Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013

Τάρτα σπιράλ με κράνμπερις




Καλημέρα σας! Καλή εβδομάδα!


Σήμερα έχουμε ένα μικρό θαύμα με μόνο 4 υλικά, ναι καλά διαβάσατε, τέσσερα!!!!

Μια τάρτα του ονείρου που σκαρώνεται με το χέρι και δύο μπωλάκια, ούτε μίξερ, ούτε τίποτα!

Δείτε πως!



Υλικά (σε ταψάκι 23 εκατοστών, όχι μεγαλύτερο)

1 φύλλο σφολιάτας ή ζύμη για κρουασάν μεγάλης συσκευασίας της γνωστής φίρμας...
300 γρ. τυρί κρέμα
1/4 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κονσέρβα cranberries sauce (στο πορτοκαλί ΣΜ βρίσκετε σίγουρα)
1 φλ. κράνμπερις αποξηραμένα (προαιρετικά, αν θέλουμε αφήνουμε μόνο την κονσέρβα)



Εκτέλεση


Ανοίγουμε το φύλλο μας (στη δική μου περίπτωση ήταν σφολιάτα).

Χτυπάμε με ένα πηρούνι το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη για να λιώσει  η ζάχαρη. Απλώνουμε το μείγμα όλο πάνω στη σφολιάτα.



Σε άλλο μπωλάκι (όχι φωτιές και τέτοια) λιώνουμε λίγο με το πηρούνι  μας την σάλτσα των κράνμπερις γιατί στην κονσέρβα μοιάζει ζελεδοποιημένη και ρίχνουμε μέσα και τα αποξηραμένα κράνμπερις.



Απλώνουμε τη σάλτσα αυτή πάνω από το τυρί κρέμα και φροντίζουμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.





Παίρνουμε τη ρόδα και κόβουμε κορδέλες 1 εκατοστού και τις τοποθετούμε με προσοχή όρθιες και σε σχήμα σπειροειδές. Και να μας σπάσει καμία δεν πειράζει, την ενώνουμε από εκεί που μείναμε μέσα στο ταψάκι μας. Ολο αυτό το κάνουμε μέχρι να γεμίσει το ταψάκι.




Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.



Το πάντρεμα των κράνμπερις με το τυρί κρέμα είναι φανταστικό!!! Μην το αγνοήσετε, θα χάσετε!

*Επίσης αν δεν μπορείτε να βρείτε κράνμπερις (με τα οποία γίνεται φα-ντα-στι-κό!!) μπορείτε να παίξετε με τον ίδιο τρόπο με κάποια άλλη σάλτσα φρούτων ή να τη φτιάξετε και μόνοι σας με τα φρούτα της αρεσκείας σας.   Πάντως το γνωστό πορτοκαλί σ/μ στο ράφι συνήθως με τις σάλτσες bbq και το άλλο γνωστό που έχει και "του πουλιού το γάλα...." έχουν  ;-)




Καλή απόλαυση και να έχουμε μία όμορφη εβδομάδα!

15 σχόλια:

  1. yummy fainetai!!kai molis simera agorasa apoxiramena cranberries gia na ta vazw sta dimitriaka..alla den eida kapou cranberrie sauce..:(
    axxx poio einai to portokali sm???
    tha psaxw sta gnwsta kai elpizw na vrw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχα!! Τι ωραια ιδεα!! Αυτα ειναι που μου αρεσουν!!! Δεν ανφιβαλλω για τη νοστιμια!

    Καλη εβδομαδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα! Φοβερά πρωτότυπο! Αν βρούμε κατεψυγμένα κρανμπερις μπορούμε να τα βράσουμε με λίγη ζαχαρίτσα και να τα κάνουμε σάλτσα; Γιατί σε κονσέρβα δεν έχω δει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βεβαίως και γίνεται! Θα προσέξεις μόνο να μην έχει υγρά όσο πιο πολύ γίνεται! Καλημέρα! :)

      Διαγραφή
  4. πολύ ωραία, φαντάζομαι ότι και με κάποια πικρή μαρμελάδα(πορτοκάλι, νεράτζί) θα γίνεται εξ. ίσου γευστική . Εγώ πάντως θα την δοκιμάσω με cranberries γιατί μου αρέσουν πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειχα πάρει μια τέτοια κονσέρβα απο το ΑΒ
    και δεν ήξερα τι να την κανω!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μύρισα κράνπερις και μπήκα, μμμμ γιάμι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνταγή απολύτως του γούστου μου, και απολύτως στα μέτρα μου, μιας και είναι και πανεύκολη!
    Καλή βδομάδα Εφάκι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. borume na valume andi ia tiri crema...mascarpone? i mascarpone + tiri crema? poli orea ideea tarta me cramberis....efharistume!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω πως μπορούμε, το μασκαρπόνε σε πολλές συνταγούλες μπορεί να αντικαταστήσει το τυρί κρέμα, είναι θέμα γούστου.

      Διαγραφή
  9. Πολύ ωραία η τάρτα σου Έφη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ ωραία η τάρτα! Τα τελευταία χρόνια μου αρέσουν πολύ τα γλυκά με φρούτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έφη η τάρτα σου φαίνεται υπέροχη! Την αντιγράφω για να δοκιμαστεί το Σ/Κ που θα έχω ντίνερ... Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!