Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013

Καροτοσαλάτα



Μία εύκολη και δροσερή σαλατούλα που όσο πιο πολύ μαρινάρεται τόσο πιο γευστική και έντονη γίνεται! Θυμίζει αρκετά την πολίτικη αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι δεν έχει λάχανο και είναι απολαυστική!


Υλικά

500 γρ. καρότα χονδροτριμμένα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 
αλάτι
3 κ. σ. ξύδι (ή λιγότερο, αλλά το θέλει)
1/3 φλ.  ελαιόλαδο  (περίπου 5 κ. σ. )


Εκτέλεση


Τρίβουμε στο χονδρό του τρίφτη τα καρότα μας, ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το μαϊντανό και το σκόρδο και ανακατεύουμε με το αλάτι και το λαδόξυδο. 

Καλό είναι να μη χρησιμοποιηθεί μούλτι ή κάτι τέτοιο γιατί θα γίνουν όλα αλοιφή. 

Το ξύδι, το σκόρδο και το αλάτι είναι θέμα γούστου οπότε τα προσαρμόζουμε ανάλογα. Για εμένα είναι καλά έτσι όπως τα δίνω.

Ανετα μπλέκουμε σταφίδα ή κράνμπερις ή κάποιο ξηροκάρπι της αρεσκείας μας μέσα στην σαλάτα αυτή. Σκέφτομαι και το ρόδι που είναι και η εποχή του τώρα!  Δεν είχα στη διάθεσή μου και δεν έβαλα, αν χρησιμοποιήσετε ξερό φρούτο βάλτε το λίγο να μουλιάσει μέσα στο λαδόξυδο και μετά ενώστε με την υπόλοιπη σαλάτα.




Καλή όρεξη!


4 σχόλια:

  1. M'αρέσει γιατί προσθέτεις και σκορδάκι και σταφίδες άμα θέλουμε, ενώ εγώ έμενα μόνο στο απλό σκέτο καροτάκι! Θα φτιαχτεί άμεσα γιατί έχω ξεμείνει από ιδέες για σαλάτες! Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία και δροσερή σαλάτα Έφη.
    Πραγματικά ωραίος "καμβάς" για να βάλεις και τα υπόλοιπα υλικά που αναφέρεις.
    Καλημέρα εύχομαι και καλό 3ημερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!