Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τρουφάκια μήλου με λευκή σοκολάτα




Η προηγούμενη σάλτσα μήλου έγινε με αφορμή μία υπέροχη συνταγή που πέρασε από μπροστά μου και με τρέλανε!
 
Τρουφάκια με σάλτσα μήλου, μπισκότο και αρώματα αγαπημένα και με επικάλυψη λευκής σοκολάτας.....κόλαση???? Εκτός από κόλαση είναι και πανεύκολα και γρήγορα! 
 
 
Υλικά
 
1 φλ. σάλτσα μήλου
170 γρ. τυρί κρέμα
3 πακέτα μπισκότα τριμμένα (έβαλα κανέλας τα ...γνωστά, 550 γρ.)
2 1/2 κ. γλ. κανέλα
1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
 
2 πλάκες λευκής κουβερτούρας για την επικάλυψη (400 γρ.)

 
 
 
Εκτέλεση

Το καλό με αυτή τη συνταγούλα είναι ότι μπορεί να γίνει σε 3 φάσεις με την ησυχία μας. Πρώτα κάνουμε τη σάλτσα μήλου, μετά το μείγμα για τα τρουφάκια και το αφήνουμε ψυγείο και τελευταία στιγμή όταν θέλουμε, λιώνουμε τη σοκολάτα.

Αλλη μία επισήμανση, νομίζω ότι δεν πρέπει (γνώμη μου) να πειραματιστούμε με άλλη σοκολάτα, δεν μου φαίνεται ότι ταιριάζει, θέλει λευκή κουβερτούρα. Συγγνώμη για το "σοκολάτα" στη λευκή, από συνήθεια το βλέπετε...χιχιχιιχιι!
 
Σε ένα μπωλ ενώνουμε την σάλτσα μήλου με το τυρί κρέμα, προσθέτουμε κανέλα και μοσχοκάρυδο και τα τριμμένα μπισκότα και αφού τα ενώσουμε καλά, πλάθουμε τρουφάκια και  βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο αρκετά για να σφίξει. Μη δω κανένα να μασουλάει...είπαμε, θα βάλουμε κουβερτούρα.... σας βλέπω!

Αν θέλουμε βάζουμε όποια σκέτα μπισκοτάκια έχουμε και τα ενισχύουμε με σκόνη κανέλας από μόνοι μας.
 
Παίρνουμε τα  τρουφάκια ένα-ένα και με ένα καλαμάκι ή με κουταλάκι, τα βουτάμε στην κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την έχουμε αποσύρει από τη φωτιά. Την αφήνουμε λίγο να σταθεί και μετά βουτάμε μέσα τα τρουφάκια. Μη φάτε τη σοκολάτα, είπαμε, περνάμε μέσα τα τρουφάκια...δεν θα φτάσει έτσι όπως κάνετε....

Απλώνουμε σε ένα αντικολλητικό χαρτί να σφίξει η σοκολάτα και να κρυώσουν σχετικά και μετά τα τοποθετούμε στα τρουφοχαρτάκια ...απαραίτητη προϋπόθεση να προλάβουμε...στο δικό μας σπίτι δεν παίζει αυτό το σενάριο...χααχαχαχαχαχαχ!!   Μπωλάκια, πηρουνάκια και γενικώς κλαπατσίμπαλα που χρησιμοποιήσαμε τα δίνουμε για γλύψιμο στην ομήγυρη.....   ;-)


 

Προσωπικά δεν θα σας πω πως είναι, θα σας πω μόνο να μπείτε αμέσως στην κουζίνα να τα φτιάξετε!!! Ξεφεύγουν από την κλασσική νοοτροπία του "τρουφακίου" και η λευκή σοκολάτα τα αγκαλιάζει τέλεια! Την άλλη εβδομάδα έχουμε γενέθλια στο σπίτι και θα είναι το κέρασμά μας στο σχολείο. Θα τα κάνω cake pops!  Επειδή οι γεύσεις του μήλου και της κανέλας είναι οικείες στα πιτσιρίκια, νομίζω ότι θα τα λατρέψουν.


Καλή απόλαυση!




Συνταγή από το Mother Thyme

22 σχόλια:

  1. Φαίνεται υπέροχη συνταγή! Θα την δοκιμάσω!! Την καλημέρα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρωματικά, γευστικά με υπέροχη εμφάνιση!!!
    Μπράβο Έφη
    Πολλά φιλιά
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφη, ΦΟΒΕΡΆ!! Και μπορώ μόνο να τα βλέπω αυτή την στιγμή! Μαρτύριο!! Μήπως να αφήσω τα κρεμμύδια που τσιγαρίζω τώρα στην άκρη, και να φτιάξω τρουφάκια;;;!!!
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εφη θα μας τρελάνεις;;;;;μήνες τώρα προσπαθώ να χάσω 2-3 κιλά πως έμπλεξα με εσάς δεν το κατάλαβα... εγώ περνούσα μόνο τις συνταγές η κακομοίρα...χ...χ. φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ω ρε Έφη!
    Αυτά τα τρουφάκια πρέπει να είναι θεϊκά! Τα έχω σταμπάρει κι εγώ από το συγκεκριμένο blog, μου φάνηκαν πολύ διαφορετικά!
    Αφού έχουν την ψήφο εμπιστοσύνης σου θα προχωρήσω άμεσα στην ετοιμασία και κατανάλωσή τους!
    Φιλιά και καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οντως προκειται για διαφορετικα τρουφακια και οντως, πρεπει να τα δοκιμασω!
    Ευχαριστουμε για την συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ιδιαίτερα τρουφάκια. Θα τα δοκιμάσω, αλλά περιμένω να δω φωτογραφίες των cakepops.
    Πολλά πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ουάου! Τι τέλεια τρουφάκια είναι αυτά! Άπαιχτος ο συνδυασμός μήλου και λευκής σοκολάτας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ μωρέ Έφη τι μου κάνεις βραδιάτικα! Και κάνω και δίαιτα τρομάρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εφη μου συνεχίζεις να με εκπλήσεις ευχάριστα!Υπέροχα φαίνονται!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. θα συμφωνήσω με την Κική στο παραπάνω ποστ! Ωχ Παναγιά μου:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έφη μου φανταστικά!!!!!Σίγουρα θα τα δοκιμάσω!!!!!
    Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα! Φαίνονται τέλεια! Τα γνωστά μπισκότα, ποια είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε, γνωστά μπισκότα κανέλας εννοώ τα Goodys χωρίς να είναι δεσμευτικό, μπορείς να βάλεις όποιο απλό μπισκοτάκι σου αρέσει και αν τα πας καλά με τα αρώματα της κανέλας κλπ. τα ενισχύεις εσύ με σκόνη κανέλας, γαρίφαλου όσο θες. Απλά εμένα μου αρέσει η γεύση τους πολύ και τα προτίμησα.

      Διαγραφή
  14. δεν παιζεται λεμε!κι ερχεται νηστεία...πρεπει να περιμενω τωρα...φτου να μην τα δω νωριτερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπέροχα φαίνονται! Όμως θέλω να ρωτήσω αυτή η δόση που δίνεται πόσα περίπου κομμάτια βγαίνουν. Όπως επίσης η δόση για τη σάλτσα μήλου που έχετε στην προηγούμενη συνταγή πόσα φλυτζάνια βγαίνει τελικά; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ανώνυμε!
      Είναι και επιβάλλεται να τα δοκιμάσεις! Δεν μπορώ να τα περιγράψω, είναι αγαπημένα μας! Αν θυμάμαι σωστά γιατί πλέον γίνονται χωρίς δοσολογίες στο σπίτι μας (με το μάτι) πρέπει να βγαίνουν γύρω στα 25 τρουφάκια αλλά αυτό εξαρτάται από το πως θα τα πλάσεις, μικρά ή μεγαλύτερα. Οσο για τη σαλτσούλα επίσης γίνεται πια με το μάτι και αν θυμάμαι σωστά βγάζει 2 1/2 φλ. τσαγιού. Κάνε μπόλικη σάλτσα-μαρμελάδα (εξαφανίζεται για πλάκα!!!)

      Διαγραφή
  16. Eφη καλημερα!!τα εχω φτιαξει τα περσαμενα χριστουγεννα και εγινε χαμος σου λεω!!Ετοιμαζομαι και παλι να τα ξαναφτιαξω...Μπραβο σου για τις απιστευτες συνταγες που μας δινεις!!συνεχισε να μας δινεις ετσι ωραιες και ασυνιθιστες συνταγες.Φιλια απο την ομορφη Κυπρο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το πρώτο βήμα έγινε...έτοιμη η σάλτσα μήλου..φοβερή γεύση!!Προχωράω παρακάτω , με 2 αλλαγές , αντί τυρί κρέμα θα χρησιμοποιήσω μια ντόπια κρεμώδη μυζήθρα και αντί για μπισκότα τριμμένο μια αποτυχημένη ψημένη βάση για πάστα φλώρα....!!Θα επανέλθω σύντομα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έφη η συνταγή κατοχυρώθηκε .Θα γίνει άμεσα .Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!