Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Candy Corn cheesecake



Cheesecake στα χρώματα του Halloween και του candy corn! Ομορφα χρώματα είναι η αλήθεια.

Γενικώς κυκλοφορούν ψημένα cheesecake στην σφαίρα του νετ, αλλά λόγω του φόβου μου για το σπάσιμο στην επιφάνεια του ψημένου, κράτησα την τεχνική και έκανα το δικό μου σταθερά cheesecake. Θα πειραματιστώ κάποια στιγμή και με ψημένο. Γίνεται σε ταψάκι 9 ιντσών (23 εκατοστά) και η σειρά των χρωμάτων είναι άσπρο - πορτοκαλί  - κίτρινο.




Aυτό είναι το ειδικό εργαλείο που βγάζει το σχέδιο αυτό, όπως και διάφορα κέηκ τύπου σκακιέρα αλλά τελικά η δουλειά γίνεται άνετα με δύο τσέρκια μεταλλικά, ένα μικρό για το άσπρο μέρος και ένα μεγαλύτερο για το πορτοκαλί.




Πάλι πήγα να το καλύψω με μεμβράνη και λίγο το χάλασα στην επιφάνεια, εσείς μην το σκεπάσετε όσο είναι στο ψυγείο, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα του.




Το ζελέ που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι γεύση  λεμονιού  ή ανανά για να μην αλλοιωθεί το χρώμα, ουσιαστικά για την άσπρη κρέμα, προτιμώ του ανανά πάντα.

Χρειαζόμαστε χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο και πορτοκαλί.

Στρώνουμε το μπισκότο στο ταψί κανονικά και στερεώνουμε με προσοχή το διαχωριστικό ή το τσέρκι μας.




Ρίχνουμε στο κέντρο άσπρη κρέμα και το βάζουμε λίγο -για μισή ώρα και όχι παραπάνω-στο ψυγείο όπως και το μπωλ με την υπόλοιπη κρέμα.

Χρωματίζουμε σε ένα μπωλ λιγότερο από τη μισή κρέμα με μερικές σταγόνες πορτοκαλί χρώμα και καλύπτουμε το επόμενο μέρος και τέλος χρωματίζουμε κίτρινο  το υπόλοιπο και το ρίχνουμε στον εξωτερικό δακτύλιο.

Το γλυκάκι μας μπαίνει πάλι στο ψυγείο για άλλη μισή ώρα και μετά με προσοχή σηκώνουμε το διαχωριστικό ή τα τσέρκια χωρίς να πολυκουνάμε, το στρώνουμε απαλά από πάνω όπου πρέπει και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα.





Αν τυχόν μας περισσέψει κρεμούλα μπορούμε επίσης να στρώσουμε βουτυρωμένο τριμμένο μπισκοτάκι και να την βάλουμε από πάνω σε ποτηράκι μικρό, ή σε στώσεις μπισκότο-κρέμα-μπισκότο-κρέμα. Δεν πετάμε τίποτα!


Καλή απόλαυση!
 

15 σχόλια:

  1. Έφη, αφράτο και λαχταριστό το τρίχρωμο cheesecake σου. Μήπως τελικα είναι καλύτερο όπως το έφτιαξες, χωρίς ψήσιμο; Εξυπηρετικό το εργαλείο που μας δείχνεις για τέτοιου είδους παρασκευές. Καλοφάγωτο το ωραίο γλυκάκι.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχει πλάκα :-) Και νομίζω πως θα έγινε ανάρπαστο με την τριχρωμία του, από τον λόχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εφη μου καλημέρα!Καταπληκτικό το cheesecake σου, αυτή η τριχρωμία είναι φοβερή!Μπράβο!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και πάνω που έλεγα οτι έχω κάνει όλες τις γεύσεις απο cheesecake.Τελικά όσο ζεις μαθαίνεις και το δικό σου είναι τέλειο.Να είσαι καλά Έφη μου καλό απόγευμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είχα αγοράσει πριν χρόνια ένα παρόμοιο γκατζετάκι από το μαγαζί της Βέφας.
    Οχι ακριβώς το ίδιο, στην ουσια ήταν ένα ταψάκι με ενσωματωμένα 2 ανισομεγέθη τσέρκια.
    Ευκαιρία νομίζω να το ξεσκονίσω και να το βάλω μπρος.
    Εντυπωσιακή η τριχρωμία στο γλυκάκι σου Εφη μου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτοτυπο και τελειο,
    πολυ θα ηθελα να ειμαι κοντα να δοκιμασω
    Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι ωραίο! πολύ μου άρεσαν τα χρώματα! φαντάζομαι τη γεύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Από προχθές που το έβαλες στο fb περιμένω τη συνταγή. Εντυπωσιακό. Φαντάζομαι τι χρώμα θα δίνει στο τραπέζι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θεϊκό! Απίστευτο! Τα σέβη μου! όσο για την γεύση την φαντάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Α, εγώ από το όνομα περίμενα να δω καμιά μυστήρια συνταγή γλυκού που να περιέχει καλαμπόκι! :)
    Οπότε μόνο λόγω χρώματος το όνομά του, καλύτερα ίσως γιατί τις οικείες γεύσεις cheesecake τις τρώνε τα παιδιά του λόχου με μεγαλύτερη ευχαρίστηση μάλλον, χε χε!
    Ωραίο αυτό το εργαλείο, δεν το είχα ξαναδεί! Καλά τα κατάφερες, εμφανισιακά είναι άρτιο, γευστικά σίγουρα πετυχημένο και λιμπιστικό! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραίο και χαρούμενο το γλυκάκι! Πρέπει να είχε σουξέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι απίθανο γλυκό αυτό Έφη μου! Τέλειο φαίνεται! Μπράβο, γεια στα χέρια σου, φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ζήλεψα το γκάτζετ όπως καταλαβαίνεις ;-)
    Άρα δεν ρίχνεις το μίγμα ταυτόχρονα ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σε καταλαβαίνω απόλυτα Κικίτσα μου! ;-)

    Δεν το έριξα όλο μαζί γιατί ήταν ρευστή η κρέμα και θα σκόρπιζε το ένα μίγμα μέσα στο άλλο, λίγο στο ψυγείο να χαζοπήξει και μετά το επόμενο αλλά όχι για πολύ για να μπορεί να σηκωθεί το διαχωριστικό χωρίς ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!