Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

Μαρμελάδα λωτού

 
 
 
Σήμερα έχουμε συνταγή για μαρμελαδίτσα εύκολη πάλι με την πούλπα του λωτού.
 
Υλικά
 
4 φλ. πούλπα λωτού (περίπου 5 λωτοί, μπορεί και παραπάνω)
χυμός 1 λεμονιού μεγάλου
2 φλ. μέλι
1/2  φλ. νερό
 
(αν θέλουμε - εμείς θέλουμε - κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και γαρύφαλλο)
 
Εκτέλεση
 
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα να πάρουν βράση και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σωθούν τα υγρά, περίπου όπως κάναμε με τη σάλτσα μήλου. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.
 
Αυτό ήταν!
 
Καλή απόλαυση!

12 σχόλια:

  1. Κοίτα να δεις τελικά που μπορείς να κάνεις πολλά ωραία πράγματα με τον λωτό... Και δεν του το 'χα! Μάλλον θα τον εντάξω σιγά-σιγά στις παρασκευές μου! Προς το παρόν όμως, απολαμβάνω τη δική σου! Υπέροχη η μαρμελάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την τρώς και μετά "ξεχνάς" που βρίσκεσαι δηλαδή Έφη μας :-) και φυσικά με όλα της τα μπαχαρικά την θέλουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφη πάρα πολύ ωραία και εννοείται με μπαχαρικά!!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαρμελάδα λωτού, Έφη μου δεν έχω δοκιμάσει ποτέ... γιατί τον λωτό για κάποιο λόγο που κι εγώ δεν γνωρίζω... δεν τον πλησιάζω!!!! Νομίζω ότι με τα μπαχαρικά της θα είναι τέλεια!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εξαιρετικα ωραια.

    ολγα.

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόλις σήμερα έφτιαξα την μαρμελάδα! πολύ πολύ καλή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ωπαια αλλα πεσ μου σε παρακαλω πως φευγει το καποσ μουδιασμα στη γλωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΘΑ ΖΗΤΑΤΕ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΤΣΙΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΣΤΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΗΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν χρησιμοποιησω αλλη ποικιλια λωτου η συνταγη θα ειναι η ιδια;;;ή θα γινει πολυ γλυκια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαλημέρα! Δεν γνωρίζω κάποια άλλη ποικιλία, οι λωτοί που συναντώ στην αγορά είναι ένα είδος μόνο - οι συνήθεις δηλαδή - και αυτό χρησιμοποίησα!

      Διαγραφή
  10. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ,Η ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΣΕ ΣΚΟΝΗ Η΄ ΟΛΟΚΛΗΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Θα μπορούσατε να βάλετε σε ένα πουγκάκι τούλινο ολόκληρα τα μπαχαρικά για να μπορείτε να τα αφαιρέσετε, αλλά άνετα προσθέτετε μόνο σκόνη από τα υλικά αυτά που έτσι κι αλλιώς είναι όλα προαιρετικά, τα χρησιμοποιούμε σύμφωνα με το γούστο μας. Καλά Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!