Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Σιρόπι λεβάντας





Δεν υπάρχει αυτό το άρωμα, αυτή η θεϊκή γεύση που έχει!

Η λεβάντα είναι αγαπημένο μου βότανο, μου αρέσει στα πάντα, από ντουλάπες μέχρι μαλακτικό, από αρωματικό χώρου μέχρι χρώμα και φυτό σε γλάστρες! Τρελαίνομαι!

Αν και εσείς λοιπόν σε αυτά που σας είπα, βλέπετε τον εαυτό σας τότε πρέπει να φτιάξετε αυτό το πανεύκολο σιροπάκι.

Αρωματίστε το τσάι σας, το ποτάκι σας, γλυκά και κρέμες, παγωτάκια αν τρώτε ακόμα (εμείς τα σταματήσαμε), τη λεμονάδα που έχετε στο ψυγείο σας και ότι μπορείτε να φανταστείτε!

Να πούμε ότι έκλεψα λιγουλάκι όμως, επειδή είμαι οπτικός τύπος και έκανα μπόλικη, στην πρώτη δόση τρωγόμουν και έριξα 2 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής για να πάρει αυτό το βαθύ λιλά-μωβ της λεβάντας. Σας το δείχνω και σκέτο! Διαλέγετε!





Υλικά

3 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
3 φλ. νερό
6 κ. σ. ξερή λεβάντα



Εκτέλεση


Βάζουμε σε κατσαρολίτσα όλα τα υλικά και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσει καλά η ζάχαρη και να πάρουν μία βράση.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Οταν κρυώσουν καλά, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά να ξαναπάρουν μία βράση για ένα πεντάλεπτο. Φιλτράρουμε με φίλτρο καφέ και γεμίζουμε μπουκάλια αποστειρωμένα.

Μόλις κρυώσει το περιεχόμενο στο μπουκάλι, μπορεί να μπει στο ψυγείο όπου διατηρείται σίγουρα για 1 μήνα τουλάχιστον. Λογικά πολύ παραπάνω γιατί δεν έχει φρούτα κλπ., σκέτο σιροπάκι είναι.

Το μυστικό του είναι ότι όσο πιο πολύ μείνει στην κατσαρόλα, βγάζει περισσότερη ένταση στη γεύση του. Οπότε αφήστε το με την ησυχία του μετά την πρώτη και την δεύτερη βράση να ξεκουραστεί!






Φτιάξτε το και θα πάθετε πλάκα!!

Καλό μεσημεράκι!

24 σχόλια:

  1. Λατρεύω λεβάντα και έχω πολύ... θα το κάνω οπωσδήποτε, μέχρι τώρα έκανα ζάχαρη λεβάντας αλλά κι αυτό θα μου αρέσει πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ζαχαρίτσα δεν έχω αρωματίσει, τέλεια θα είναι!
      Φτιάξτο και θα το ερωτευτείς! χιχιχιιχ!

      Διαγραφή
  2. Απίθανο! Αυτό μοσχοβόλαγε λοιπόν ε? Μπράβο Εφάκι. Προσωπικά το προτιμώ με το χρωματάκι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε κρεμούλα θα μου άρεσε με το λιλά του! Και έτσι και αλλιώς το λάτρεψα!

      Διαγραφή
  3. Υπεροχο Εφη μου!
    Φανταζομαι τι υπεροχο αρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που έφτιαξες τη μαρελάδα-όνειρο σίγουρα υποψιάζεσαι για τι μιλάμε! Μεθυστικότατο, Μαρίνα μου!

      Διαγραφή
  4. Τι λες τώρα;;;;
    Σαφώς και το μπλέ χρωματάκι το "τράβαγε" Έφη μου.
    Για σκέψου να το βάλεις πάνω από άσπρο κάτασπρο γιαουρτάκι ή παγωτό βανίλια... Μοναδική εικόνα ομολογουμένως :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λιλά έβαλα Πηνελόπη μου, αλλά "μπλέδισε" πολύ! Κάπως έτσι το σκέφτηκα κι εγώ, σε κρεμούλα και πολυ ενθουσιάστηκα. Σκάω που πέρασε ο καιρός και δεν μπορώ να το φτιάξω σε παγωτάκι! Να είμαστε καλα, του χρόνου τώρα! :)

      Διαγραφή
  5. Τι ιδέα!!!Κι έχω λεβάντα στη βεράντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ξέρω ότι λογικά θα ασχολείσαι ήδη με το μπαζάρ (ή κάνω λάθος?) σκέψου το σαν ιδέα σε μπουκαλάκια και αυτό. Είναι και οικονομικό νομίζω. Θα πάρεις ξερή λεβαντούλα και έτοιμο....μία σκέψη μόνο, ε? :)

      Διαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Μαργαρίτα μου, από ότι είδα χθες το έχουν κάνει και άλλοι φίλοι στην μπλογκογειτονιά! Εγώ δεν το ήξερα φαίνεται....το ανακάλυψα στο Zoe bakes...αν δεν κάνω λάθος γιατί δεν κράτησα και την πηγή από τη φούρια μου...χιχιχιιχ! Οπως και να χει τέλειο είναι και να το κάνεις οπωσδήποτε! Φιλιά και καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  7. Eφάκι τέλειο!!
    Αραγε με φρέσκια λεβάντα γίνεται??
    Οι γλάστρες μου είναι γεμάτες!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ έβαλα ξερή αλλά εκεί που το ξετρύπωσα θυμάμαι ότι μίλαγε για φρέσκια, ίσως να θέλει λίγη παραπάνω αλλά γιατί όχι? Φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Πολύ ωραίοοοοοο και αρωματικό... ό,τι πρέπει και για σιρόπιασμα σε διάφορα γλυκάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οση έμεινε από το σούρωμα δεν την πέταξα, την ανακάτεψα με τσάι βουνού στο τσαγερό πανω στο μάτι της κουζίνας και όταν το έπινα χθες το βράδυ ήταν απογείωση! Ενα τσάι όνειρο!!!
      Στα γλυκάκια μας και ειδικά κρεμένια θα είναι υπέροχο! Καλό ΣΚ Κική μου!

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία ιδέα, μπαίνει στα προσεχώς:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου φτιάξτο και θα πάθεις πλάκα, δεν το περίμενα τόσο τέλειο! Περιττό να σου πω πως μουγκρίζουν όπου χάρισα, ε? χαχαχαχαχ!

      Διαγραφή
  10. Φανταστική ιδέα και με το χρώμα ζαχαροπλαστικής δείχνει απίθανο! Πολύ θα ήθελα να το δοκιμάσω με τσάι!
    Καλό σ/κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τέλειο στο τσαγάκι, εννοείται ότι δεν προσθέτεις ζάχαρη-μέλι, το σιροπάκι παίζει και αυτό το ρόλο εκτός από το άρωμα! Δοκίμασέ το!

      Διαγραφή
  11. Μανούλα - Εφούλα, δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ τη λεβάντα σιρόπι!
    Έχω αποξηραμένη, θα το δοκιμάσω!

    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως γίνεται και είναι υπέροχο! Αν το φτιάξεις, ελπίζω να σου αρέσει! :)

      Διαγραφή
  12. Εφούλα φανταστικό!!!Θα αγοράσω λεβάντα να το φτιάξω, δε μου ξεφεύγει!!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!