κεφτεδάκια.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ απορώ πως δεν τα φτιάχνουμε! Σκαρώνονται αμέσως! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Καλά θα μας τρελάνεις;;
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι έλεγα πότε θα αρχίσετε να με κράζετε...χχααχαχαχαχαχα! Κουράγιο...έχω κι άλλα στα σκαριά... μέχρι τις 12 του μήνα σας θέλω όλες στο πλευρό μου....χιχιιχιχιχ!

      Διαγραφή
    2. Σου απάντησα ενώ γελούσα και ξέχασα να σου πω καλή εβδομάδα! Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Καταπληκτικά κεφτεδάκια...κρατάω τη συνταγή για αργότερα που έχουμε πολλά αυγά γιατί τώρα λόγω ζέστης οι κότες αρνούνται να γεννήσουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την καλύτερη δουλειά θα κάνεις, νομιζω ότι θέλει καλό αβγό για να μη μυρίζει σαν του ΣΜ...γιατί αν σκεφτείς ότι είναι το κύριο συστατικό καταλαβαίνεις ότι το ακους το αβγουλάκι...μη σου πω και την κότα μαζί ...χαχχαχχ!

      Διαγραφή
  6. Απίθανη ιδέα ... σημειώνεται για "προσεχώς".

    Φιλιά και καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάντο Conna μου αλλά πάρε βιολογικούλια, οχι τα συμβατικά... δες τι γράφω στη Λιλού! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  7. Πολύ καλό Εφούλα και για τον γιο μου που δεν τρώει εύκολα αυγό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάνε μια δοκιμή έτσι μπας και τον ξεγελάσεις! Μόνο βρες καλό αβγό, οκ? Φιλιά! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. Τέλεια Έφη!!! Ελπίζω οι μικρές μας να φάνε αυγά έτσι γιατί μόνον σε αυγόφετες τα τρώνε!!
    Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ωραία και τα συνοδεύεις εύκολα, καλό αβγουλάκι μόνο Κική μου, οκ?

      Διαγραφή
  9. Πρωτότυπα τα κεφτεδάκια. Πολύ ωραία ιδέα.
    Εκτυπώθηκε και θα εκτελεστεί προσεχώς.

    Καλό Απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να σου αρέσουν, καλό αβγουλάκι χρειάζεσαι μονο! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  10. Ενδιαφέρον πραγματικά Εφη, αν και έχω έναν μικρό ενδοιασμό για το πόσο "έντονα" θα φαίνεται το αυγό στην γεύση.
    Αξίζει πάντως ο κόπος της δοκιμής τους :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αβγό θα φαίνεται γιατί είναι το κύριο συστατικό Πηνελόπη μου. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να έχεις καλό αβγό για να μην μυρίζει...ξέρεις τι εννοώ! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  11. κοπελιά έχεις τρελαθεί τελείως έτσι??? Ενδιαφέρον αν και φοβάμαι πως θα μυρίζουν λιγάααακι αυγουλίλα ε??

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η απάντηση που ήδη έδωσα στην Ξανθή μας ισχύει και για σένα..χ.ααχαχαχ.....
    Αφού είναι το μόνο συστατικό στη γεύση το καταλαβαίνεις αρκετά, το θέμα είναι να το καταλαβαίνεις ευχάριστα και για αυτό το λόγο παίρνουμε καλής ποιότητας πρώτη ύλη, δηλαδή βιολογικό αβγουλάκι. Κάνε μια δοκιμή μια μέρα που θα έχεις φαγάκι με σάλτσα κόκκινη και φτιάξε δύο αβγουλάκια. Με το μάτι τα υλικά για να δεις πως είναι. Φιλια!! Καλή εβδομάδα Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενδιαφερουσα συνταγη, ομολογω δεν ειχα ξαναδει ουτε δοκιμασει φυσικα κατι τετοιο... το κραταω!
    Καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η σόδα δε μυρίζει αν δεν τη σβήσουμε με ξίδι ή λεμόνι;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τατιάνα είναι αρκετά έντονη η γεύση του αβγού καθώς είναι το κύριο υλικό που δεν πρόσεξα να με ενοχλεί κάτι με τη σόδα, ούτε καν σαν σκέψη δεν πέρασε οπότε θεωρώ ότι είναι μια χαρά. Είναι υποκειμενικό βέβαια αυτό, εξαρτάται από το πόσο μας αρέσουν τα αβγά γιατί κυριαρχούν, η αλήθεια να λέγεται! Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
    2. τα αυγα καθόλου δε με ενοχλούν! η σόδα όμως ναι :)

      Διαγραφή
    3. Κάνε τότε μια δοκιμή με ένα αβγό κάποια μέρα που θα έχεις φαγάκι με σαλτσούλα κοκκινη για να το δεις, δεν μπορώ να σου πω κάτι, αλλά δεν θυμάμαι να με ενοχλησε καθόλου, λογικά θα με ενοχλούσε. Καλή σου μέρα! :)))

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!