Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κοτόπουλο με φασόλια και ρύζι στο φούρνο




Νοστιμιά!!! Ιδιαίτερο για τη δική μας οικογένεια που έχουμε συνηθίσει να τρώμε κλασικά το κοτοπουλάκι στο φούρνο. Καλή ιδέα για να κάνουμε τα μικρά ζουζούνια μας να φάνε τα φασόλια ή το καλαμπόκι μπερδεμένο μέσα στο φαγάκι. Ετσι γλιτώνουμε το ψάρεμα..τύπου...αυτό το θέλω, αυτό δεν το θέλω...


Δήλωση της κόρης όταν είδε το πιάτο της....  : Αυτό...που τρώνε οι κότες δεν το θέλω....Εννοούσε το καλαμπόκι...χαχαχχχαχχχαχ!!! Φυσικά το έφαγε, δεν χρειάζονται ερωτήσεις..   ;-)

Υλικά

1 κοτόπουλο σε μερίδες
Για το πανάρισμα
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ. σ. πάπρικα καπνιστή ή καγιέν (ότι μας αρέσει)
αλάτι και πιπέρι

2 κρεμμύδια σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
1 πιπεριά κίτρινη σε κυβάκια
1 πιπεριά πορτοκαλί σε κυβάκια
1 φλ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 φλ. βρασμένα φασόλια
1 κονκασέ ντομάτας
1 κ. σ. πελτές
250 γρ. ρύζι μακρύκοκο
αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα
1 φλ. ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Στο μείγμα του αλευριού περνάμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε.

Στην κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο, κατόπιν ρίχνουμε τις πιπεριές να γυαλίσουν κι αυτές, το ρύζι, μετά από λίγο το κονκασέ και τον πελτέ, το καλαμπόκι και τέλος τα φασόλια. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι να το βοηθήσουμε να πάρει βράση και μόλις πάρει βράση το φαγάκι μας αποσύρουμε.

Γυρίζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα ταψί και από πάνω τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου.  Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.







*  Και κονσέρβα καλαμπόκι και φασόλια μπορούμε να βάλουμε.


*  Επίσης νομίζω οτι και το parboiled (κίτρινο ρύζι) θα του πήγαινε, θα ήταν πιο al dente    
    βέβαια  αλλά νομίζω ότι μπαίνει άνετα.

Καλή όρεξη!

Από το Gypsys Melting Pot

11 σχόλια:

  1. Τέλειο φαγητό. Και εμείς δεν το έχουμε συνηθίσει διαφορετικά το κοτόπουλο. Η δήλωση της κόρης όλα τα λεφτά χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά σου είπε το κορίτσι!!χαχαχα ελπίζω μη διαβάζει τα σχόλια μας και πάρει αέρα.
    Ωραίο καμπουφλάζ αρκεί να τα πείσεις αυτά τα μικρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταρχάς..λατρεύω το κοτόπουλο οπότε κάθε εκδοχή μαγειρέματος του είναι για μένα ..δωράκι.Δεν το έχω ξαναφάει έτσι μα θα το δοκίμαζε ευχαρίστως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχεις φτιάξει ένα διατροφικά πλήρες γεύμα. Άσε που είναι μια πρόταση για παιδιά που δεν τρώνε όσπρια και λαχανικά. Ωραία πρόταση Έφη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα υπέροχο γευστικό πιάτο μας σέρβιρες σήμερα Εφάκι, ένας πολύ νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψουμε το κοτοπουλάκι!
    Φιλιά, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εφη μου είναι ένας διαφορετικός και πρωτότυπος τρόπος να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο.Μου αρέσει πάρα πολύ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλός συνδιασμός!Θα το τιμούσα χωρίς δεύτερη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!