Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Κοτόπουλο γιουβέτσι



Κοτόπουλο γιουβέτσι αλλά τι γιουβέτσι??? Ασπρο, χωρίς ντομάτα, να ξεφύγουμε και λίγο.
Γίνεται πεντανόστιμο και δεν μας βαραίνει κιόλας.

Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
2-3 καρότα
1 κρεμμύδι ξερό ολόκληρο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

κριθαράκι χοντρό ή μέτριο
4 κόκκοι μπαχάρι

Εκτέλεση

Βράζω το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει με τα καρότα και το κρεμμύδι, ρίχνω και το λάδι και αλατοπιπερώνω.

Οταν γίνει το κοτόπουλο, κατεβάζω από τη φωτιά.

Στο ταψί μου βάζω ελάχιστο ελαιόλαδο και το κριθαράκι να ζεσταθεί ελαφρά στο φούρνο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτω το περιεχόμενο της κατσαρόλας όλο.

Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πιει το ζουμάκι του.

Καλή σας όρεξη!

13 σχόλια:

  1. Ωραιο το γιουβετσακι... και μ αρεσει πολύ με κοτοπουλο, αλλα ο αγαπημενος δεν το πολυθελει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμένα μου αρέσει τρελλά αυτή η συνταγή και την φτιάχνω συνέχεια.
    ότι μπαίνει στο ζουμάκι από το κοτόπουλο γίνεται πεντανόστιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kαι άσπρο και κόκκινο, το γιουβέτσι είναι πάντα από τα αγαπημένα μας φαγάκια!
    Καλημερούδια Εφάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ! Και άσπρο και κόκκινο και κίτρινο και μπλέ και οτι θες!!!! Κριθαράκι στον φούρνο να ναι και μπορώ να φάω μέχρι να σκάσω!! Το κοτόπουλο το χαρίζω..
    Φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά του..."κοτόπουλου" γίνεται σήμερα, χαχα και μάλιστα του άσπρου...

    Παρόμοιες εμπνεύσεις είχαμε σήμερα Έφη μου για να ταϊσουμε τα βλαστάρια μας...

    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τα αγαπημένα μου φαγητά. Βέβαια του άντρα μου δεν του πολύ αρέσει αλλάαααα ποιος μαγερεύει;;; εεε και φυσικά εγώ χαχαχαχα
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι μου θύμησες με το άσπρο γιουβέτσι.Το έφτιαχνα όταν τα παιδιά μου ήταν μικρά.(Τότε που δούλευε κουτάλι). Και μερικές φορές, αντι για κοτόπουλο τους έβαζα κιμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε όλα τα γιουβετσάκια τα τσακίζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμείς μέχρι τώρα τσακίζαμε το ροζαλένιο γιουβετσάκι, αδυναμία του μικρού μου, αλλά είμαι σίγουρη ότι και αυτό θα του αρέσει τρελλά! Εφούλι, το μπαχάρι με την κότα στην κατσαρόλα ε, ή κάνεις καμιά τσαχπινιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οχι στην κατσαρόλα, μετά στο ταψί με το κριθαράκι. Ολα κι όλα...ο ζωμός, ζωμός!!!χαχαχαχα!!!
    Να σου πω και εδώ ότι σε λατρεύω???? Ξέρεις εσύ!
    Σμουάτς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ki εγώ το προτιμώ χωρίς πολλές σάλτσες!
    Φαίνεται πολύ νόστιμο!!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Και μένα έτσι μου αρέσει το γιουβέτσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. περάστε από το βλογ μου παρακαλώ και φέρτε και μιά μερίδα γιουβέτσι όπως θα'ρχεστε...
    σμουααατςςς σας...-:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!