Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Μοσχάρι ριγανάτο με πιλάφι





Καλή εβδομάδα!

Η σημερινή μας πρόταση είναι ένα νόστιμο και απλό φαγάκι, χωρίς πολλές φιοριτούρες!

Του πάει και πουρεδάκι από δίπλα ή τηγανητές πατατούλες αλλά ο λαός μας ήθελε πιλάφι, οπότε πιλάφι βλέπετε...

Υλικά

1 1/2 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
αλάτι και πιπέρι
5 κλωναράκια ρίγανης
χυμός 1 λεμονιού
1 ποτήρι νερό



Εκτέλεση
 
Σε κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας και μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού  και σκορπίζουμε τα φυλλαράκια και τα κλωναράκια της ρίγανης (τα κλαδάκια τα αφαιρούμε στο τέλος). Γίνεται και με ξερή ρίγανη το φαγάκι μας.
 
Μόλις  πάρει μία βράση το φαγητό, προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
 
Μόλις πήξει η σαλτσούλα του αποσύρουμε από τη φωτιά.
 
Καλή όρεξη!

8 σχόλια:

  1. Θα συμφωνήσω με τον λαό! Το ρυζάκι ταιριάζει απίστευτα με το μοσχαράκι! Πολύ ωραία συνταγή (και θυμίζει μανούλα...) :-)
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα πάρω την μερίδα μου με τηγανιτές πατάτες!!!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρυζάκι είχαμε σήμερα. Το μοσχαράκι θα γίνει και έτσι, γιατί έτσι φτιάχνω το χοιρινό μπουκιές με επιπλέον φλουδίτσα πορτοκαλιού και χυμό. Ριγανάτα μου αρέσουν όλα τα κρέατα. Να είσαι καλά που μου δίνεις ιδέες, έχουμε περιοριστεί σε πολύ λίγα πιάτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοσχαράκι και εσεις σήμερα.

    Τέλεια η συνταγή σου ... η ριγανίτσα μου αρέσει πολύ.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι φανταστικό πιατάκι....και τι καταπληκτικές φωτογραφίες...σκίζεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νοστιμότατο πιάτο Έφη μου!!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο και ελαφρύ το λεμονομυρωδάτο μοσχαράκι σου Έφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!