Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Φτιάχνουμε το δικό μας μούσλι;

 


Καλημέρα σας!

Τα σχολεία αρχίζουν και τελειώνει η νιρβάνα (κλάψ....) του καλοκαιριού! Πάμε βέβαια για μπανάκια ακόμα όσο μας επιτρέπει ο καιρός αλλά η μεγάλη χαλαρότητα τελείωσε!

Ενα από αυτά που προσέχουμε και αρχίζει να τριβελίζει το μυαλό μας είναι το πρωινό των παιδιών και όχι μόνο!  Να είναι κάτι σωστό από άποψη λιπαρών (δυσκολάκι αυτό σε καθημερινή βάση) και κάτι που να δίνει ενέργεια! Τι καλύτερο από το σπιτικό μούσλι; Το συγκεκριμένο ταιριάζει πιο πολύ με το γιαουρτάκι κατά τη γνώμη μου.




Φτιάχνουμε το δικό μας μούσλι λοιπόν!  Γιατί να αγοράζουμε τέτοια προϊόντα όταν μπορούμε να τα ετοιμάσουμε με τα χεράκια μας και να έχουμε επιλέξει τα υλικά της αρεσκείας μας και μάλιστα της καλύτερης ποιότητας;  Τα υλικά τους αν δεν τα βρίσκουμε στα συμβατικά καταστήματα, τα ξετρυπώνουμε με μία βόλτα σε κάποιο συνοικιακό μας κατάστημα με βιολογικά προϊόντα.















Η ποσότητα που σας δίνω εδώ είναι για ένα βάζο 1 λίτρου (το διατηρώ στα βάζα που χρησιμοποιώ για τα γλυκά κουταλιού) και γίνεται για πλάκα!


Μία με δύο κουταλιές μέσα στο γιαουρτάκι μας και έχουμε μόλις φτιάξει μία βόμβα ενέργειας που θα μας κρατήσει για όλη την ημέρα!




Υλικά

1 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
1 φλ. ωμά αμύγδαλα χονδροκοπανισμένα
1 1/2  φλ. ινδοκάρυδο (και λίγο παραπάνω αν θέλετε)
1/3 φλ. ηλιόσπορος ωμός
1/3 φλ. κολοκυθόσπορος ωμός
1/3  φλ. σπόροι chia
1/2 φλ. φουντούκι ωμό χονδροκοπανισμένο
4 κ. σ. λιναρόσπορος
2 κ. γλ. κανέλα
1/2 φλ. σταφίδα ξανθή λίγο κομμένη
1/2 φλ. σταφίδα μαύρη
1 φλ. cranberries λίγο κομμένα



Εκτέλεση

Ολα μαζί τα ανακατεύουμε και τα κλείνουμε σε βάζο καθαρό ή σε μπωλ που κλείνει αεροστεγώς.

Τα ήθελα χονδροκοπανισμένα τα ξηροκάρπια γιατί προορίστηκε εξ ολοκλήρου για χρήση σε γιαουρτάκι. Αν θέλετε να το βάλετε στο γάλα σας, τότε θα πρέπει να κάνετε πούδρα τα ξηροκάρπια όλα λογικά.




Καλή απόλαυση!

6 σχόλια:

  1. Tελεια ιδεα!!!! τελεια εκτελεση αντε και καλη ενεργεια Εφούλα μου!!!!!!! μεγαλο δωρο μας εκανες!!!!!!!!και σε υπερευχαριστω!!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Εφάκι! Πραγματικά μεγάλο δώρο που λέει και η Εφούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπραβο Εφη! Ξερεις και τι εχει ακριβως μεσα! Τελειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ιδέα Έφη μου! Υπέροχο! Το αντιγράφω φυσικά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το έφτιαξες ειδικά για μένα,Έφη μου!Χαχα! Στα μέτρα μου εντελώς! Μπράβο για το πεντανόστιμο και σούπερ υγιεινό μούσλι σου!Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!