Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Πράσινες τηγανητές ντομάτες με ρεμουλάντ

 
Την θυμάστε αυτή την ταινία?
 
Fried green tomatoes λοιπόν για σήμερα μαζί με μία μορφή ρεμουλάντ (μαγιονέζα δηλαδή με το κατιτίς της)!
 
 
 
 
 
Εγιναν πεντανόστιμες, όσο για τη σως, απλά την ξεπατώσαμε...χιχιχιιχ!!
 
 
Υλικά
 
Ντομάτες πράσινες σε ροδέλες λεπτές αλατισμένες


 
 
Για το  πανάρισμα
 
1 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
 
 
και
 
1 αβγό
1/4 φλ. γάλα
 
 
και 
 
2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
1 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
2 κ. σ. εστραγκόν ξερό
1 κ. σ. ξερή μουστάρδα
2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
2 κ. γλ. πάπρικα γλυκιά
2 κ. γλ. τζίντζερ
1 κ. γλ. λευκό πιπέρι
1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
1 κ. γλ. γαρίφαλο
1/2 κ. γλ. μπούκοβο
1/2 κ. γλ. κάρδαμο
 
 
Ολα αυτά τα ανακατεύουμε με τη φρυγανιά. Δεν χάθηκε ο κόσμος αν λείπει κάτι, απλά σας το δίνω όπως το έκανα.
 
Περνάμε τις ντομάτες στο αλεύρι, τινάζουμε, τις βουτάμε στο μείγμα γάλα-αβγό και στο τέλος στο μείγμα της φρυγανιάς.
 
Τηγανίζουμε να χρυσίσουν και βγάζουμε τις ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί να φύγει η λαδίλα.
 
Σερβίρουμε με μαγιονεζούλα  ή με τη ρεμουλάντ αυτή (κυκλοφορούν διάφορες  εκδοχές για τη συγκεκριμένη σως).
 
 
 
 
Υλικά για τη σως
 
2 κρόκοι αβγού σε θερμ. δωματίου
1 κ. σ. μουστάρδα ντιζόν
1 φλ. σπορέλαιο
 
Χτυπάμε τους κρόκους με τη μουστάρδα και αργά-αργά προσθέτουμε το λάδι να ενωθούν τα υλικά.
 
και μετά μέσα σε αυτό το μείγμα μας προσθέτουμε :
 
1 κ. γλ. ταμπάσκο
1 κ. γλ. Worcestershire sauce
1 κ. σ. χυμός λεμονιού
1/4 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. λευκό πιπέρι
3 κ. γλ. λιωμένη κάπαρη
2 κ. γλ. λιωμένο κρεμμύδι
1 1/2 κ. γλ. εστραγκόν ξερό
1 κ. γλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ. γλ. πιπεριά κόκκινη σε μικρά κυβάκια
 
Η κλασική ρεμουλάντ θέλει επίσης αγγουράκι τουρσί και αντζούγια, εγώ δεν έβαλα.
 
Σερβίρουμε τις ντοματούλες με τη σάλτσα και απολαμβάνουμε!
 
Καλή όρεξη!

12 σχόλια:

  1. Τί πρωτότυπη συνταγή είναι αυτή! Καλά που εξηγείς τί είναι η ρεμουλάντ γιατί ιδέα δεν είχα!
    Φαίνεται νόστιμο και πικάντικο πιάτο!
    Καλό μεσημέρι και καλή όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άψογη Εφάκο μου! Η ρεμουλάντ υπέροχη και με αγγουράκι τουρσί νομίζω θα ήταν ακόμη καλύτερη, όχι όμως και με αντζούγια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφούλα πωπω τι ωραία συνταγή είναι η σημερινή;Καλά ιδίαιτερα αυτή τη σως θα τη ξεπατώσουμε και μεις σίγουρα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φοβερή συνταγούλα, και η ρεμουλάντ υπέροχη, ιδανική για ... ξεπάτωμα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα Εφη
    ειναι τελειες οι ντοματες η γιαγια μου τις εκανε με σκετο αλευρακι αλλα νομιιζω τα μπαχαρικα που βαζεις τις δινουν αλλη γευση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραία ιδέα... και το βίντεο της ταινίας σούπερ!
    Καλό βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα Έφη, θυμάμαι την ταινία κι εγώ και μου άρεσε. Πολύ ενδιαφέρουσα η συνταγή σου! Πού βρίσκουμε πράσινες ντομάτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Στη λαϊκή τις βρήκα μέσα στις κόκκινες γινωμένες υπήρχαν σκόρπιες, τα "τελειώματα" θα ήταν από χωράφι, λογικά και πριν γεμίσουμε κατακόκκινη ντοματούλα κάπου στον Ιούνιο μάλλον. Αν έχεις το νου σου θα βρεις.

      Διαγραφή
  8. Η ρεμουλάντ all the money! Την ταινεία την είχα δει σινεμά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όπως λέει και η φίλη μας η Eri, η ρεμουλάντ, είναι όλα τα λεφτά! Την τρώς και σκέτη με το κουταλάκι :-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!