Η εναλλακτική της λατρεμένης μας σούπας! Επειδή όμως βαριέμαι τα ίδια και τα ίδια, θέλω να αλλάζω συνταγές συνεχώς και να παίζω μαζί τους! Το τελευταίο μου λοιπόν παιχνιδάκι ήταν τα γιουβαρλάκια! Η ιδέα είναι από το site γνωστού ΣΜ αλλά έκανα τα γιουβαρλάκια με τα δικά μου γούστα.
Μία φίλη με πληροφόρησε ότι λέγονται και πασοκεφτέδες και μου σύστησε την άλλη φορά να τους αβγοκόψω, σίγουρα με αβγολέμονο θα είναι ακόμα πιο νόστιμοι και πιο πλούσιο φαγάκι.
Υλικά
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή με λίγο χοιρινό μέσα)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 αβγά
1 φλ. ρύζι καρολίνα
1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φλ. άνιθος ψιλοκομμένος
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι για το πασπάλισμα
χυμός 2 μεγάλων λεμονιών
1/3 φλ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά του κιμά, πλάθουμε σαν σουτζουκάκια περίπου ή κλασσικά γιουβαρλάκια (προτιμώ το πρώτο), τα περνάμε σε αλεύρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό και τα αραδιάζουμε ομοιόμορφα σε ταψί λαδωμένο ελαφρά.
Συμπληρώνουμε νεράκι ίσα να τα καλύψει και το χυμό του λεμονιού με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά, ελέγχουμε να έχουν πιει το νεράκι και να μείνουν με τη σαλτσούλα τους μελωμένα. Αν θέλουμε τα αφήνουμε και με περισσότερο ζουμάκι ανάλογα με τα γούστα μας. Στα μέσα του ψησίματος περίπου με τη βοήθεια ενός κουταλιού τα γυρίζουμε από την ανάποδη για να ψηθούν όμορφα.
Δεν χρειάζονται αβγολέμονο γιατί χυλώνει το αλευράκι που έχουν και με το χυμό λεμονιού γίνονται πολύ ωραία.
Ταιριάζουν πολύ ωραία με ένα πουρέ πατάτας ή πατάτες φούρνου.
το προτιμω απ τη σουπα!!!!! φαινεται νοστιμοτερο !!χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήαν καταλαβα καλα βαζεις το ρυζι μεσα στον κιμα; δεν το εχω δοκιμασει ποτε ετσι!
Δεν ξέρω τι θα φάω για το Σαββατοκύριακο ... Βρήκα Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο έκανα με κοτόπουλο, νόστιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήμου αρέσει πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφή