Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Λικέρ φράουλας με μαύρο πιπέρι



 Καλημέρα!

Σήμερα κερνάμε λικεράκι φραουλίτσας υπέροχο, ιδιαίτερο λόγω του πιπεριού, που γίνεται μέσα σε δύο εβδομάδες και το απολαμβάνουμε!   Εγώ μάλιστα έχω καθιερώσει και προσφέρω στις δασκάλες μας τέτοιου είδους  δωράκια για τις διακοπές και το κλείσιμο του σχολείου. Νομίζω ότι είναι ότι πιο όμορφο!


Αν δεν έχουμε ρούμι λευκό μπορεί να γίνει και με βότκα αλλά είναι πιο δυνατή και δεν την προτιμώ στα λικεράκια.  Εχω καταλήξει ότι όλα τα λικεράκια που έχουν λευκή βάση, είναι πιο καλά με λευκό ρούμι. Επίσης εδώ να τονίσουμε ότι δεν είναι ανάγκη να ξεπαραδιαστούμε στις κάβες και στα επώνυμα μπουκάλια των σούπερ μάρκετς, άνετα δουλεύει το πιο ...πιο...πιο ....φθηνό ρούμι του γνωστού σιχαμένου κατά τα άλλα .....χαχαχαχαχ.....γερμανικού σούπερ μάρκετ....ο νοών νοείτω......




Υλικά

1 κιλό φράουλα καθαρισμένη σε φέτες
2 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
4 κ. σ. κόκκοι μαύρου πιπεριού (έβαλα mix πιπεριών)
750 ml ρούμι λευκό



Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τις φράουλες και τους κόκκους του μαυροπίπερου που αν θέλουμε τους σπάμε λίγο και βράζουμε για 5 λεπτά. Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε λίγο.





Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπωλ, το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 εβδομάδα. Εγώ το έκλεισα σε αεροστεγές βάζο.

Σουρώνουμε με γάζα πιέζοντας να φύγει όλος ο χυμός αλλά με προσοχή να μην πάρουμε και πούλπα για να μη μας θολώσει το λικέρ. Βγαίνουν περίπου 4 φλ. χυμός. Προσωπικά θέλω να φαίνεται λίγο από το πιπέρι και φροντίζω να αφήσω να πέσει στο μπουκάλι μου ένα μέρος από το λικέρ χωρίς να το σουρώσω σε γάζα (μόνο σε σουρωτήρι απλά) για να πάρει το μπουκάλι μου τρίμματα του πιπεριού. Αυτό σε περίπτωση που το σπάσουμε και δεν χρησιμοποιήσουμε ολόκληρους τους κόκκους του, προσωπικό γούστο είναι βέβαια, κάνουμε ότι θέλουμε!

Ενώνουμε με το ποτό μας και αφήνουμε άλλη μία εβδομάδα πριν το σερβίρουμε για να ενωθούν τα αρώματα.



Στην υγειά σας και καλό Σαββατοκύριακο!

6 σχόλια:

  1. Καλημέρα πρώτη φορά βλέπω λικέρ φράουλα με πιπέρι, μπράβο Έφη!!!
    Το μάθαμε κι αυτό!!!! Γεια στα χέρια σου!!! Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ καλό και πιθανόν να δοκιμάσω και το λεμόνι έτσι κάποια στιγμή, γενικά του πάει γιατί είναι γλυκό λικεράκι! Κοίτα και την μαρμελάδα με την πάπρικα εδώ, http://epipantosepistitou-efik.blogspot.gr/2013/05/blog-post_806.html ,άλλο ιδιαίτερο αλλά της έδινε ένα ζεστό τόνο πολύ ωραίο επίσης. Φιλιά Χρύσα μου! :)

      Διαγραφή
  2. AN ΡΙΞΩ ΡΟΖ ΓΛΥΚΟ ΠΙΠΕΡΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑ ΑΠΟ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ?? ΜΥΡΙΖΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΣΩΣ, Ή ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Σίγουρα θα του πηγαίνει και μάλιστα πολύ! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις! :)

      Διαγραφή
  3. έχω κανει γλυκο κουταλιου φραουλα με ροζ πιπερι και ηταν φοβερό....φανταζομαι το λικερ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα! Για να μην πετάξω τις φράουλες μετά, σκέφτομαι να τις κάνω μαρμελάδα... Να βράσουν λίγο με νερό και ζάχαρη.. Θα πετύχει λέτε;;; ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!