Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Τυρόπιτα πατσαβουρόπιτα




Καλημέρα!  Καλή εβδομάδα!

Μπήκαμε στην Τυρινή πια, οπότε ώρα για τυρόπιτα πεντανόστιμη και εύκολη από την αγαπημένη μας  Ντίνα Νικολάου. Μπορούμε να παίξουμε με τυράκια της επιλογής μας, εγώ την έφτιαξα όπως μας την πρότεινε γιατί τα είχα στο ψυγείο. Δίνει και λίγη ριγανούλα αλλά δεν έβαλα.


Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας ή Βυρηττού

150 γρ. βούτυρο ή σπορέλαιο

2 φλ. φέτα τριμμένη
1 φλ. κασέρι τριμμένο
1 φλ. γραβιέρα τριμμένη

1 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος

αν θέλω λίγο μπούκοβο γλυκό
πιπέρι

Περιχύνουμε με :

4 αβγά
200 γρ. γιαούρτι
2 φλ. γάλα

2 κ. σ. σουσάμι για το πασπάλισμα



Εκτέλεση

Οπως πιάνουμε το ρολό του φύλλου το κόβουμε σε λεπτά ρολάκια ολόκληρο και μετά το αναδεύουμε λίγο να αφρατέψει και να σκορπίσει σε ένα μεγάλο μπωλ. Θέλουμε να ξεκολλήσει το φύλλο όλο μεταξύ του.

Σε λαδωμένο ταψί (όχι του φούρνου, πιο μικρό), σκορπίζουμε τα μισά φύλλα και τα περιχύνουμε με λίγο από το βούτυρο ή το σπορέλαιο. 

Από πάνω σκορπίζουμε τα τυριά με το δυόσμο, το πιπέρι και αν θέλουμε το μπούκοβο και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.




Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αβγά, το γιαούρτι και το γάλα, περιχύνουμε από πάνω όλη την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε με σουσάμι αν θέλουμε.  
 







Αφήνουμε καμιά ώρα  να τραβήξει η πιτούλα τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς σε αέρα για 45 λεπτά με μία ώρα περίπου ανάλογα με το φούρνο μας.




Καλή όρεξη!

4 σχόλια:

  1. πωωωωωωωωωωωωω στειλε κανα κομματι καλε!!!! ποσο μ αρεσει αυτη η πιτα γτ ειναι πανευκολη!!! εγω αντι για γαλα κ γιαουρτι ριχνω μια σοδα τενεκεδακι! και γινεται μουρλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρίστως! Κόπιασε! Mε τη σόδα θα γίνεται ακόμα πιο αφράτη, θα τη δοκιμάσω έτσι την άλλη φορά! Kαλημέρα! Καλή εβδομάδα! :)

      Διαγραφή
  2. Τα ¨τεμπέλικα" τα προτιμώ! Οσο μεγαλώνω χάνω την προκοσύνη μου! Πάνε οι καιροί που έμπαινα και παιδευόμουν....
    Φιλιά μάνα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελλαίνομαι, και έψαχνα κάτι γρήγορο που να το τρώνε όλοι.Θα γίνει τώρα αμέσως....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!