Σίγουρα θα έχετε αρχίσει να οργανώνεστε για την Τσικνοπέμπτη!
Δεν θα σας προτείνω κοψίδια αυτή τη φορά, αν και έχω δει στην μπλογκογειτονιά κάτι σπιτικούς γύρους και μου έχει γυρίσει το μάτι ανάποδα.....χαχαχαχαχχααχ!!!
Σας έχω συνοδευτικούλι για ότι κάνετε!
Εκτός από την ωραιότατη εσμέ σαλάτα μπορείτε να σκαρώσετε μία ωραιότατη κρεμμυδοσαλάτα για εκείνη την ημέρα για να συνοδέψετε τα ψητά της Τσικνοπέμπτης ή του κυριακάτικου μπάρμπεκιου στο σπίτι ή στην εξοχή τώρα που ανοίγει ο καιρός σιγά-σιγά, απλή και πεντανόστιμη!
Υλικά
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά ημισέληνα
1/2 κ. σ. αλάτι ψιλό για να τρίψουμε λίγο το κρεμμύδι αν θέλουμε
1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος (χωρίς κοτσανάκια)
1 κ. σ. σουμάκ
1 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
Εκτέλεση
Προαιρετικά μπορούμε να τρίψουμε πρώτα το κρεμμύδι με το 1/2 κ. σ. αλάτι για να βγάλει τους χυμούς του, να στραγγίξουμε και να ξεπλύνουμε ελαφρά το κρεμμύδι και μετά να ενώσουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Αλλιώς ενώνουμε όλα τα υλικά μαζί παραβλέποντας το στάδιο του τριψίματος με το αλάτι.
Αφήνουμε τη σαλάτα μας να ενσωματώσει όλα τα συστατικά για καμιά ώρα και μετά σερβίρουμε.
Διατηρείται άνετα σε αεροστεγές δοχείο και στο ψυγείο. Μπορούμε να την έχουμε ήδη έτοιμη.
Μάλιστα είναι και πιο νόστιμη γιατί μαρινάρονται τα υλικά της πιο πολύ και πιο καλά.
Καλή Τσικνοπέμπτη! Να περάσετε όμορφα!
Καλή Τσικνοπέμπτη Έφη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή