Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ψάρι με σάλτσα μουστάρδας-λεμονιού




Ναι....ναι....στο δικό μου το μπλογκ ψάρι.....συμβαίνουν και αυτά καμιά φορά.....τώρα δηλαδή που λείπουν ακόμα οι "κατεργαραίοι" και μπορώ να το ευχαριστηθώ σαν άνθρωπος....μετά θα βάζουμε στο σπίτι μας μόνο φιλέτα....ή γαύρο και γλώσσα....μέχρι εκεί το πάνε το σπορ...τι να κάνουμε?





Φαγκρί στο φούρνο ψητό με γαργαλιστική βινεγκρέτ λεμονομουσταρδένια....μιαμ...μιαμ...μιαμ...!!!

Το ψαράκι δεν έχει να κάνει, διαλέχτε ένα μεγάλο ψάρι που να σας αρέσει.

Μπήκε σε λαδόκολλα αφού πρώτα αλατοπιπερώθηκε, βάλαμε την σχετική ριγανούλα και σκορδάκι ψιλοκομμένο  και ελαιόλαδο, το αλείψαμε παντού και όλο μαζί με τα λαδάκια στο ταψάκι για ένα τέταρτο στο γκριλ στους 180 βαθμούς.  Δεν το πείραξα καθόλου και το έβγαλα από το φούρνο σε 15 λεπτά. Αν διαλέξετε βέβαια πιο χονδρό ψαράκι, θα το ελέγξετε αν ψήθηκε.





Σάλτσα  μουστάρδα-λεμόνι

1 κρόκος αβγού
1 κ. σ. μουστάρδα (προτιμάμε με κόκκους)
1 πρέζα αλάτι (με ρέγουλα, δοκιμάστε το)
χυμός μισου λεμονιού
3/4 φλ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Ολα μαζί με ένα μιξεράκι ή στο μούλτι μέσα σε ένα βαζάκι να χτυπηθούν πολύ καλά και να ενσωματωθούν τα υλικά. 

Περιχύνουμε πάνω από το ψαράκι μας ή σε βραστά λαχανικά, πάει τέλεια και σε αγκιναρούλες αυτή τη σαλτσούλα και γενικότερα σαλάτες.



Καλή όρεξη!

14 σχόλια:

  1. Η σάλτσα μουστάρδας ταιριάζει υπέροχα με ψητά ψάρια!
    Πεντανόστιμο το ψαράκι σου!
    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα φτιάξω τη σάλτσα την Κυριακή που θα ψήσω λαβράκια στα κάρβουνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία σάλτσα!!θα τη δοκιμάσω.
    Κι αφού δεν τα ευχαριστιέσαι τον άλλο καιρό κανόνισε κάθε Σάββατο ψήνουμε στο BBQ!!
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πάρω τη σαλτσούλα; Γιατί και στο δικό μας σπίτι, το ψάρι δεν έχει μεγάλη τύχη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ωρε μάνα μου ώρε μάνα του λόχου μάνα μου!!!! Τέλειες και οι φωτος Εφούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιαμ, μιαμ δεν λες τίποτα! Μ'αρέσει το ψάρι και μ' αυτή τη σάλτσα έχω κολαστεί η γυναίκα! Πάρα πολύ ωραία!

    Καλό βράδυ να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πω πω ... θέλω ψάρι τώρα !!!!!!!!!!

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
  8. μμμμμμμμ τέλειο!!!τέλεια ΄σαλτσούλα έτσι θα καταφέρω να φάει η κόρη μου ψάρι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eτσι το τρώω το ψαράκι.
    Η επιλογή της μουστάρδας με κόκκους πολυ καλή.

    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κρόκο αυγού άβραστο;;;.....η άσχετη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, στη σάλτσα μπαίνει άβραστο, αν υπάρχουν τυχόν αλλεργίες ή αμφιβολίες για την ποιότητα του αβγού απλά παραλείψτε το.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Vassiliki αν έχεις φαει μαγιονέζα η οποιοσδήποτε γνωστός σου, με ωμο αυγο γίνεται μάντεψε ποιος ειναι άσχετος

      Διαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!