Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Γκρέηπφρουτ στο φούρνο




Καλημέρα, δηλαδή τέτοια ώρα ....καλό μεσημέρι πια!
 
 
Ας πούμε ότι μας αρέσει το γκρέηπφρουτ, επίσης ας πούμε ότι αντέχουμε τις πικρές γεύσεις!

Τότε μπορούμε να παίξουμε με το γκρέηπφρουτ στο φούρνο και να δοκιμάσουμε να κάνουμε τα πικρά - γλυκά όπως λένε.  Ας κάνουμε αυτά τουλάχιστον γιατί κάποια άλλα δεν γίνονται με τίποτα όμως!!!

Εγώ το δοκίμασα, όντως είναι καλύτερο από το ωμό....αλλά πολύ πίκρα λέμε! Στους άλλους μεγάλους στο σπίτι επίσης άρεσε, στα παιδιά δεν τόλμησα να το δώσω....είπαμε αλλά όλα έχουν κι ένα όριο...χαχαχαχαχαχ!!!

Για να σας προλάβω, θα μου πείτε ότι το γκρέηπφρουτ το τρώμε πέρα από τις βιταμίνες και για δίατα. Αν είναι να του προσθέσουμε άλλες 1.825 θερμίδες γιατί να το καταναλώσουμε;
 
Ελα όμως που εγώ αν δω κάτι "περίεργο" και θεωρήσω ότι είναι στα κυβικά μου, θέλω και να το δοκιμάσω;  Πάμε λοιπόν να το δούμε...
 
 
Χρειαζόμαστε
 
2 γκρέηπφρουτ κομμένα στη μέση
4 κ.σ. μέλι
4 κ. σ. ροδόνερο
4 κ. σ. βούτυρο
4 κ. σ. ζάχαρη
ελάχιστη κανέλα

χτυπημένη σαντιγύ για το σερβίρισμα
από ένα κερασάκι μαρασκίνο σε κάθε κομμάτι


Τι κάνουμε;

Κόβουμε τα γκρέηπφρουτ στη μέση οριζόντια και με ένα ψαλίδι κόβουμε τις ενδιάμεσες μεμβράνες και ειδικά στου κέντρο με προσοχή μέχρι τον πάτο του φρούτου. Δεν το τρυπάμε, προσέχουμε.

Ξεκουκουτσιάζουμε και τοποθετούμε τα κομμένα φρούτα σε ταψάκι μικρό και σε κάθε κομμάτι βάζουμε από μία κουταλιά βούτυρο, μέλι και ζάχαρη, ροδόνερο και μία τσιμπιά κανέλα.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στο φούρνο στους 160 βαθμούς για να μη το κάψουμε και πικρίζει μετά για 15-20 λεπτά περίπου. Μόλις αρχίσει να κάνει φουσκαλίτσες το σιρόπι με τη ζάχαρη είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε με γιαουρτάκι ή σαντιγύ από πάνω και με ένα κερασάκι για στόλισμα αν θέλουμε.

Καλή απόλαυση!
 

7 σχόλια:

  1. Έφη με τη φλούδα είναι πολύ πικρά αν δοκιμάσεις χωρίς δεν γίνεται;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Ξανθή μου!
      Νομίζω ότι δεν θα στέκεται το φρούτο ξεφλουδισμένο, έτσι κι αλλιώς μόνο τη σάρκα τρώμε αλλά δεν το έχω τσεκάρει χωρίς φλούδα.

      Διαγραφή
  2. Πολύ ωραία πρόταση! Λατρεύω το γκρέιπ φρουτ, ωμό ή σε χυμούς. Το έχω χρησιμοποιήσει σε μαρμελάδα. Έτσι ψητό ποτέ. καιρός να το δοκιμάσω.
    Καλό σου απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πάλι που το γκρέιπ φρουτ το τρώω και σκέτο, εντυπωσιάστηκα με την γλυκόπικρη συνταγούλα σου και θα την δοκιμάσω!
    Καλό απόγευμα Εφάκι, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίο το γκρέιπ φρουτ αλλά και η ιδέα σου είναι ακόμη καλύτερη!!!Θα το δοκιμάσω!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σίγουρα θα το δοκίμαζα! Πάντα μου αρέσει να πειραματίζομαι με νέες γεύσεις!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εγω δεν μπορω να αντισταθω σε τετοιου ειδους προκλησεις!
    Πολυ ενδιαφερουσα προταση θα το δοκιμαζα αυχαριστως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!