Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2013

Ρεβύθια με ντομάτα και ρύζι



Σήμερα έχουμε  ένα πεντανόστιμο φαγάκι που έχει καταγωγή ποντιακή, μία διαφορετική πρόταση για τα κλασσικά μας ρεβύθια.


Υλικά

500 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα αποβραδίς με 1 κ. σ. σόδα και 1 κ. σ. χονδρό αλάτι
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
1 κ. γλ. πάπρικα καπνιστή
1/2 μάτσο μαϊντανός
1 κονκασέ ντομάτας
2 κ. σ. πελτές ντομάτας
1/2 φλ. ρύζι νυχάκι


Εκτέλεση


Ξεπλένουμε σε πολλά νερά τα ρεβύθια και τα σουρώνουμε.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα να πάρουν ένα βράσιμο, ξαφρίζυμε και μετά από 20 λεπτά πετάμε το νερό και τα σουρώνουμε.

Σε κατσαρόλα μέσα στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα ρεβύθια και αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά.

Κατόπιν προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον πελτέ και το κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την πάπρικα και τον μαϊντανό.

Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να χυλώσει, περίπου για 15 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο βρασμένο νεράκι για να το βοηθήσουμε.

* Ο χρόνος βρασμού των ρεβυθιών είναι σχετικός.  Σε χύτρα μπορεί να βράσουν και νωρίτερα, αλλά εξαρτάται από την ποιότητα του οσπρίου.



Καλή όρεξη και καλό Σαββατοκύριακο!

3 σχόλια:

  1. Νόστιμο και θρεπτικό!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεντανόστιμο το ποντιακό φαγάκι, κι έχω και ρίζες απ' τον Πόντο βλέπεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα καλό πιάτο να θερμαθεί. Κάνει κρύο από τις δύο ημέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!