Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Πάβλοβα με μαύρο βατόμουρο και φράουλα



Αυτό το γλυκάκι το έφτιαξα πρώτη φορά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και τρελάθηκαν όλοι.
Τώρα που το πήρα το κολλάι, θα το φτιάξω σε διάφορες εκδοχές, φοβόμουν τη μαρέγκα μήπως δεν μου ψηθεί καλά, μήπως ...αλλά είναι πανεύκολο και πεντανόστιμο.

Πάμε να το φτιάξουμε :

5 ασπράδια αβγού
180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
180 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια

1 κουτί φυτική σαντιγύ χτυπημένη με λίγη άχνη (ή καθόλου)

φρούτα του δάσους ή ότι άλλο μας αρέσει


Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα στο μίξερ σε σφιχτή μαρέγκα. Είναι έτοιμη όταν δεν πέφτει από το μπωλ αν το γυρίσουμε ανάποδα. Προσοχή στα ακροβατικά βέβαια...μην το παρακάνουμε!
Ρίχνουμε βροχηδόν την άχνη και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις για να ενσωματώσουμε στην μαρέγκα την άχνη.

Αδειάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό ελαφρά λαδωμένο ταψί διαμέτρου μεγάλης πιατέλας, στρώνοντας την σε σχήμα τύπου "βαθύ πιάτο", γιατί μετά θα μπει η σαντιγύ μας εκεί.

Ψήνουμε στους 140 βαθμούς για 40-50 λεπτά και κλείνουμε το φούρνο, αλλά΄δεν ανοίγουμε και αφήνουμε να κρυώσει η βάση μας μέσα στο φούρνο.

Βγάζουμε αρκετά προσεκτικά τη μαρέγκα μας και γεμίζουμε με την σαντιγύ που έχουμε φτιάξει.

Από πάνω στολίζουμε με τα φρούτα μας αν είναι φρέσκα ή περιχύνουμε με τη σως φρούτων.

Εγώ τα καραμέλωσα γιατί είχα κατεψυγμένα και δεν με έπαιρνε ο χρόνος για να τα αποψύξω κανονικά.

Καλή σας απόλαυση!

14 σχόλια:

  1. Τι μας κάνεις, τι μας κάνεις!!!!
    Σούπερ ντούπερ το γλυκάκι σου!!
    Καλή και όμορφη βδομάδα εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα τι μου κάνεις πρωί, πρωί...
    Με κολάζεις...

    Καλή και γλυκειά εβδομάδα να έχετε, σαν το γλυκάκι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mε πέθανες τώρα. Τι ωραίο που έγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τρελαίνομαι για πάβλοβα, αλλά δίσταζα λόγω της μαρέγκας
    Θα τη δοκιμάσω.
    Καλή εβδομάδα!

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφο και φίνο!
    Και τα φρούτα αυτά με τρελαίνουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήρθα κι εγώωωωωωωωω και είμαι έτοιμη ... έφερα και πιατάκι χεχεχε
    Πολλά φιλιά
    Καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αχ παναγίτσα μου!!
    πάει ο αγώνας μου να κρατηθώ χωρις να φάω γλυκό μια μέρα..... :)

    www.zizibloom.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τελικά όλοι φοβόμαστε την μαρέγκα και αν της πάρεις τον αέρα, δεν είναι δύσκολη!
    Και άμα η μαρέγκα πετύχει... Άντε να μη δοκιμάσεις το γλυκό...
    Και η δική σου πέτυχε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. λοιπόν φιλενάδα,πάυλοβα δεν έχω φτιάξει ποτέ...
    το επόμενο γλυκό θα είναι αυτό...
    ( αν δεν πετύχει,θα σε πάρω τηλ. να τη φτιάξεις εσύ και θα ρθω να στη φάω..)
    σμουααατςςς σου...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μια παβλοβα για μενα παρακαλω...ολοκληρη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η πάβλοβα είναι από τα αγαπημένα μου.Τη φτιάχνω συνήθως με φράουλες, αλλά την επόμενη φορά, μ.δ. (μετά δίαιτα) θα τη δοκιμάσω κι έτσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. kala deixnei super!!! Ti tha ginei re paidia me ta glyka??? mou trexoun ta salia... Prepei na kanoume diaitaaaa!!! (pantos etroga ti misi xalara...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά, θα σας ξηγηθώ ένα στιφάδο αύριο....εντάξει???χαχααχα!!!
    Μόνο τη μισή??? Εγώ την ξανατσακίζω όλη άνετα..και με την ησυχία μου αυτή τη φορά...μπουχαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω στον καταψύκτη κόκκινα βατόμουρα από την Ήπειρο....να τα βάλω ή θα χαλάσει το image???
    Πέρα από τα αστεία ούτε εγώ έχω φτιάξει ποτέ πάβλοβα και ευχαρίστως θα τσάκιζα μια τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!