Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2013

Κοτόπουλο φούρνου με μακαρονάκι κοφτό





Καλησπέρα και καλή εβδομάδα! 

Ενα απλό κοκκινιστό κοτοπουλάκι έχουμε σήμερα που το τελειώνουμε με κοφτό μακαρονάκι στο φούρνο.

Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο  σαν κοκκινιστό κατσαρόλας και το γυρίζουμε στο ταψί μας για να γίνει το ζυμαρικούλι.


Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κόκκοι μπαχάρι
3 γαρίφαλα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
1 κονκασέ ντομάτας
1 κ. σ. πελτές ντομάτας

500 γρ. κοφτό μακαρονάκι

τριμμένο τυρί



Εκτέλεση


Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο τις μερίδες του κοτόπουλο και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και το γαρίφαλο, τον πελτέ και το κονκασέ και αφού ανακατευτούν τα υλικά μας συμπληρώνουμε νεράκι και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γυρίζουμε όλο το φαγάκι με προσοχή στο ταψί.  Εκεί ρίχνουμε και το μακαρονάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα μέχρι να ψηθεί το ζυμαρικό και να μελώσει η σάλτσα του, γύρω στα 20 λεπτά.

Το φαγητό στο φούρνο ψήνεται με τη σάλτσα της κατσαρόλας, αν για κάποιο λόγο είναι λίγη, βοηθάμε με λίγο νεράκι.

Σερβίρουμε με τριμμένο τυράκι.


Καλή όρεξη!

7 σχόλια:

  1. τα απλά γίνονται και τα πιο όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχο μαμαδίστικο φαγάκι!
    Καλή βδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφη καλησπέρα ωραίο και εύκολο φαγητό ότι πρέπει για μια πρόταση που έβαλα τώρα σε ανάρτηση, για δες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο, νόστιμο και πάνω απ΄ όλα φαγητό που γίνεται εύκολα!!!
    Αυτά τα φαγητά είναι μεγάλη ανακούφιση για την μαγείρισσα, Έφη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα είμαι καινούργια στην παρέα. Φαίνεται η συνταγή σου εύκολη,νόστιμη,γρήγορη και γιάμι-γιαμι. Θα την φτιάξω σήμερα και θα σου πω εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!