Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012

Cookies λεμονιού και αμυγδάλου

 
 
 
 
 
 
Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές, δάσκαλους και γονείς!!! Να πάνε όλα καλά!!!
 
 
 
Σήμερα πήγαμε κι εμείς όπως όλοι στο σχολείο μας για τον αγιασμό! Πάει και το μικρό μας φέτος δημοτικό, πλέον όλα στη σειρά.....πρώτη, δευτέρα και τρίτη δημοτικού...θα πέσει το γέλιο της αρκούδας....χαχχααχαχαχ....πλάκα κάνω, όλα καλά και δόξα τω Θεώ υπό έλεγχο, δεν έχουμε προβλήματα!
 
 
Υλικά
 
2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού ακέρωτου
 
1 φλ. βούτυρο σε θερμ. δωματίου
2 αβγά σε θερμ. δωματίου
1 κ. σ. εκχύλισμα αμυγδάλου
 
Ανακατεύουμε μαζί
1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. baking powder
1/2 κ. γλ. σόδα
3 1/4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
 
 
 
 
Επιπλέον χρειαζόμαστε :
 
1/2 φλ. άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
 
 
 
Εκτέλεση
 
 
Σε μπωλ δουλεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη με το ξύσμα για να αρωματιστεί όλη.
 
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε να ενσωματωθεί στη ζάχαρη καλά και να αρχίσει να κρεμώνει.  Κατόπιν ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
 
Στο τέλος προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και μόλις ενωθεί με τα υπόλοιπα κλείνουμε το μίξερ. Δεν το κουράζουμε πολύ για να μην μας βγει σφιχτή η ζύμη.
 
Πλάθουμε με το χέρι μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού (όχι μεγαλύτερα γιατί φουσκώνουν αρκετά).
 
Τα κυλάμε σε ένα μπωλάκι με την άχνη ζάχαρη καλά να πάει παντού.
 
Ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς σε πάνω-κάτω αντιστάσεις για 9-11 λεπτά.
 
Τα βγάζουμε με προσοχή και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να σφίξουν μόνα τους.
 
Στα 9 λεπτά είναι πολύ ξανθά, λίγο παραπάνω βγαίνουν πιο κρατσανιστά, γούστα είναι αυτά, διαλέγετε μόνοι σας.


 
Η συνταγή είναι από το The Slow Roasted Italian

 
 
Καλή επιτυχία!!!

15 σχόλια:

  1. Πωπω Έφη μου, υπέροχα δείχνουν. Μου θύμησαν τα "φιλιά σοκολάτας" χωρίς τη σοκολάτα, έτσι με το σκάσιμο που κάνουν. Καλή σχολική χρονιά σε όλους, μαθητές, γονείς και καθηγητές. Όσο για τα καμάρια μου, σίγουρα δεν έχουν ανάγκη, έχεις εσύ τη μέθοδο τη σωστή :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά στον λόχο σου :) Εύκολα και μοσχομυριστά τα μπισκοτάκια σου! Θα δοκιμαστούν όπως και δήποτε!!! Φιλιά..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τα πιο αγαπημένα μας μπισκότα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία αρώματα και μου αρέσει πολύ η κρακελέ εμφάνισή τους!
    Καλή σχολική χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ νόστιμα μπισκότα! Καλή σχολική χρονιά να έχετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλεια τα μπισκοτάκια, μοσχομυρωδάτα! Καλή σχολική χρονιά στα ζουζούνια και καλό κουράγιο σε σένα Έφη μου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κρακελέ λεμονομυρωδάτα μπισκοτάκια, γιαμι, γιάμι!!!!!
    Καλή αρχή στα ζουζουνάκια σου Εφη μου, καλή σχολική χρονιά!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ειπες λεμονι και αυτο ηταν! Μου φτανει για να θαυμασω αυτα τα λαχταριστα κουκις και να σαν να τα μυριζω κιολας!!
    Καλημερα!! Καλη αρχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλή χρονιά γλυκιά και μυρωδάτη σαν τα μπισκοτάκια σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έφη μπράβο σου, υπέροχα φαίνονται!!! Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μμμ μοσχοβόλησαν!!!!!!!
    αλλά ακι τα δαμάσκηνα στην προηγούμενη ανάρτηση δεν παίζονταν!!!!
    καλή αρχή στο σχολείο σας
    καλή χρονιά να έχουμε μικροί και μεγάλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή αρχή σε όλα τα παιδιά!!!
    Μμμμμμμμμμμμμμ τέλειαααααα!!!!!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελεια τα μπισκοτακια σας...Καλη σχολικη Χρονιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Λυπάμαι, αλλά τα ανώνυμα σχόλια δεν θα παίρνονται στα υπόψη και θα διαγράφονται. Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη!