Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κορμός με γέμιση λευκής σοκολάτας και βύσσινα



Ναι, κορμός και ναι, ξανά με βύσσινα! Τι να κάνουμε, αδυναμίες είναι αυτές!

Ο κορμός αυτός προοριζόταν για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Πρόεκυψαν όμως τόσα γλυκά....που σου γύριζε το μάτι ανάποδα οπότε έμεινε στα εσώψυχα της κατάψυξης μέχρι χθες το βράδυ που ξαναείχαμε καλά και αγαπημένα πρόσωπα στο σπίτι και τον κόψαμε!



Αυτή τη φορά δοκίμασα το παντεσπάνι της Βασιλικής στη δεύτερη έκδοση (βανίλιας) και επειδή το άφησα η ξεμυαλισμένη ...άφτιαχτο δυό - τρεις μέρες μου ψιλοξεράθηκε οπότε το ράντισα με λίγο σιροπάκι στο οποίο πρόσθεσα και σιρόπι από γλυκό κουταλιού. Το άφησα να τραβήξει και να τι έκανα :

Είχε περισσέψει η  μισή περίπου κρέμα λευκής σοκολάτας  Νίκης (αυτή που είχα ενώσει τα ρόδια μου) και την είχα φυλάξει στο ψυγείο για να στολίσω cupcakes ...αλλά άλλα λέω και άλλα κάνω τελικά..χαχαχα!!! Χωρίς πλάκα αυτή την κρέμα πρέπει να τη δοκιμάσετε!

Την έβγαλα, την χτύπησα γιατί είχε σφίξει η σοκολάτα, έριξα και ένα ζαχαρούχο με μία φυτική κρέμα (ERMOL) και ήρθε και έγινε μία κρέμα φοβερή!

Με αυτή την κρέμα γέμισα το παντεσπάνι μου εσωτερικά και σκόρπισα και βυσσινάκι από γλυκό του κουταλιού χωρίς σιρόπια. Προσεκτικά ρολάρισα το παντεσπάνι μου και το άφησα να ψιλοσταθεί κλεισμένο για λίγο.

Μετά χτύπησα 1 κρέμα γάλακτος παγωμένη  με 1 ermol, λίγο γάλα, 1 ποτήρι άχνη ζάχαρη και 5 κουταλιές της σούπας ρόφημα σοκολάτας (ξέμεινα από κακάο...τι να' κανα???) και όταν έσφιξε η κρέμα μου (ωραία μους έγινε), έκοψα τον κορμό μου στα δύο και τους έστησα με προσοχή στον δίσκο της τουρτιέρας μου που έχει καπάκι και κλείνει καλά. Πέρασα με τη μους όλο τον κορμό με προσοχή παντού και έβαλα στην κατάψυξη να σφίξει καλά. 

Την άλλη μέρα τον έβγαλα, έλιωσα σε μπεν μαρί δύο κουβερτούρες με λίγη κρέμα γάλακτος και άφησα λίγο να σταθούν, έριξα και λίγο τριμμένο καρύδι  και άλειψα τον κορμό μου. Του έκανα γραμμούλες με ένα πηρούνι και τον στόλισα με φυλλαράκια ζαχαρόπαστας.



Αν και περιπετειώδης ήταν πολύ ωραίος!

12 σχόλια:

  1. Εφη ζουμε σου λεω στο ιδιο σπιτι!!!!! Να δω ποτε θα βρεθουμε σε αυτο το σπιτι να πιουμε καφε και να φαααααααμε!!!!!!Μουατς!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελειος φαινεται! Γεια στα χερια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα!!! Κατερινάκο, όποτε θέλεις!!!!

    Κοριτσάκια....την κρέμα τουλάχιστον.....πρέπει να τη δοκιμάσετε! χαχααχαχ!!! Ευχαριστώ! Θέλω βελτίωση ακόμα....λίγο "γκουμουτσοειδείς" μου βγήκαν και τις δύο φορές αλλά μια χαρά τους τσακίσαμε! χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έλεος πια με αυτά τα υπέροχα γλυκά!!! δεν αντέχω άλλο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω Έφη, αυτός ο κορμός φαίνεται κόλαση! Μιαχαρά τη χειρίστηκες την κατάσταση, εύγε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πωπώ ένας κορμός.........Λαχταριστός λαχταριστός φαίνεται!!!Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλή χρονιά! Τον κορμό θα τον δοκιμάσουμε με την πρώτη ευκαιρία γιατί φαίνεται ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευτυχώς που τελειώνουν οι γιορτές και ελπίζω μαζί και τα χιλιάδες γλυκά,όπου και να κοιτάξω όλο γλυκά βλέπω ελεος χαχαχα!!!!!! Πάντως πέρα απο τ΄αστεία φαίνεται τέλειο το γλυκάκι σου να είσαι καλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φεύγω...!!!
    δεν σου μιλάω βραδυάτικα και σένα...για καλό μπήκα...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πωπωωωωωωωω! Έφη μου, μου στέλνεις ένα κομματάκι ή τελείωσε;;;; Σλουρππππππ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!